Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

New York

De beroemde gele taxi’s van New York

Praktische info over New York

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer systeem van New York is redelijk goed en goedkoop en omvat bussen en de metro. Er zijn natuurlijk ook de altijd aanwezige, hoewel duurdere, gele taxi's. Snorders of gypsy cabs, taxi's zonder licentie, moeten worden vermeden. Het is mogelijk om de stad te verkennen met een combinatie van deze vervoersvormen, of gewoon te voet. Wandelen is vaak de beste manier om de stad te ervaren en tijdens het spitsuur, als de bussen en taxi's vaststaan in de file en de metro overvol of vertraagd is, kan het ook de snelste manier zijn. Over het algemeen is de meest efficiënte manier om te reizen echter het 24-uurse ondergrondse systeem, vooral omdat de meeste bezienswaardigheden in Manhattan dichtbij metrostations zijn, hoewel dit eerst verwarrend kan zijn. Veel gemakkelijker, maar langzamer, is het bussysteem, wat een goede optie is voor kortere afstanden of voor rondreizen in het centrum. Het metro- en bustarief is standaard ($ 2). Let op, in de bus moet gepast met muntgeld worden betaald, niet met biljetten. Autorijden in New York wordt niet aanbevolen, omdat het verkeer druk is, de chauffeurs agressief zijn en parkeren enorm duur is.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 20 jan 19 jan
Presidentendag 17 feb 16 feb
Herdenkingsdag 26 mei 25 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 1 sept 7 sept
Dag van Columbus 13 okt 12 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 27 nov 26 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

New York heeft een vochtig, continentaal klimaat, met koude winters en hete, vochtige zomers. De locatie van de stad aan de kust zorgt ervoor dat de winters niet zo koud zijn als in de binnenlandse steden op dezelfde hoogtegraad en overdag blijft de temperatuur meestal boven het vriespunt. Sneeuw komt vaak voor in de winter, maar de hoeveelheid verschilt, en winterse regen is ook gebruikelijk. De lente in New York is aangenaam warm en halverwege mei is het weer opgewarmd tot temperaturen rond de 25-30°C. De zomers zijn over het algemeen zwoel, heet en vochtig. De beste tijd om naar New York te reizen is de herfst, als de temperaturen mild zijn, de dagen zonnig en de luchtvochtigheid niet te hoog is.

Internationale luchthaven John F Kennedy

www.kennedyairport.com

Vervoer naar de stad

Grondvervoerinformatie is verkrijgbaar in de bagage-afhaal-/aankomstgebieden van alle terminals, met informatie over bussen, gedeelde busjes en limousines. De AirTrain verbindt de luchthaven met het metro-, trein- en bussysteem, die allen naar het centrum van de stad gaan. 'SuperShuttle Manhattan' is een 24-uurs, gedeelde, deur-tot-deur-dienst naar elke locatie tussen Battery Park en 227th, waaronder alle hotels. De dienst gaat ook naar Queens, Brooklyn, Bronx en Staten Island. De New York Airport Service biedt regelmatig busvervoer naar en van Manhattan (stad New York), luchthaven LGA en hotels in Midtown.

Autoverhuur

Avis, Budget, Dollar, Hertz, Enterprise en National zijn vertegenwoordigd bij alle terminals. De AirTrain vervoert passagiers tussen de terminals en de autoverhuurkantoren.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar bij de uitgang van alle negen terminals en de reistijd naar Manhattan is 40-60 minuten. Er geldt over het algemeen een vast tarief van $ 52 naar Manhattan (exclusief tol). Andere geschatte tarieven zijn onder andere: Brooklyn $ 59-64, Bronx $ 48-57, Queens $ 24-33, Staten Island $ 67-79, luchthaven LaGuardia $ 34-39 en luchthaven Newark $ 97-102 (met een toeslag van $ 17,50). Een fooi van 15 procent is gebruikelijk voor goede service. Gebruik alleen taxi's vanaf de taxicentralestand en weiger aanbiedingen van anderen.

Transfer tussen terminals

Passagiers kunnen de gratis AirTrain gebruiken voor vervoer tussen de negen terminals op JFK. Terminal 2 en 3 zijn met elkaar verbonden via een voetpad en terminals 8 en 9 zijn via een interne hal met elkaar verbonden. De gehele AirTrain-lus neemt acht minuten in beslag.

Voorzieningen

Alle terminals beschikken over pinautomaten, geldwisselkantoren, bars, restaurants en een scala aan verschillende winkels. Er is een mobiele telefoonverhuurfaciliteit in de aankomsthal van terminal 3. Reizigers kunnen de meeste diensten vinden in de terminals, waaronder wifi, medische faciliteiten, informatiebalies, schoenenpoetsers en vergaderfaciliteiten.

Parkeren

Er zijn twee soorten openbaar parkeren bij JFK. Lang parkeren ligt op 6 km van de terminals en is te bereiken met een gratis shuttlebus. Passagiers wordt geadviseerd 30 minuten te rekenen om hun terminal te bereiken Het Central Terminal Area (CTA)-parkeerterrein bevindt zich naast de terminals en vervult de dagelijkse parkeerbehoeftes. Borden voor de parkeerfaciliteiten zijn op kleur gecodeerd om hun afstand tot de terminals aan te geven. Er bevindt zich een Cel Phone Lot-wachtgebied nabij de ingang van de luchthaven voor chauffeurs die wachten op arriverende passagiers.

Internet

Er is wifi beschikbaar via Boingo voor $ 4,95 per uur of $ 7,95 per dag.

Luchthavens in de buurt