Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Uitwaaien op de Star Ferry

Lang voordat de stoomboot was uitgevonden, staken mensen de haven tussen het eiland van Hongkong en Kowloon over per sampan. Een tijdrovend en intensief karwei. Maar toen was daar de Star Ferry en duurde de overtocht nog maar acht minuten! De Star Ferry vaart , inmiddels met twaalf boten, en de tocht biedt een fantastisch uitzicht op de imposante skyline van Hongkong.

De Star Ferry werd in 1888 opgericht onder de naam Kowloon Ferry Company en in 1898 omgedoopt tot de huidige naam. Het bedrijf bestaat al ruim een eeuw en hoewel het nog steeds floreert, heeft het heel wat crisissen moeten doorstaan. In 1906 werd de Kowloon pier getroffen door een orkaan die twee boten ruïneerde en tijdens de Japanse invasie in 1941 lag de service ruim drieënhalf jaar helemaal stil.

Hoewel er inmiddels vele tunnels en bruggen zijn die het eiland van Hongkong met het vasteland van Kowloon verbinden, biedt de Star Ferry nog altijd een zeer goedkope manier om de haven over te steken. Per dag nemen zo’n 70.000 mensen de boot, bijna 26 miljoen mensen per jaar. De ferry heeft twee reguliere routes en een speciale Harbour Tour die alle ‘haltes’ aan doet.

StarFerry Symphony of Lights Hong Kong

Tip met een spetterend randje: probeer een plekje op de ferry te bemachtigen net iets voor acht uur ’s avonds. Iedere avond om acht uur begint de show ‘Symphony of Lights’waarbij 44 gebouwen worden uitgelicht in een geweldige lasershow met vuurwerk. De ferry stopt halverwege de haven om passagiers vanaf het water te laten genieten van dit schouwspel.

http://www.starferry.com.hk

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com