Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Glasgow

Schotse doelzakken, Glasgow

Praktische info over Glasgow

Vervoer in de stad

Het centrum van Glasgow is compact en eenvoudig te voet te verkennen, maar om enkele van de belangrijke bezienswaardigheden die verder weg liggen te bereiken, is openbaar vervoer nodig. Het geïntegreerde transportnetwerk omvat een betrouwbaar, maar verwarrend bussysteem met aansluitingen op de metro en de spoorwegen. Op sommige routes zijn er 's nachts alleen beperkte diensten. Het eenvoudige metrosysteem, ook bekend als de Clockwork Orange, heeft twee circulaire routes die eenvoudig te begrijpen zijn; dit is de beste manier om tussen het stadscentrum en het West End te reizen. Het treinnetwerk in de voorsteden is snel en efficiënt. Taxi's zijn ruim beschikbaar en bieden een uitstekende, maar behoorlijk dure service. Een auto is niet nodig in het centrum en het is vaak gemakkelijker om het openbaar vervoer te gebruiken. Automobilisten kunnen gebruik maken van het P+R-systeem bij metrostations buiten het centrum van de stad.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Meifeest 5 mei 4 mei
Nationale vrije dag (voorjaar) 26 mei 25 mei
Nationale vrije dag (zomer) 25 aug 31 aug
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Net als in de rest van Schotland, is het weer in Glasgow onvoorspelbaar en enkele graden kouder dan Engeland in het zuiden van de Britse eilanden. De winters zijn lang en nat, met zeer koude winden, wat sneeuw en weinig zonneschijn, maar als de lente aanbreekt (tussen maart en mei), maken de milde temperaturen en kleurrijke bloemen in parken en tuinen de stad een vrolijke plek om te zijn. Zomerse dagen beginnen vaak met mist, maar warmen op tot zonnige, milde middagen.

Luchthaven Glasgow

www.glasgowairport.com

Vervoer naar de stad

Er vertrekken regelmatig bussen naar Glasgow, met haltes langs de belangrijkste spoorweg en bij busstations. De rit naar de stad duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Er vertrekken ook acht treinen per uur naar Glasgow Centraal Station vanaf Paisley Gilmour Street Station, ongeveer 1,6 km vanaf de luchthaven en te bereiken met een taxi of reguliere busdienst vanaf bushalte 1, net buiten het terminalgebouw.

Autoverhuur

Autoverhuuropties bij de luchthaven zijn onder andere Avis, Europcar, National, Alamo, Hertz, Enterprise, Budget en Dollar/Thrifty.

Luchthaventaxi's

Taxi's met licenties van de gemeenteraad van Renfrewshire zijn 24 uur per dag beschikbaar bij de taxistandplaats tegenover de hoofdterminal. Ze zijn verplicht de rit te meten en het tarief naar het centrum van Glasgow is ongeveer £ 22.

Transfer tussen terminals

Een overdekt voetpad verbindt de terminals met elkaar.

Voorzieningen

De faciliteiten van luchthaven Glasgow bestaan onder andere uit pinautomaten, een geldwisselkantoor, een postkantoor en verschillende winkels, bars en restaurants. Een zakencentrum in het terminalgebouw biedt vergaderruimtes, secretariële ondersteuning, telefoons, faxmachines en internet. Er is een relaxstation met massages voorbij de douane en een Skylounge met zakelijke - en entertainmentfaciliteiten, die via de website van de luchthaven kunnen worden geboekt. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften wordt geadviseerd vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij of reisbureau. Er is een bidruimte voor verschillende geloven in de internationale aankomstterminal op de begane grond.

Parkeren

Kort parkeren bevindt zich nabij de terminal en kost ongeveer £ 4 per uur. Lang parkeren kost £ 9,90 voor de eerste dag en £ 8 voor elke daaropvolgende dag. Er is ook eersteklas zakelijk parkeren beschikbaar. De luchthaven biedt Fast Track-parkeren voor snelle toegang tot de terminal, op niveau 2 van parkeerterrein 2. Parkeren kan vooraf geboekt worden via de website van de luchthaven.

Internet

Wifi is beschikbaar via Boingo, en overal in de terminal zijn internetkiosken.