Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Dubai

Kamelen en wolkenkrabbers in één stad, Dubai

Praktische info over Dubai

Vervoer in de stad

De meest gebruikelijke manier om rond te reizen in Dubai is per taxi; ze zijn goedkoop en eenvoudig te vinden. Het nieuwe Dubai metrosysteem is in 2009 geopend en dekt nu de gehele lengte van Dubai, vanaf Jebel Ali in het zuiden tot aan de luchthaven en vervolgens landinwaarts naar All Rashidiya. De meeste winkelcentra bevinden zich langs het centrale deel van de route. Er is een Gold Class-wagon en er zijn speciale wagons voor vrouwen en kinderen. Kaartjes kosten vanaf AED 2. Veel hotels bieden ook shuttlebusdiensten voor gasten. Taxi's met meter zijn beigekleurig, met chauffeurs in uniform. De openbare busdienst beslaat het grootste deel van de stad en de stranden; er zijn maandkaarten maar ook kortingskaarten op portemonneeformaat verkrijgbaar. Routes en busnummers worden weergegeven in zowel het Arabisch als het Engels. Kleine houten motorbootjes ( abras) maken om de paar minuten de oversteek tussen Bur Dubai en Deira. Auto's zijn voor lokale bewoners de populairste vorm van vervoer in de stad en hoewel de wegen duidelijk worden aangegeven en het huren van een auto goedkoop is, moeten bezoekers goed nadenken over het huren van een auto, want de verkeersnormen zijn onvoorspelbaar en ongelukken komen vaak voor. Alle ongevallen moeten bij de politie worden gemeld en de kans is groot dat een bezoek aan het politiebureau nodig zal zijn. Buiten de stad is bewegwijzering zeldzaam.

Tijdzone

GMT+4.

Netspanning

Netspanning is 220 en 240 volt, 50Hz. Over het algemeen worden de vierkante drie-pinsstekkers gebruikt.

Alarmnummer

Alarmnummers: 998/999

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Id-ul-Maulid (Geboortedag Mohammed) 12 jan 3 jan
Nacht van Al-israae en al-mi’raadj 6 jun 15 mei
Eid al-Fitr (Einde Ramadan) 28 jul 19 jul
Eid Al-Adha (Offerfeest) 15 okt 25 sept
Nationale feestdag Verenigde Arabische Emiraten 2 dec 2 dec
Muharram (Islamitisch nieuwjaar) 25 okt 15 okt

Klimaat

+

Dubai geniet van een droog subtropisch klimaat met blauwe luchten en het hele jaar door zon. De heetste maanden zijn tussen juni en september, wanneer de temperatuur overdag kan stijgen tot 45°C of nog hoger en de luchtvochtigheid hoog is. Zelfs de temperatuur van de zee kan oplopen tot 40°C in de zomermaanden en zwembaden bij hotels zijn doorgaans gekoeld zodat ze verfrissend zijn. De temperatuur is maar een beetje lager gedurende de rest van het jaar en de koelste tijd ligt tussen december en maart. Er valt zeer weinig regen in Dubai, maar als er een bui valt dan is dit meestal in de koudere maanden.

Internationale luchthaven Dubai

www.dubaiairport.com

Vervoer naar de stad

Bussen van de internationale luchthaven van Dubai en openbare bussen vertrekken regelmatig naar het centrum van de stad; de busstations bevinden zich tegenover beide terminals. Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig in de aankomsthal; sommige bieden ook een specialistische limousinedienst. Dubai Transport-taxi's zijn 24 uur per dag beschikbaar bij de aankomstterminal; een taxi van de luchthaven naar het centrum van de stad kost ongeveer AED 20.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven in de aankomsthal, zoals Hertz, Europcar, Avis en Thrifty.

Luchthaventaxi's

Dubai Transport-taxi's zijn 24 uur per dag beschikbaar bij de aankomstterminal. Een taxi vanaf de internationale luchthaven naar het centrum van Dubai kost ongeveer AED 20 en vaak wordt de uiteindelijke ritprijs berekend volgens de geregistreerde reisafstand.

Transfer tussen terminals

Er zijn twee terminals, maar de meeste grote luchtvaartmaatschappijen komen aan bij terminal 1. Er is een luchthavenshuttlebusdienst beschikbaar tussen terminal 1 en 2.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere het gerenommeerde Dubai Duty Free, een horecaplein, bankdiensten, geldwisselkantoren, gratis internetdiensten, entertainment voor kinderen, zakelijke faciliteiten, medische zorg, hulp bij speciale behoeften, een luchthavenhotel, een postkantoor en lounges. Passagiers kunnen ook gebruik maken van het zwembad, de jacuzzi en de fitnessruimte, waarvoor de kosten per uur worden berekend.

Parkeren

Er zijn bij alle terminals mogelijkheden voor kort en lang parkeren. Kort parkeren nabij de terminals mag maximaal vijf uur, terwijl lang parkeren verder weg is.

Internet

Er is gratis wifi bij de luchthaven.