Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Madrid

Plaza de Cibeles, Madrid

Praktische info over Madrid

Vervoer in de stad

Madrid wordt bediend door een uitvoerig netwerk van bussen, een moderne en efficiënte metro en spoorwegen. De snelste manier om te reizen is met de metro, die de meeste plekken bereikt en van 06.00 tot 01.30 uur rijdt, hoewel de spitsuren het beste vermeden kunnen worden. Het uitvoerige busnetwerk vult ook de gaten tussen 06.00 uur en middernacht. De bussen rijden op speciale wegbanen en kunnen zo files ontwijken. Na middernacht rijden er nachtbussen. Taxi's zijn ruim aanwezig en goedkoop, hoewel toeslagen het tarief kunnen verhogen. Autorijden in Madrid kan het beste worden vermeden, omdat het onnodig stressvol is terwijl het openbaar vervoer zo goedkoop en handig is. De stad is zeer compact en indien mogelijk kunt u het beste lopen.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 220 of 225 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Día de la Hispanidad 12 okt 12 okt
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Dag van de grondwet 6 dec 6 dec
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Madrid heeft een mediterraan klimaat, met droog, warm en aangenaam weer voor het grootste deel van het jaar. De winters zijn koud, maar niet zo fris als de winters in vele andere Europese steden en de zomers zijn heet. In de zomer, tussen juni en augustus, kan de gemiddelde temperatuur schommelen tussen 18°C en 31°C en kan de hitte op het middaguur intens zijn, hoewel de avonden vaak aangenaam koel zijn. De zomertemperaturen kunnen tot boven de 35°C stijgen tijdens de hittegolven die zich zo nu en dan voordoen. De winters, tussen december en februari, laten de temperaturen dalen tot net onder het vriespunt, met gemiddeldes tussen 2,6°C en 10°C. Regen is zeldzaam in Madrid en geen enkel seizoen wordt verpest door hevige regen, maar de regen die in de stad valt, valt meestal in de lente en herfst. De natste maanden zijn april, mei, november en december. De meest populaire tijd om Madrid te bezoeken is in de zomermaanden tussen juni en augustus, aangezien dit het toeristisch hoogseizoen is in het hele land, maar de beste tijd om een bezoek te brengen is net voor of na de zomer, in mei of oktober.

Luchthaven Barajas Madrd

www.aena.es/csee/Satellite/Home/en/

Vervoer naar de stad

Treinen van het Spaanse spoornetwerk (RENFE) rijden rechtstreeks naar terminal 4 (T4) van luchthaven Barajas in Madrid. De stations voor langeafstandstreinen, AVE-(snel)treinen en forensentreinen zijn toegankelijk via de metro-aansluitingen. De treinen rijden elke dag en verbinden de luchthaven met de stad en stations die aansluiten op het hoofdspoornet. De luchthaven wordt bediend door regelmatige EMT- en intercity-bussen, alsook het metrosysteem en lokale taxi's. De luchthavenbus sluit aan op de Plaza de Colon en vertrekt dag en nacht om de 15 minuten vanaf het aankomstniveau van de terminals. Luchthaven Barajas Madrid ligt op ongeveer een half uur rijden van het centrum van Madrid.

Autoverhuur

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd bij de luchthaven, waaronder Avis, Hertz, National en Europcar.

Luchthaventaxi's

Er zijn officiële taxistandplaatsen bij elke terminal, en bezoekers wordt aangeraden deze te gebruiken in plaats van onofficiële taxi's. De reistijd naar het centrum van de stad is ongeveer een half uur.

Transfer tussen terminals

Loopbanden verbinden drie van de vier terminals van de luchthaven met elkaar. Een gratis metrodienst en transferbus is beschikbaar voor alle vier terminals.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere banken, geldwisselfaciliteiten, pinautomaten, winkels, restaurants en bars, kapellen, zakencentra, een postkantoor en apotheken. Terminal 4 beschikt over een Turks bad, een voetenbad en een hydromassageruimte.

Parkeren

Parkeren op luchthaven Barajas Madrid kan bij elke terminal. De tarieven zijn ongeveer € 0,02 per minuut voor het eerste halfuur en gaan daarna licht omhoog tot een daglimiet van € 18.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de eetruimtes van terminals 1, 2 en 3 en overal in terminals 4 en 4S.