Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Newcastle

The Sage Gateshead, Newcastle

Praktische info over Newcastle

Vervoer in de stad

Newcastle heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, met voldoende bussen, treinen en taxi´s. Het kan in het weekend de moeite waard zijn om vooraf telefonisch een taxi te bestellen, want de stad kan behoorlijk druk zijn. Newcastle is de geboorteplaats van het eerste snelle lightrail vervoersysteem in het VK, de Tyne and Wear Metro+ is een snelle en efficiënte vorm van vervoer binnen de stad die Newcastle daarnaast verbindt met Gateshead. Er zijn voldoende autoverhuurbedrijven in de stad, hoewel het verkennen van Newcastle te voet waarschijnlijk de beste manier is om alle bezienswaardigheden en geluiden goed in u op te nemen. Er zijn ook verschillende fietspaden en mogelijkheden om een fiets te huren.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Meifeest 5 mei 4 mei
Nationale vrije dag (voorjaar) 26 mei 25 mei
Nationale vrije dag (zomer) 25 aug 31 aug
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het klimaat van Newcastle is gematigd, en hoewel typerend voor het Verenigd Koninkrijk, kan het weer uiterst veranderlijk zijn. Als gevolg van een warme golfstroom is de temperatuur meestal hoger dan in de rest van het VK en omdat Newcastle in de regenschaduw ligt van de North Pennines, is het ook een van de droogste steden van het VK. De zomers zijn doorgaans zonnig en warm, terwijl de winters koud zijn, met zo nu en dan sneeuw.

Internationale luchthaven Newcastle

www.newcastleairport.com

Vervoer naar de stad

Het metrosysteem (ondergrondse trein) verbindt de luchthaven met het centraal station van Newcatle en andere delen van de stad. Deze vertrekt om de paar minuten. Bussen vertrekken tussen 08.00 en 23.00 uur ook regelmatig naar het busstation aan Eldon Square in het centrum van de stad.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven zijn onder andere Avis, Europcar, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

Buiten de terminal zijn taxi's beschikbaar.

Voorzieningen

De luchthaven van Newcastle heeft winkels, bars en restaurants. Andere faciliteiten zijn onder andere een bank, een geldwisselkantoor, pinautomaten, een bagagedepot, babyverzorgingsruimtes en een speelruimte voor kinderen. Er is een zakelijk faciliteit in het hoofdterminalgebouw, uitgerust met fax, kopieerapparaat en toegang tot internet. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften moeten vooraf contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij of reisbureau.

Parkeren

De terreinen voor kort en snel parkeren bevinden zich recht tegenover de terminal. Het terrein voor middelang parkeren, ligt net iets verder en biedt 15 minuten gratis parkeren voor het ophalen of afzetten van passagiers. De terreinen voor lang parkeren zijn het verst weg van de terminal en bieden de goedkoopste dagelijkse en wekelijkse tarieven. Er zijn kortingstarieven voor boekingen via de website van de luchthaven.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de zakelijke lounges, en er bevinden zich internetterminals in de gehele luchthaven.