Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Detroit

Downtown Transit, Detroit

Praktische info over Detroit

Vervoer in de stad

Er is niet echt openbaar vervoer aanwezig in Detroit en de Motor City is nog steeds resoluut gericht op auto's. Autorijden is niet te ingewikkeld en parkeerruimte is vrij eenvoudig te vinden, maar het spitsuur dient te worden vermeden. Om een auto te huren moet de automobilist 21 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een geldig rijdbewijs; soms is ook een internationaal rijbewijs vereist. Als men echter wil vertrouwen op het openbaar vervoer, dan is de People Mover een verhoogde monorail die een snelle en gemakkelijke manier biedt om het grootste deel van het centrum te bezichtigen, terwijl DOT-bussen een beperkte binnenstaddienst bieden en de SMART-bussen naar de buitenwijken gaan. In het weekend zijn deze diensten echter schaars. Taxi's zijn een gemakkelijke vorm van vervoer en kunnen eenvoudig gevonden worden of telefonisch worden besteld.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 20 jan 19 jan
Presidentendag 17 feb 16 feb
Herdenkingsdag 26 mei 25 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 1 sept 7 sept
Dag van Columbus 13 okt 12 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 27 nov 26 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Detroit heeft een gematigd klimaat met warme, vochtige zomers en zeer koude winters. De temperaturen kunnen hartje zomer stijgen naar wel 32°C, terwijl het kwik in de koudste maand, januari, over het algemeen ver onder het vriespunt blijft. Regen is redelijk gelijkmatig verdeeld over het jaar, met elke maand enkele centimeters. Sneeuw valt doorgaans tussen november en april.

Luchthaven Detroit Metropolitan Wayne County

www.metroairport.com

Vervoer naar de stad

Openbare bussen van SMART hebben aansluiting op het centrum van Detroit vanaf het laagste niveau nabij de Ground Transportation-kantoren bij terminal noord. Het tarief voor een rit langs de normale route is $ 2. Taxi's en autodiensten zijn ook beschikbaar; de rit met een 4-zits sedan naar het centrum van Detroit kost $ 56. Er zijn autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd bij de luchthaven. Het de rit naar het centrum duurt rond de 20-30 minuten per auto/taxi en met de bus ongeveer 45 minuten.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd op de luchthaven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

Er zijn Metro-luchthaventaxi's beschikbaar vanaf de luchthaven en de kosten voor een ritje naar het stadscentrum, dat ongeveer 20-30 minuten duurt, zijn ongeveer $ 41.

Transfer tussen terminals

Witte 'van terminal tot terminal'- busjes bieden een gratis shuttledienst tussen de drie terminals.

Voorzieningen

De belangrijkste concentratie restaurants, bars, cafés en fastfood-counters is in de McNamara-terminal, hoewel de andere twee terminals ook bars en eetgelegenheden hebben. Er zijn verschillende winkels aanwezig bij de luchthaven, waaronder taxfree. Pinautomaten, draadloos internet en geldwisselkantoren zijn beschikbaar in alle terminals. De twee hotels ter plekke bieden vergaderfaciliteiten en zakelijke diensten. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid op luchthaven Detroit Metropolitan Wayne County. Het tarief begint bij $ 3 per half uur. Dagelijkse tarieven op het groene parkeerterrein zijn slechts $ 8, de goedkoopste langetermijnoptie. Rode busjes bieden een gratis shuttledienst van de parkeerterreinen naar de terminalgebouwen.

Internet

Advanced Wireless Group biedt gratis wifi op de hele luchthaven.