Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Las Vegas

“Welcome to fabulous Las Vegas”

Praktische info over Las Vegas

Vervoer in de stad

De meeste bezoeken aan Las Vegas beperken zich tot The Strip en het centrum. Het is in dat geval niet nodig om een auto te huren, want beide locaties zijn gemakkelijk te voet te verkennen en er zijn verschillende vormen van vervoer die kunnen worden gebruikt. Lokale bussen rijden 24 uur per dag over de gehele Strip en naar het centrum voor een vast tarief, inclusief overstappen. De ouderwetse Las Vegas Strip Trolley rijdt ook over de gehele Strip van 9.30 tot 02.00 uur en de Downtown Trolley rijdt van 07.00 tot 23.00 uur rondjes tussen de Stratosphere en het centrum. Er rijdt dagelijks, van 07.00 tot 02.00 uur, een ultramoderne monorail boven de straten, tussen het Sahara Hotel en het MGM Grand. Taxi's zijn in ruime mate aanwezig bij taxistandplaatsen buiten elk hotel en en elk casino. Auto's zijn de meest praktische manier om de omgeving buiten Las Vegas te gaan verkennen, hoewel er busexcursies naar de Hooverdam worden aangeboden.

Tijdzone

GMT-8 (GMT-7 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 20 jan 19 jan
Presidentendag 17 feb 16 feb
Herdenkingsdag 26 mei 25 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 1 sept 7 sept
Dag van Columbus 13 okt 12 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 27 nov 26 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Las Vegas, dat middenin de Mojavewoestein ligt, is heet en droog in de zomers, heeft milde winters en het hele jaar door meer dan genoeg zonneschijn. Op het hoogtepunt van de zomer, in juli en augustus, kan het kwik tot boven de 38ºC stijgen. De winters zijn koeler en brengen wind en koude nachten, met maxima overdag van rond de 16ºC en frisse nachten van gemiddeld 4ºC. De kleine hoeveelheid regen die er valt, valt meestal in de winter, tussen januari en maart. In de zomer zijn er soms echter in de late namiddag onweersbuien die vanuit Mexico komen aanwaaien.

Internationale luchthaven McCarran Las Vegas

www.mccarran.com

Vervoer naar de stad

Er rijden regelmatig bussen van en naar de luchthaven, het centrum van Las Vegas en The Strip, met haltes bij de meeste hotels. Bussen 108 en 109 sluiten aan op het Downtown Transportation Centre en de South Strip Transfer Terminal. Er zijn shuttlediensten beschikbaar aan de westzijde van de bagageband, bij uitgangen 7-13. Verwacht ongeveer $ 12 te betalen voor een retourrit.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven zijn onder andere Avis, Budget, Dollar en Hertz. Verhuurbedrijven bieden gratis vervoer tussen hun parkeerterreinen en de terminalgebouwen.

Luchthaventaxi's

Taxi's kunnen gevonden worden buiten de aankomsthal van luchthaven McCarran in Las Vegas; ten oosten van de bagageband, buiten bij uitgangen 1-5. Een taxi naar het centrum van Las Vegas kost ongeveer $ 14, terwijl de tarieven in de binnenstad iets hoger zijn. Shuttlediensten rijden naar 'The Strip' voor ongeveer $ 5. Bij het verlaten van de luchthaven start de meter op $ 2. Over het algemeen accepteren taxi's geen creditcards.

Transfer tussen terminals

De twee luchthaventerminals zijn met elkaar verbonden via gratis shuttlebussen.

Voorzieningen

De luchthaven van Las Vegas heeft een aantal winkels, bars, restaurants en natuurlijk veel fruitautomaten. Er zijn pinautomaten, een bank met alle bijbehorende diensten en geldwisselfaciliteiten in de aankomst- en vertrekhallen. Er bevinden zich fruitmachines in de gehele luchthaven. Er is ook een fitnesscentrum, een speelruimte voor kinderen, schoenenpoetsers en informatiestands.

Parkeren

Kort parkeren bij luchthaven McCarran in Las Vegas kost $ 2 per uur voor de eerste drie uur en stijgt daarna naar $ 3 per uur, tot een limiet van $ 36 per dag. Lang parkeren kost $ 3 voor het eerste uur en $ 1 per daaropvolgend uur, tot maximaal $ 16 per dag. Een gratis shuttlebus verbindt het afgelegen parkeerterrein met de terminals.

Internet

De internationale luchthaven McCarran in Las Vegas heeft gratis wifi.