Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Duik in de geschiedenis van Hongkong

Hongkong is een fascinerende stad met een zeer interessante geschiedenis. Ooit was het ‘New York van Azië’ een klein vissersdorp. Het evolueerde tot strategische militaire haven en uiteindelijk werd het een van de grootste financiële centra van de wereld.

Hong kong museum of history

Het Hongkong zoals we dat nu kennen, ontstond toen de regering van China’s Qing dynastie in 1842 werd verslagen tijdens de Eerste Opiumoorlog. Hongkong moest worden afgestaan aan Groot-Brittannië en hiermee werd het een Britse kolonie. Binnen 50 jaar werden ook Kowloon, de New Territories en 235 afgelegen Eilanden aan Groot Brittannië verpacht. Pas in 1997 werd Hongkong door Groot-Brittannië overgedragen aan China. Onder het motto ’Een land, twee systemen” werd Hongkong een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Dankzij deze regeling heeft Hongkong een hoge mate van autonomie en behoudt het zijn kapitalistische systeem, een onafhankelijke rechtspraak en rechtstaat, vrije handel en vrijheid van meningsuiting.

Miljoenen jaren geschiedenis

Hong kong museum of history

De beste start van een bezoek aan Hongkong is het Hongkong Museum of History: hier is 400 miljoen jaar geschiedenis samengebracht onder één dak. Wie na een paar uur weer buiten staat, begrijpt meer van de stad en zijn geschiedenis. De permanente tentoonstelling ‘The Story of Hong Kong’ laat bezoekers op een levendige manier de historie, lokale gebruiken en cultuur van Hongkong zien. Het museum stelt meer dan 45.000 objecten tentoon die verdeeld zijn in vier categorieën: archeologie, lokale geschiedenis, etnologie en natuurhistorie.

Meer informatie op: hk.history.museum

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com