Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Londen

Klassieke rode Londense telefooncellen

Praktische info over Londen

Vervoer in de stad

Het legendarische metronetwerk van Londen blijft de snelste en gemakkelijkste manier om de stad te verkennen, hoewel deze in het spitsuur beter kan worden vermeden. De beroemde rode bussen zijn een plezierigere, zij het langzamere, manier om rond te reizen. De alom aanwezige zwarte taxi's zijn uitstekend. U kunt ook privétaxibusjes inhuren, die vooraf besteld moeten worden. Taxibusjes zonder licentie zijn 's nachts vaak de enige optie, maar moeten niet worden gebruikt door vrouwen alleen of door personen die de weg niet kennen. De belangrijkste attracties in Londen liggen redelijk dichtbij elkaar; als het weer goed is, zijn te voet gaan of een rivierboot nemen goede opties. Autorijden is geen goede optie in het centrum van Londen, want parkeerplek is moeilijk te vinden en enorm duur. Bovendien moet er ook een 'filetoeslag' worden betaald door personen die van maandag tot vrijdag tussen 07.00 en 18.30 uur rijden in het centrum van Londen.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Meifeest 5 mei 4 mei
Nationale vrije dag (voorjaar) 26 mei 25 mei
Nationale vrije dag (zomer) 25 aug 31 aug
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Londen heeft een gematigd klimaat zonder de extremen die voorkomen op het Europese vasteland. Er zijn vier duidelijke seizoenen, hoewel het weer onvoorspelbaar kan zijn, met stormen buiten het seizoen, vorstperiodes en zelfs hittegolven. Londen is een geweldige stad om te bezoeken, ongeacht het weer, maar de meeste mensen geven de voorkeur aan een bezoek tussen april en oktober, als de temperatuur doorgaans warm is en de dagen lang.

Luchthaven Londen Heathrow

www.heathrowairport.com

Vervoer naar de stad

De snelste manier om naar Londen te reizen is met de Heathrow Express-trein, die om de 15 minuten vertrekt naar Paddington Station; een rit van 15 minuten die online geboekt £ 21 en aan boord £ 26 kost. Paddington heeft goede verbindingen met andere treinstations in Londen en alle delen van Londen via de London Underground. Heathrow ligt ook aan de Piccadilly-metrolijn, die passagiers in ongeveer 50 minuten naar het centrum van Londen brengt en £ 5,50 kost. De National Express-busdienst rijdt naar het centrum van Londen en andere plaatsen en steden in het VK. De N9-nachtbus vertrekt om de 30 minuten naar het centrum van Londen.

Autoverhuur

Autohuuropties zijn onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt.

Luchthaventaxi's

De zwarte taxi's van Londen bedienen luchthaven Heathrow; de reis naar het centrum van Londen duurt ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. Taxi's zijn voorzien van een meter en het tarief naar het centrum van Londen begint bij £ 50. Buiten elke terminal zijn taxi's beschikbaar.

Transfer tussen terminals

Terminals 1 en 3 bevinden zich op loopafstand van elkaar, met een gemiddelde wandeltijd van 11 minuten. Terminals 4 en 5 zijn met elkaar verbonden via de gratis Heathrow Express-trein. Reken ongeveer 15 minuten voor de reistijd. Terminal 4 kan ook worden bereikt met bus 555, die om de 1 minuten vertrekt, terwijl terminal 5 wordt bediend door bus 441 en 724. Deze bussen hebben een reistijd van respectievelijk 10 en 20 minuten. Terminal 5 kan tussen 23.55 en 04.55 uur ook worden bereikt via nachtbus N9.

Voorzieningen

Er zijn verschillende winkels, bars en restaurants, pinautomaten, geldwisselfaciliteiten, bagagebewaringsfaciliteiten en postdiensten in alle terminals. Er is een apotheek in terminal 1 en een spa die massages biedt bevindt zich in terminal 5. Er zijn VIP-lounges in terminals 1-4. Er zijn bidruimtes voor verschillende geloven in elke terminal en de St. George-kapel bevindt zich tussen terminal 1 en 3, nabij het centrale busstation. Er zijn faciliteiten om te douchen in terminal 4.

Parkeren

Er is korte parkeergelegenheid naast de luchthaven. Een gratis shuttlebus verbindt de terminals met de terreinen voor lang parkeren en zakelijk parkeren. Daarnaast is er op alle terminals valet parking beschikbaar.

Internet

De eerste 45 minuten is wifi gratis beschikbaar; daarna worden kosten gerekend.

Luchthavens in de buurt