Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

San Francisco

Victoriaanse huizen, San Francisco

Praktische info over San Francisco

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoersysteem in San Francisco heet MUNI. Dit bedrijft runt bussen, elektrische trolleybussen en de beroemde kabelwagens, alsook metro-'streetcars' (trams). Dit zijn ondergrondse treinen die trams worden als ze boven de grond komen. MUNI biedt toegang tot alle delen van de stad. Er is gepast geld nodig om te betalen en hetzelfde tarief geldt voor alle diensten met uitzondering van de kabeltrams, die duurder zijn. Houd er rekening mee dat kabeltrams een bewegend nationaal monument zijn. Ze zijn daarom erg populair en druk. Ze kunnen moeilijk te betreden zijn en het kan lang duren voor u uw bestemming bereikt. Treinen en bussen van MUNI rijden 24 uur per dag, met een beperktere dienst na middernacht. Bussen zijn 's nachts niet altijd even veilig. Het andere vervoersysteem, BART genaamd, is een snel en goedkoop metro-/treinnetwerk dat de stad verbindt met de East Bay en de luchthaven. Er zijn ook taxi's beschikbaar in de stad, maar ze kunnen lastig te vinden zijn, vooral in de spitsuren. Overdag is de beste optie vaak om te voet te gaan, zoals vele lokale bewoners ook doen. Wees echter voorbereid op het beklimmen van enkele heuvels.

Tijdzone

GMT-8 (GMT-7 van de tweede zondag in maart tot de eerste zondag in november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 20 jan 19 jan
Presidentendag 17 feb 16 feb
Herdenkingsdag 26 mei 25 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 1 sept 7 sept
Dag van Columbus 13 okt 12 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 27 nov 26 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Het weer in San Francisco is koel tot mild gedurende het jaar, met mistige zomers en natte winters. Het klimaat wordt beïnvloedt door koude stromingen vanaf de Stille Oceaan die de stad omhullen en in botsing met de zomerse hitte van het Californische vasteland de mist creëren waar de stad in de zomer en vroege herfst vaak in gehuld is. Dit zorgt ervoor dat de zomers in San Francisco koeler zijn dan in het binnenland van Californië. De winters zijn overdag mild, met temperaturen die zelden onder de 15°C dalen, maar de nachten zijn koud en regen is heel normaal. Regen is in de zomer zeldzaam.

Internationale luchthaven San Francisco

www.flysfo.com

Vervoer naar de stad

De snelle treindienst Bay Area Rapid Transit (BART) verbindt de luchthaven met het stadscentrum en biedt aansluiting op de forensentreindienst Caltrain bij Milbrae Station, van waaruit regelmatig treinen vertrekken naar het centrum van San Francisco en naar San José. Bus 292 van SanTrans Service vertrekt om de 30 minuten naar het stadscentrum en de buitenwijken. Er zijn ook deelbusjes, die een deur-tot-deur-dienst leveren en goedkoper zijn dan taxi's. Reserveringen zijn soms nodig voor vervoer na 23.00 uur.

Autoverhuur

De AirTrain verbindt de terminals met het autohuurcentrum. Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Naional, Thrifty en Hertz.

Luchthaventaxi's

Taxi's kosten ongeveer $ 45 voor de rit van een uur naar het stadscentrum, zeer afhankelijk van de verkeersdrukte. Luchthavenmedewerkers zijn beschikbaar bij het ophaalgebied voor de taxi's buiten alle terminals om passagiers te helpen. Taxichauffeurs verwachten $ 4-5 fooi.

Transfer tussen terminals

De AirTrain-lightraildienst werkt op twee lijnen: de rode lijn verbindt alle terminals, garages en het BART Station met elkaar en de blauwe lijn sluit aan op het autohuurcentrum. De AirTrain rijdt echter niet daar het terrein voor lang parkeren van de luchthaven.

Voorzieningen

Er zijn banken, geldwisselkantoren en pinautomaten aanwezig. Overig faciliteiten zijn bagage-opslag, een medische kliniek, bars en restaurants, taxfree- en andere winkels, een kinderopvang en babyverschoonfaciliteiten, een postkantoor en kiosken voor toeristeninformatie en hotelreserveringen. Er zijn ook een museum, een bibliotheek, een kunstgalerij en een museum voor luchtvaarthistorie in de terminal.

Parkeren

Het tarief voor kort parkeren bedraagt $ 2 voor de eerste 20 minuten en loopt op tot $ 36 per 24 uur. Overige dagtarieven variëren van $ 28 per dag in het internationale parkeergebied of $ 18 op het terrein voor lang parkeren.

Internet

Alle vier de terminals hebben gratis wifi.