Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Minneapolis

Skyline aan de Mississippi, Minneapolis

Praktische info over Minneapolis

Vervoer in de stad

Te voet de binnenstedelijke delen van het enorme grootstedelijke gebied van Minneapolis en St Paul verkennen is een fascinerende ervaring, met de beroemde voetgangersbruggen: een netwerk van afgesloten voetpaden die gebouwen in de stadscentra met elkaar verbinden en garanderen dat geen enkele voetganger aan slecht weer hoeft te worden blootgesteld. Ongeveer 60 straten in het centrum van Minneapolis zijn met elkaar verbonden middels voetgangersbruggen, wat in totaal neerkomt op 8 km. Als uw voeten moe zijn, springt u in de bus: MetroTransit runt één van de grootste openbaar vervoersystemen in de Verenigde Staten. Reisplanners en routebeschrijvingen zijn alom verkrijgbaar in de stad en bij hotelreceptionisten. De relatief nieuwe Hiawatha Light Rail Transit-route verbindt het centrum met de luchthaven en winkelcentrum Mall of America en de Northstar Corridor-route brengt passagiers tot Big Lake, in het noorden. In de Tweelingsteden zijn ook verschillende taxidiensten, telefonisch of buiten hotels en andere openbare gelegenheden op te roepen.

Tijdzone

GMT-6 (GMT-5 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 20 jan 19 jan
Presidentendag 17 feb 16 feb
Herdenkingsdag 26 mei 25 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 1 sept 7 sept
Dag van Columbus 13 okt 12 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 27 nov 26 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Het klimaat van de Tweelingsteden, Minneapolis en St Paul, is behoorlijk streng vanwege de noordelijke en ingesloten ligging. De winters zijn bitter koud, met een overvloed aan sneeuw en temperaturen die ruim onder het vriespunt liggen. De zomers zijn mild tot heet, maar kort. In feite tonen statistieken aan dat de Tweelingsteden 76 dagen per jaar maximumtemperaturen hebben die onder het vriespunt liggen. Regen kan het hele jaar door vallen, maar is het hevigst in juni. De droogste maand is februari.

Internationale luchthaven Minneapolis-St Paul

www.mspairport.com

Vervoer naar de stad

Een informatiebalie voor grondvervoer voorziet passagiers van informatie en routebeschrijvingen. Er vertrekken stadsbussen vanaf de Lindbergh-terminal naar zowel Minneapolis als St Paul. Er rijdt een lightrail tussen de luchthaven, het centrum van Minneapolis en het winkelcentrum Mall of America. SuperShuttle biedt een deur-tot-deurdienst met een deeltaxibusje naar lokale steden en plaatsen.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz en National, en de balies zijn te vinden in het centrale gebouw, dat kan worden bereikt met de gratis ondergrondse tram vanaf de Lindbergh-terminal.

Luchthaventaxi's

Taxi's kunnen eenvoudig worden aangeroepen bij de taxistandplaats buiten de aankomstterminals. De rit van de luchthaven naar Minneapolis duurt ongeveer 30 minuten en kost $ 39-49 en naar St Paul ongeveer 20 minuten en kost $ 31-38. Om de taxistandplaats vanaf de Lindbergh-terminal te bereiken steekt u het tunnelniveau over richting het parkeerterrein en gaat u één verdieping omhoog.

Transfer tussen terminals

De twee terminals van de luchthaven zijn met elkaar verbonden via overdekte voetpaden en een gratis lightrail die er 3 minuten over doet.

Voorzieningen

In Northstar Crossing in de Lindbergh-terminal vindt u een verzameling winkels, restaurants en horecagelegenheden. Overige faciliteiten zijn onder andere pinautomaten en geldwisselkantoren, taxfreewinkels, postdiensten en een speelruimte voor kinderen. Zakencentra die zich op de hele luchthaven bevinden bieden internet-, fax- en kopieerdiensten. Het nabijgelegen Hilton Hotel biedt zijn kamers en fitnessfaciliteiten voor dagtarieven aan.

Parkeren

Parkeren voor de Humphrey-terminal kan op de gouden en paarse terreinen; parkeren voor de Lindbergh-terminal kan op de blauwe, groene, rode en gouden terreinen. Alle parkeerterreinen zijn via voetgangersbruggen verbonden met de terminals. Kort parkeren kost het eerste uur $ 8 en $ 2 voor elk daaropvolgend uur, tot maximaal $ 22. Goedkoop parkeren op het oranje terrein kost $ 16 per dag. Het terrein is met een voetgangersbrug verbonden met de Humphrey-terminal en met de lightrail met de Lindbergh-terminal.

Internet

Er is voor een vergoeding wifi beschikbaar via Boingo en er bevinden zich internetterminals in hallen C-G.