Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Genève

Lente aan het Meer van Genève

Praktische info over Genève

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer bestaat uit zeer betrouwbare trams, bussen en trolleybussen die u snel en efficiënt door de stad vervoeren, maar als u geen haast heeft, is het goedkoper en praktischer om te lopen of te fietsen. Van mei tot oktober kunnen gratis stadsfietsen worden geleend van Genev' Roule buiten bij het centrale treinstation. Het uitstekende bus- en tramnetwerk brengt u vanaf een uur of 05.00 uur tot middernacht naar uw bestemming en in de weekenden is er een nachtbusdienst . Een standaard kaartje van CHF 2,20 is geldig voor gebruik van het netwerk in de centrale zone van Genève en u mag een uur lang onbeperkt overstappen tussen bussen en trams. Er zijn ook goedkopere kaartjes die beperkt zijn tot drie haltes, inclusief de retourreis binnen een half uur. De kaartjes moeten vooraf worden gekocht en bij het instappen gevalideerd worden. Er zijn over het algemeen voldoende taxi's, maar dit is een dure vorm van vervoer. Autorijden in de stad wordt niet aanbevolen, omdat parkeren lastig is, maar voor een excursie rond het Meer van Genève is het huren van een auto de meeste praktische manier om te reizen.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning in Zwitserland is 220 volt AC, 50Hz. Stekkers zijn rechthoekig, met drie ronde pinnen, maar twee-pinsstekkers passen ook in het stopcontact.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Sint Berchtold 2 jan 2 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Meifeest 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Sacramentsdag, Corpus Christi 19 jun 7 jun
Sint Petrus en Paulus 29 jun 29 jun
Nationale feestdag in Zwitserland 1 aug 1 aug
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Genève bevindt zich op grote hoogte, wat in combinatie met het meer het voornamelijk continentale klimaat tempert. De zomers zijn aangenaam warm tot heet en de winters zijn relatief mild met temperaturen die schommelen rond of net boven het vriespunt. Er valt het hele jaar door regen, en zo nu en dan lijdt de stad onder een ongenadige noorderwind, die bekend staat als de bise.

Internationale luchthaven Cointrin Genève

www.gva.ch

Vervoer naar de stad

Openbare bussen van Unireso vertrekken om de paar minuten naar het centrum van de stad vanaf zowel het vertrek- als aankomstniveau. Passagiers kunnen een gratis kaartje voor openbaar vervoer halen uit de automaat bij het bagage-afhaalpunt op het aankomstniveau. Er is informatie beschikbaar bij de Unireso-informatiebalie in de aankomsthal. Een gratis hotelshuttlebus vervoert passagiers naar grotere hotels. Iedere 10 minuten vertrekt er een Unireso-trein naar het Cornavin RR Station in het centrum van de stad, van waaruit er verbindingen zijn naar bestemmingen in heel Europa.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz en National. Reizigers dienen ervoor te zorgen dat ze een auto huren aan de Franse kant van de grens als ze naar Frankrijk gaan en aan de Zwitserse kant als ze naar Zwitserland gaan. De afstand naar de stad is ongeveer 5 km.

Luchthaventaxi's

Er staan taxi's buiten bij de aankomstterminal en de rit naar het centrum van de stad kost ongeveer CHF 35 (met een kleine toeslag voor bagage). De rit is 5 km en de reisduur varieert afhankelijk van de verkeersdrukte. De taxi's zijn voorzien van een meter en er zijn ongeveer 60 geregistreerde taxistandplaatsen in Genève.

Transfer tussen terminals

Terminal 2 wordt in de wintermaanden alleen gebruikt voor chartervluchten en is meestal gesloten.

Voorzieningen

Bagagekluisjes bevinden zich in het winkelcentrum bij het treinstation en op de aankomstverdieping. Een Skycom luchthavenzakencentrum en Business Corner bieden verschillende zakelijke faciliteiten. Andere voorzieningen zijn onder meer banken, geldwisselkantoren, pinautomaten, bars en restaurants, toeristeninformatie, een hotelreserveringsbalie, een postkantoor en winkels, waaronder een taxfreewinkel. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

De kosten voor parkeren bij de internationale luchthaven Cointrin van Genève variëren van CHF 3 per uur voor kort parkeren (P2 en P3) tot CHF 32 per dag en CHF 170 per week voor overdekt lang parkeren (P1, P20, P31, P32 en P33). P51 is de goedkoopste optie voor lang parkeren en kost CHF 29 per dag en CHF 101 per week. Eurocard-, American Express- of Visa-kaarten kunnen worden gebruikt om te betalen op de parkeerterreinen.

Internet

De luchthaven biedt vrije toegang tot wifi.