Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Linköping

Kasteel Sturefors, Linköping

Praktische info over Linköping

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Linköping wordt gerund door AB Östgöta Trafiken, de regionale openbaar vervoersmaatschappij, die bus-, trein- en tramdiensten biedt in deze regio. Hoewel treinen het meest worden gebruikt om omringende dorpen en steden te bereiken, zijn bussen de meest gebruikelijke vorm van openbaar vervoer in de stad zelf. Over het algemeen is het vervoersnetwerk van de stad efficiënt en milieuvriendelijk nu de meerderheid van de openbare bussen omgebouwd is om op biogas te rijden. Informatie over dienstregelingen is eenvoudig verkrijgbaar via informatieborden bij de meeste bushaltes, maar ook op de website van Östgöta. Reizigers moeten er rekening mee houden dat kaartjes niet in de bus of bij de chauffeur kunnen worden gekocht maar moeten worden aangeschaft bij deelnemende supermarkten of via Quickomat-kaartjesautomaten. Als het weer het toelaat kan men ook te voet gaan, aangezien het stadscentrum, ondanks de totale grootte van de stad, redelijk compact is en een aanzienlijk aantal van de bezienswaardigheden van Linköping huisvest.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Nationale feestdag in Zweden 6 jun 6 jun
Midzomernacht 20 jun 19 jun
Kerstavond 24 dec 24 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec
Oud en nieuw 31 dec 31 dec
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Eerste pinksterdag 8 jun 24 mei

Klimaat

+

Linköping geniet van een gematigd klimaat, met koude winters en warme, vochtige zomers. De winters in de stad zijn warmer en korter dan in de noordelijke delen van Zweden; de koudste periode loopt van november tot maart. Een matige hoeveelheid sneeuw is een gebruikelijk fenomeen als de temperatuur zakt tot onder de 5°C en er minder dan acht uur daglicht is. Net als de herfst, is de lente een geleidelijk overgangsseizoen dat leidt naar zomers met wel 19 uur zonlicht midden in de zomer, in juli, met gemiddelde temperaturen tussen de 18°C en 23°C. Lichte tot matige regen, met zo nu en dan een onweersbui, is redelijk normaal. Hoewel reizigers de middernachtzon niet zullen zien in Linköping, gaat de zon wel na 22.00 uur onder eind juni en rond 15.00 uur eind december. De beste tijd van het jaar om Linköping te bezoeken is in de zomermaanden tussen juni en augustus.

Luchthaven Linköping-Stad

www.linkopingcityairport.se/en/

Vervoer naar de stad

Er zijn treinen en bussen beschikbaar naar het vervoerscentrum van Linköping, nabij de luchthaven.

Autoverhuur

Europcar, Avis, Hertz en Sixt werken vanuit luchthaven Linköping.

Luchthaventaxi's

Bij de uitgang van de terminal zijn taxi's met een meter beschikbaar. Ook kan vooraf de Flygtaxi (luchthaventaxi) worden geboekt.

Voorzieningen

De terminal heeft een restaurant en automaten met eten en drinken, maar ook winkels en vergaderfaciliteiten. Er bevinden zich verschillende hotels nabij de luchthaven.

Parkeren

Kort parkeren kan men nabij het terminalgebouw voor SEK 5 per half uur tot maximaal twee uur. Lang parkeren bevindt zich ook op loopafstand van de terminal en kost SEK 10 per uur, SEK 200 per dag, SEK 495 voor de eerste week en SEK 150 per daaropvolgende week.

Internet

Luchthaven Linköping biedt geen wifi.