Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Boston

Boston gezien vanuit de lucht

Praktische info over Boston

Vervoer in de stad

Het transportnetwerk van Boston bestaat uit het oudste metrosysteem van het land, bussen, trolleybussen, veerboten in de haven en het forensenspoor. Het verkennen van het gebied Boston-Cambridge gaat het best met de metro, omdat deze eenvoudig te gebruiken, snel en veilig is. Hiermee kan het grootste deel van de stad worden bereikt en over het algemeen hebben bezoekers niet veel aan het busnetwerk, wat goedkoper is, maar veel verwarrender voor vreemdelingen. Beide diensten zijn beschikbaar van 05.00 tot 00.30 uur, maar er is ook een 'Night Owl' (nachtuil)-busdienst voor vervoer op belangrijke busroutes en parallel aan metrolijnen op vrijdag- en zaterdagnacht tot 02.30 uur. Taxi's zijn ruimschoots aanwezig maar duur, hoewel watertaxi's populair zijn als een bijzondere manier om de stad te verkennen. Gelicenseerde taxi's vindt u bij taxistandplaatsen (meestal nabij hotels) of kunt u telefonisch reserveren; ze zijn voorzien van een meter en u krijgt een bonnetje. Boston is een nachtmerrie voor automobilisten en het is niet nodig om een auto te huren als u in de stad bent, tenzij u van plan bent excursies buiten de stad te maken.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 20 jan 19 jan
Presidentendag 17 feb 16 feb
Herdenkingsdag 26 mei 25 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 1 sept 7 sept
Dag van Columbus 13 okt 12 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 27 nov 26 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Boston heeft een continentaal klimaat met zeer veranderlijk weer, waaronder grote temperatuurschommelingen in slechts enkele dagen en sneeuwval buiten het seizoen. De zomers zijn doorgaans zonnig, heet en vochtig, met temperaturen in juli rond de 28°C. In de winter daarentegen is het bitter koud, winderig, nat en valt er sneeuw. In Boston valt jaarlijks gemiddeld 108 cm sneeuw, meestal als gevolg van noordoostelijke stormen. De beste tijd om naar Boston te reizen is laat in de lente of vroeg in de herfst, als het weer warm en aangenaam is. De herfst is vooral prachtig, omdat de New Englandse bomen gehuld zijn in hun prachtige herfstkleuren.

Internationale luchthaven Logan Boston

www.massport.com

Vervoer naar de stad

De Massachusetts Bay Transport Authority biedt regelmatige busdiensten op de Silver Line en een snellere metroverbinding, de Blue Line, van en naar het centrum van de stad voor $ 2,50. De gratis watertransportbus van Massport verbindt alle luchthaventerminals met de Logan-kade, waar privéwatertaxi's en openbare veerboten beschikbaar zijn naar verschillende bestemmingen in de haven van Boston. De meeste watertaxi's varen van 07.00 tot 19.00 uur. Er zijn enkele latere diensten.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn beschikbaar bij alle terminals. Een taxirit van internationale luchthaven Logan naar het centrum van Boston duurt tussen de 20 minuten en een uur, afhankelijk van de verkeersdrukte en kost $ 25 tot $ 45. Sommige bedrijven bieden deeltaxi's met deur-tot-deur-diensten.

Transfer tussen terminals

Er is een gratis shuttlebus bij de vijf terminals.

Voorzieningen

Er zijn pinautomaten in alle terminals, een bank in terminal D en geldwisselkantoren in terminals B, C en D. Overige faciliteiten zijn onder andere restaurants en bars, winkels, taxfreewinkels, zakelijke faciliteiten, entertainment voor kinderen, toeristeninformatie en hotelreserveringen.

Parkeren

De parkeertarieven bij luchthaven Logan in Boston kosten $ 3 voor het eerste half uur, $ 6 voor een uur, $ 11 voor twee uur en $ 2 voor elk daaropvolgend uur, tot maximaal $ 18 per dag. Het weektarief is $ 108. De drie parkeerterreinen dichterbij de terminal zijn duurder als u langer dan een paar uur blijft en bij alle parkeerterreinen is een gratis shuttlebus naar de terminals.

Internet

Internationale luchthaven Logan in Boston heeft gratis wifi.