Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

De 5 topattracties van Ocean Park

De omschrijving pretpark doet Ocean Park te kort. Het oudste pretpark van Hongkong, opgericht in 1977, omvat namelijk veel meer dan alleen achtbanen. Ocean Park is eigenlijk een dierentuin, oceanium, pretpark en onderzoekscentrum in een. Naast het entertainen van mensen, is het welzijn van dieren hier prioriteit. Ook wordt in diverse laboratoria onderzoek gedaan.

1. De reuzenpanda’s

Ocean Park Panda Hong Kong

Ocean Park staat bekend om de enorme dierencollectie: één van de grootste en meest bijzondere in heel Azië. De meest in het oog springende bewoners zijn de vier reuzenpanda’s die in het Giant Panda Adventure te vinden zijn. An An en Jia Jia wonen al sinds 1997 in Ocean Park. In 2007 kwamen Le Le en Ying Ying erbij. De beren hebben een ware sterrenstatus in Hongkong. Het verblijf van deze vier is dan ook indrukwekkend en zoveel mogelijk gebaseerd op de natuurlijke habitat van de reuzenpanda.

2. Hair Raiser

Thrill mountain hair raiser Hong Kong

Een achtbaan met de naam Hair Raiser laat weinig aan de verbeelding over. Voor wie niet bang is aangelegd is deze achtbaan, waarvan de haren letterlijk overeind gaan staan, dan ook een must. Met snelheden van maar liefst 88 kilometer per uur, vier 4G-loopings en een Zero G-loop, moeten zelfs de echte thrillseekers na deze attractie wellicht even bijkomen.

3. Old Hong Kong

Old Hong Kong

Met Old Hong Kong wordt de veelzijdigheid van Ocean Park wederom benadrukt. In dit gedeelte van het park wordt de bezoeker meegenomen naar het Hongkong van de jaren ’50, ’60 en ’70. Dat klinkt misschien niet heel spannend, maar het is verrassend mooi gemaakt. De Heritage Tram voert door oude straatjes en langs Hongkongse hoogtepunten, zoals een replica van de vroegere klokkentoren van de Star Ferry. Wees niet verbaasd als u opeens langs een Engelse telefooncel rijdt: ook de Britse invloeden uit de koloniale tijd zijn hier terug te vinden.

4. Polar Adventure

South Pole Spectacular Hong Kong

Polar Adventure is één van de nieuwste attracties van Ocean Park. Dit ijskoude avontuur geeft de bezoeker een kijkje onder het ijs in een onderwatertunnel. Ook woont hier een grote kolonie koningspinguïns die van dichtbij te bewonderen is. Een trui is aanbevolen, want de temperaturen in Polar Adventure worden laag gehouden voor het comfort van de dieren. Voor wie wat meer avontuur wil, is er de Arctic Blast, een achtbaan in de vorm van een bobslee.

5. Symbio

Symbio Ocean Park Hong Kong

Een mooie afsluiting van de dag is Symbio, een spectaculaire watershow waarin honderden fonteinen samen een choreografie opvoeren op opzwepende muziek. Te midden van al dit watergeweld wordt op een groot scherm een gevecht tussen twee draken geprojecteerd. Dit alles ondersteund door een wirwar van licht- en geluidseffecten. De draken vertellen een verhaal met een moraal: over de eenheid tussen mens en aarde en de noodzaak om onze planeet te beschermen en te behouden.

Ocean Park is groot. Het park bestaat uit twee delen, The Waterfront en The Summit, die worden verbonden door een gondel over de Zuid-Chinese zee. Eigenlijk al een attractie op zich. Het park weet op een bijzondere manier entertainment met educatie te combineren en is uitstekend geschikt voor de hele familie.

Website: www.oceanpark.com.hk

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com