Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Gothenburg

Archipel, Göteborg

Praktische info over Gothenburg

Vervoer in de stad

Göteborg verkennen is redelijk eenvoudig dankzij de georganiseerde structuur van de stad. Het stadscentrum is voetgangervriendelijk en te voet is de beste manier om alle bezienswaardigheden te bekijken. Er zijn ook fietsen te huur en een netwerk van fietspaden maakt dit tot een aangename en handige vorm van vervoer. Het openbaar vervoer bestaat uit een netwerk van bussen, trams en veerboten die worden gerund door Västtrafik. Kaartjes worden verkocht bij 7-Eleven-winkels, servicecentra van Västtrafik en Pressbyrån-winkels. Enkele kaartjes zijn ook verkrijgbaar in trams, maar 1-, 3- of 30-daagse kaartjes zijn wellicht een goedkopere optie voor reizigers die het druk hebben. Het fiets- en tramverkeer kan autorijden in Göteborg verwarrend maken, en het huren van een auto is meestal alleen nodig voor uitstapjes buiten het stadscentrum. Taxi's zijn telefonisch beschikbaar, maar worden niet gereguleerd en worden als nogal duur beschouwd; een ritje van 4 km kan al gauw SEK 200 kosten.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Nationale feestdag in Zweden 6 jun 6 jun
Midzomernacht 20 jun 19 jun
Kerstavond 24 dec 24 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec
Oud en nieuw 31 dec 31 dec
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Eerste pinksterdag 8 jun 24 mei

Klimaat

+

Göteborg bevindt zich aan de zuidwestkust van Zweden en heeft een zeeklimaat, met milder weer dan men zou verwachten, als gevolg van de temperende invloed van de warme Golfstroom. In de zomer, tussen juni en augustus, krijgt de stad wel 17 uur daglicht, maar in de wintermaanden, tussen december en februari, is dit slechts zo'n zeven uur. De zomers zijn warm met gemiddelde maximale temperaturen van 22°C en minimale temperaturen van 13°C, maar temperaturen van 25 tot 30°C kunnen ook voorkomen. De winters zijn koud en winderig, met gemiddelde temperaturen rond het vriespunt, maar zelden lager dan -10°C. Sneeuw valt voornamelijk tussen december en maart, maar is ook niet ongebruikelijk in november en april, en kan zelfs in oktober en mei vallen. Göteborg is een regenachtige stad, en het hele jaar door kan er enige regen vallen. De stad heeft elke maand ongeveer 10 tot 18 regendagen. De beste tijd om Göteborg te bezoeken is tussen mei en september, met het toeristisch hoogseizoen in de korte zomer, tussen juni en augustus. Zelfs in deze periode kunnen regen en koud weer voorkomen, en reizigers moeten laagjes kleding meenemen zodat ze voorbereid zijn op zonnig, warm weer en koud, nat weer.

Internationale luchthaven Göteborg-Landvetter

www.swedavia.com/landvetter

Vervoer naar de stad

Er vertrekt om de 15 minuten (in piekuren) een luchthavenbus naar het centrum van de stad; er is ook een lokaal busnetwerk beschikbaar. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij automaten of in de bus.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Hertz, Avis, Budget en Europcar.

Luchthaventaxi's

Bij de uitgang van de internationale aankomsthal zijn taxi's beschikbaar, terwijl vooraf geboekte taxi's bij de uitgang van de binnenlandse aankomsthal staan te wachten. Er geldt een vast tarief naar Göteborg.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er worden volledige bankdiensten en geldwisseldiensten aangeboden en er zijn pinautomaten beschikbaar in de internationale aankomsthal en binnenlandse vertrekhal. Er zijn verschillende bars, cafés en restaurants op de luchthaven. Overige faciliteiten zijn onder andere een internetcafé. kluisjes, speelruimtes voor kinderen, toeristeninformatie en verschillende winkels en taxfreewinkels. Gehandicapte passagiers worden goed verzorgd.

Parkeren

Er is gelegenheid voor kort en lang parkeren. Parkeerterreinen P2, P3 en P4 bevinden zich direct naast de terminal, terwijl P5, P6 en P7 iets verder weg liggen.

Internet

Er is wifi beschikbaar op de luchthaven voor een kleine vergoeding.