Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Los Angeles

Glitter & glamour in het nachtleven van Los Angeles

Praktische info over Los Angeles

Vervoer in de stad

De stad Los Angeles is verspreid over zo'n groot gebied, dat rondreizen zonder auto soms frustrerend en tijdrovend kan zijn. Het complexe netwerk van snelwegen, die de uitgestrekte stad verbindt, kan intimiderend zijn, vooral voor personen die niet gewend zijn te rijden in grote steden. Met een wegenkaart of goede instructies is het huren van een auto echter de beste en meest populaire manier om LA te bekijken. Indien mogelijk, dienen bezoekers de weg te vermijden in het spitsuur, van 07.00 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur, wanneer de snelwegen vaak tot stilstand komen. Het is ook mogelijk om met de bus rond te reizen, maar vaak overstappen en lange afstanden maken dit langzaam en onhandig en voor gebruik 's avonds laat wordt dit niet aanbevolen. Het metrospoorsysteem heeft drie lijnen, die slechts een klein deel van LA dekken, maar ze zijn frequent en efficiënt. Er zijn ook taxi's beschikbaar, maar deze kunnen duur zijn door de lange afstanden.

Tijdzone

GMT-6 (GMT-5 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 20 jan 19 jan
Presidentendag 17 feb 16 feb
Herdenkingsdag 26 mei 25 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 1 sept 7 sept
Dag van Columbus 13 okt 12 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 27 nov 26 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Het weer in Los Angeles is over het algemeen het hele jaar door warm en aangenaam. Beschermd tegen temperatuur- en luchtvochtigheidextremen door de bergen van Santa Monica en San Gabriel, en onder invloed van warme, vochtige lucht vanaf de Stille Oceaan, zijn de zomers droog en zonnig en de winters koel en nat. Aanlandse winden bieden de kust verkoeling tijdens de hete zomermaanden, maar de temperaturen in het binnenland kunnen stijgen tot ver boven 32°C, met name in de talrijke kloven en valleien in het gebied. Smog verzamelt zich vaak in laagliggende gebieden en soms waaien de hete, stoffige Santa Ana-winden hard vanuit de omliggende bergen.

Internationale luchthaven Los Angeles

www.lawa.org

Vervoer naar de stad

Er rijdt een gratis shuttlebus naar het Metro Rail Green Line Aviation Station vanaf het onderste niveau van elke terminal. Een andere shuttle gaat naar het buscentrum, van waaruit stadsbussen Los Angeles en de directe omgeving bedienen. Prime Time Shuttle en Super Shuttle zijn beide gedeelde minibusdiensten; reserveren wordt aanbevolen. Sommige hotels bieden ook vervoer.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Advantage, Alamo, Budget, Hertz en Thrifty. Autoverhuurterreinen liggen buiten het terrein van de luchthaven, maar reizigers kunnen vragen te worden opgehaald door een gratis shuttle om de autoverhuurders te bereiken.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten het onderste niveau van de luchthaven. Passagiers krijgen een kaartje waarop het gebruikelijke tarief naar belangrijke bestemmingen staat; een rit naar het centrum, dat op een afstand van ongeveer 24 km ligt, kost ongeveer $ 30. Geautoriseerde luchthaventaxi's hebben een officieel zegel en passagiers die gebruik maken van een niet-geautoriseerde taxidienst doen dat op eigen risico.

Transfer tussen terminals

Een gratis shuttlebus vervoert passagiers tussen de internationale terminal en andere terminals.

Voorzieningen

Passagiersdiensten bij de luchthaven zijn onder andere pinautomaten en geldwisselfaciliteiten, een zakencentrum, een bagagedepot, winkels, restaurants en bars. Internetkiosken bevinden zich op de gehele luchthaven en het Travel Right Café in terminal 4 heeft laptopaansluitingen. Mobiele telefoons kunnen worden gehuurd in de aankomsthal.

Parkeren

Er zijn acht centrale parkeerterreinen die gelegenheid bieden tot lang en kort parkeren, en die verbonden zijn met de terminals via de LAX-shuttlebus. Er is ook een parkeerterrein waar de bestuurder in de auto kan wachten op een telefoontje van de passagier dat hij of zij kan worden afgehaald. Parkeren kost $ 3 voor het eerste uur en $ 2 per daaropvolgend half uur, tot $ 30 per dag. Parkeren op het Economy-parkeerterrein kost $ 4 voor het eerste uur en $ 4 per daaropvolgend uur, tot $ 12 per dag.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar bij LAX.