Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

The Peak: letterlijk een topattractie

Als er maar één ding is dat u in Hongkong kunt doen, ga dan naar The Peak. Heeft u zeeën van tijd? Ga ook dan naar The Peak. Jaarlijks weten zeven miljoen bezoekers de weg naar de top van deze berg te vinden. Het uitzicht vanaf deze berg is adembenemend, maar behalve dat is er ook een gigantisch winkelcentrum waar elke shopaholic van gaat watertanden.….

The Peak is met 552 meter boven zeeniveau de hoogste berg op het eiland van Hongkong. In de negentiende eeuw bouwde de gouverneur van Hongkong, Sir Richard MacDonnell, zijn zomerhuis hier vanwege het koelere klimaat. Al snel volgden andere welgestelden en werd The Peak echt een berg voor de elite. Zij lieten zich door hun personeel per draagstoel omhoog tillen.

In 1881 werd begonnen met het aanleggen van tramlijnen in Hongkong. Een ervan liep van Murray Barracks tot Victoria Gap op The Peak. Door deze nieuwe vorm van openbaar vervoer werd The Peak ook bereikbaar voor het ‘gewone’ volk en verwierf hij al snel bekendheid vanwege de geweldige uitzichten over de stad en de haven. Sindsdien is het één van de populairste attracties van Hongkong.

1. Peak Tram Historical Gallery

Peak-Tram Hong Kong

Een bezoek aan The Peak begint met een rit met de historische Peak Tram. Onderaan de tramroute bevindt zich de Peak Tram Historical Gallery waar bezoekers mee terug worden genomen naar de negentiende eeuw. Er staat een replica van de allereerste Peak Tram en ook de kabelruimte waaruit de trams op en neer werden getakeld is nagebouwd.

2. Hong Kong trail

The Peak Hong Kong

De beste manier om The Peak te verkennen én optimaal van de geweldige uitzichten te genieten, is een wandeling. Er zijn drie verschillende routes waarvan de Hongkong trail de langste is. Het pad tovert in ongeveer drie kwartier de meest fantastische vergezichten over HongKong, Victoria Haven, Kowloon en de omliggende eilanden in de Zuid-Chinese Zee tevoorschijn.

3. Peak Tower

The-Peak-Tower Hong Kong

De iconische Peak Tower heeft al menig ansichtkaart gesierd en is een symbool van moderne architectuur. In de toren bevinden zich tientallen winkels en restaurants. Winkelen wordt hier letterlijk naar nieuwe hoogten getild. Van de hipste modeketens tot  de meer traditionele Chinese winkels: hier is het te vinden! Even bijkomen kan op het Sky Terrace met een wederom fantastisch uitzicht.

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com