Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Barcelona

Casa Batlló, een echte blikvanger, Barcelona

Praktische info over Barcelona

Vervoer in de stad

Het uitstekende vervoersysteem van Barcelona bestaat uit een metro, bussen, treinen, kabelspoorbanen en trams. Kaartjes kunnen over binnen het vervoersysteem worden gebruikt (inclusief nachtbussen). De metro is de snelste en meest efficiënte manier om de stad te verkennen, behalve tijdens het spitsuur, als het heel druk wordt. Het busnetwerk is uitgebreid en eenvoudig te begrijpen met een vervoerskaart. Nachtbussen nemen het van ongeveer 22.00 tot 04.00 uur over. Het hele jaar door verbindt de 'hop-on hop-off' Bus Turístic alle belangrijke bezienswaardigheden en toeristische bestemmingen met elkaar. Taxi's zijn alom aanwezig en goedkoop en zijn een goede optie, vooral 's avonds laat. Ze rekenen echter extra kosten voor een aantal zaken, vraag om een bonnetje. Het huren van een auto is niet nodig en frustrerend in de stad, maar kan handig zijn als u dagtochtjes buiten de stad wilt maken.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 220 of 225 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Día de la Hispanidad 12 okt 12 okt
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Dag van de grondwet 6 dec 6 dec
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Barcelona heeft een subtropisch Mediterraan klimaat met lange, hete zomers en koele winters. De winters (december tot februari) zijn mild en sneeuw is zeldzaam. Januari is de koudste wintermaand, met een gemiddelde dagtemperatuur tussen de 8°C en 17°C en koudere nachten. De piek-zomermaanden zijn juni tot augustus, maar de zomers in Barcelona duren eigenlijk wel zes maanden, van mei tot oktober. Augustus is de heetste zomermaand, met een gemiddelde dagtemperatuur tussen de 25°C en 31°C. April en november zijn overgangsmaanden, met onvoorspelbaarder weer. Barcelona ziet niet veel regen, met slechts een handjevol regendagen per maand. De natste maanden zijn september, oktober en mei, met zo nu en dan een onweersbui tussen augustus en november. Hoewel de stad een overvloed aan zon krijgt, kan het mistig en bewolkt zijn, waarbij vooral zeemist in de vroege lente heel gewoon is. De ideale maanden om Barcelona te bezoeken zijn mei, juni, juli en september. In augustus trekken de inwoners van Barcelona naar de kustresorts om te ontsnappen aan de hitte, hoewel in Barcelona de met bomen omzoomde boulevards schaduw bieden.

Luchthaven El Prat Barcelona

www.aena.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Barcelona/en

Vervoer naar de stad

De Aerobus-dienst rijdt om de 15 minuten van en naar Plaça de Catalunya en stopt op bepaalde punten onderweg. Treinen rijden om de 30 minuten van de luchthaven naar verschillende stations in het centrum van de stad. Het luchthavenstation bevindt zich nabij Terminal T2. Er zijn taxistandplaatsen buiten de luchthaventerminals. De taxi's beschikken over meters. De reistijd via de weg of over het spoor is ongeveer 20 à 30 minuten.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Alamo, Avis, Europcar, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxistandplaatsen bij elke terminal van Luchthaven El Prat Barcelona. Vermijd klanten lokkende chauffeurs en illegale taxi's. 's Nachts en in het weekend zijn de prijzen hoger.

Transfer tussen terminals

Terminals T1 en T2 zijn met elkaar verbonden via een shuttlebus.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, geldwisselfaciliteiten, banken, winkels (waaronder taxfree), een speelruimte voor kinderen, VIP-lounges, bars en restaurants. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed.

Parkeren

Beide terminals op luchthaven El Prat hebben hun eigen specifieke parkeergarage (T1 en T2). Er is ook een parkeerterrein voor lang parkeren op 1,6 km van de luchthaven, die via een shuttlebus verbonden is met de terminals.

Internet

Er zijn 26 wifipunten in de terminals (geleverd door Kibiwireless, Comunitel en Vodafone). Er zijn ook 19 werkstations met computer op de luchthaven.