Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Montreal

Stadsdeel Le Plateau, Montreal

Praktische info over Montreal

Vervoer in de stad

De logische indeling van Montreal, gecombineerd met een uitgebreid en super-efficiënt openbaar vervoersysteem (metro-, bus- en forensenspoordiensten) maken dat rondreizen in de stad gemakkelijk is. Bij goed weer bieden de honderden kilometers fietspaden gestrekt over het eiland een gezondere en aangename optie. Het openbaar vervoer wordt gerund door de Montreal Transport Society, ook STM genaamd. De smetteloze metro heeft tientallen stations langs vier verschillende lijnen met verschillende haltes in het ondergrondse winkelcentrum. De metrohaltes zijn allemaal geïntegreerd in een uitgebreid netwerk van stadsbusroutes. De metro en bussen rijden tussen 05.30 en 01.00 uur, met een beperkte nachtbusdienst die het gat opvult. De binnenstaddiensten sluiten op hun beurt aan op een forensenspoornetwerk die de buitenwijken bedient. De tarieven in zowel de bus als de metro zijn standaard en overstappen is gratis; er is een toeristenpas met korting beschikbaar voor de bus en de metro. Taxi's met een meter kunnen in het centrum op straat worden aangeroepen of telefonisch worden besteld. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in de stad, maar de wegen zijn vaak druk en files zeer gebruikelijk.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

Netspanning is 110 volt, 60Hz. De stekkers zijn van het Amerikaanse type met twee platte pinnen en een derde aardingspin.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Victoriadag 19 mei 14 mei
Canadadag 1 jul 1 jul
Dag van de arbeid 1 sept 1 sept
Thanksgiving 13 okt 12 okt
Herdenkingsdag 11 nov 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Met voornamelijk natte, warme zomers en koude winters met sneeuw is het klimaat van Montreal gevarieerd en seizoensgebonden. In de winter valt er een overvloed aan sneeuw, en sneeuw komt ook in de lente en herfst voor. In de winter zijn de temperaturen ver onder het vriespunt en het bittere weer wordt nog eens versterkt door koude wind. De zomer brengt zonneschijn en aangename dagen, met zo nu en dan een hoge luchtvochtigheid, hoewel de maxima zelden de 25°C overschrijden. Regen kan in Montreal het hele jaar door worden verwacht, maar de zomer is vaak het natste seizoen. Een bijzonderheid van het klimaat in Montreal is de kans op hittegolven laat in de herfst, de zogenaamde 'Indian summers', die vaak voorkomen.

Internationale luchthaven Montreal-Pierre Elliott Trudeau

www.admtl.com

Vervoer naar de stad

Er is een luchthavenshuttlebusdienst naar het centrum van Montreal en naar de belangrijkste hotels in de binnenstad. De shuttlebus vervoert ook passagiers tussen de luchthavens Montreal-Mirabel en Montreal-Trudeau; een rit van ongeveer 45 minuten.

Autoverhuur

Alamo, Avis, Budget, Hertz, National en Thrifty zijn er vertegenwoordigd.

Luchthaventaxi's

Taxi's met meter zijn ruim beschikbaar en staan buiten de bagage-afhaal op de begane grond te wachten. Het gebruikelijke tarief voor taxi's met meter is een startbedrag van CA$ 3,15 en vervolgens CA$ 1,45 voor elke extra kilometer. Het minimumtarief voor een rit vanaf de luchthaven van CA$ 15.

Voorzieningen

Het vertrekniveau biedt pinautomaten en geldwisselkantoren, alsook taxfree- en andere winkels. Er zijn verschillende restaurants, bars en cafés aanwezig op beide verdiepingen en toegang tot wifi is beschikbaar in de hele terminal. Er zijn zakelijke faciliteiten beschikbaar in de VIP-lounge. Gehandicapte reizigers worden goed verzorgd; passagiers met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Express Parc (voor ophalen en afzetten) kost CA$ 4 voor de eerste 20 minuten en CA$ 40 per dag; er is gelegenheid tot kort parkeren bij Proxiparc en Hotel Park, wat CA$ 6 voor een half uur en respectievelijk CA$ 19/CA$ 23 per dag kost. Lang parkeren is het goedkoopst bij Econoparc voor CA$ 14 per dag en CA$ 75 per week, en het parkeerterrein is verbonden met de terminal via een gratis shuttledienst. Er is tevens valet parking beschikbaar; het ontvangstgebied is naast de terminal.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de terminal, wat één uur gratis is.