Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Leeds

Queen Victoria Street, Leeds

Praktische info over Leeds

Vervoer in de stad

Leeds beschikt over een goed bussysteem dat de stad en het grootste deel van West Yorkshire bedient. Dagkaarten zijn een goede optie voor reizigers en kunnen voor slechts £ 5,40 in de bus worden gekocht. De LeedsCityBus rijdt rondjes door het stadscentrum en komt elke 6 à 7 minuten langs. Het is een langzame, maar schilderachtige manier om de stad te verkennen en de bezienswaardigheden te bekijken aan de hand van een 'stap maar in of uit'-systeem voor 50 pence per ritje. Bezoekers die in het stadscentrum verblijven,kunnen zich in Leeds het eenvoudigst te voet verplaatsen. Het centrum van Leeds is grotendeels voetgangersgebied, wat reizen met een auto onhandig maakt. Er zijn taxi's beschikbaar, waarbij vooraf geboekte taxi's vaak goedkoper zijn dan de zwarte en witte taxi's die op straat kunnen worden aangeroepen. Een ritje naar het centrum van de stad kost ongeveer £ 3-7.

Tijdzone

GMT (GMT+1 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Meifeest 5 mei 4 mei
Nationale vrije dag (voorjaar) 26 mei 25 mei
Nationale vrije dag (zomer) 25 aug 31 aug
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Leeds geniet typisch Engels weer met een mengeling van prachtige zonnige dagen en bewolkte luchten. In de zomer (mei tot september) ziet Leeds voldoende zonneschijn met mild weer en gemiddelde temperaturen tussen de 9°C en 20°C, terwijl de winters lang, nat en koud kunnen zijn met doorgaans sneeuw en vorst, en temperaturen variërend van 0°C tot 7°C. De lente is de beste tijd om een bezoek te brengen aan Leeds, omdat het weer van maart tot mei meestal redelijk mild is.

Internationale luchthaven Leeds Bradford

www.lbia.co.uk

Vervoer naar de stad

De MetroConnect-busdienst vertrekt om de 30 minuten vanaf de luchthaven naar bus- en treinstations in het centrum van Leeds en Bradford en stopt onderweg bij alle metrostations. Er zijn ook treinen beschikbaar van en naar Leeds City Rail Station, van waaruit verbinding kan worden gemaakt met alle delen van het VK.

Autoverhuur

Avis, Europcar en Hertz zijn vertegenwoordigd bij de internationale aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Er zijn Arrow Cars beschikbaar bij de luchthaventaxistandplaats buiten het terminalgebouw.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere banken, pinautomaten, een geldwisselkantoor en een balie voor toeristeninformatie en hotelreserveringen. Er zijn ook winkels, bars, restaurants en een speelruimte voor kinderen. De executive lounge op de eerste verdieping van de vertreklounge biedt een volledige bardienst, gratis kranten, een faxmachine en telefoon. Toegang tot de lounge kan worden verkregen via lidmaatschap van de Yorkshire Executive Lounge of een eenmalige toegangsprijs van £ 14. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren. Parkeren kan vooraf geboekt worden via de website van de luchthaven. Er is een gratis busdienst tussen het terrein voor lang parkeren en het terminalgebouw, die van 05.30 tot 22.00 uur gebruikt kan worden, zeven dagen per week. Passagiers moeten extra tijd rekenen voor het parkeren en bereiken van de terminal. Kort parkeren bij Leeds Bradford kost £ 2 voor het eerste half uur, £ 5 voor een uur, £ 7,50 voor twee uur, £ 10 voor drie uur, £ 18 voor zes uur en £ 24 per dag, en bevindt zich direct tegenover het terminalgebouw. Het tarief voor lang parkeren is £ 35 voor twee dagen.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de terminal voor £ 5 per uur.