Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Washington

Het Witte Huis, Washington D.C.

Praktische info over Washington

Vervoer in de stad

Rondreizen in Washington DC is relatief eenvoudig en de meeste attracties bevinden zich op loopafstand van elkaar. De stad is in een cirkel rondom het Witte Huis gebouwd, met 'spaken' die naar buiten lopen. Washington DC heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem bestaande uit bussen en de Metrorail-metro, met stations naast of in de buurt van bijna elke toeristische trekpleister. Het systeem is door de week tot middernacht beschikbaar en Metrorail-stations blijven op vrijdag en zaterdag open tot 02.00 uur. Het efficiënte Metrorail-metrosysteem is te vinden in de hele stad en in de buitenwijken van Virginia en Maryland en wordt gebruikt aan de hand van een gecomputeriseerde tarievenkaart. Het uitgebreide Metrobus-netwerk vult de hiaten, maar is complexer in gebruik en is langzamer als gevolg van ernstige verkeersdrukte. Overstappen tussen bussen is tot twee uur na het instappen gratis. Zowel bussen als treinen rekenen een standaard tarief. Er zijn eendaagse bus-, trein- of combikaartjes verkrijgbaar. Hoewel de meeste bezoekers aan Washington DC met de auto arriveren, is het vaak gemakkelijker om gebruik te maken van het openbaar vervoer, want de wegen zijn overvol en parkeren in de stad is lastig en duur. Taxi's zijn een goede manier om korte afstanden af te leggen en ze zijn goedkoper dan in welke grote Amerikaanse stad dan ook. In plaats meters, gebruiken ze een zonesysteem en worden de vaste tarieven weergegeven. Wel gelden er enkele toeslagen, waaronder voor telefonisch bestellen.

Tijdzone

GMT-5 (GMT-4 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 20 jan 19 jan
Presidentendag 17 feb 16 feb
Herdenkingsdag 26 mei 25 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 1 sept 7 sept
Dag van Columbus 13 okt 12 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 27 nov 26 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Hoewel het weer in de stad Washington DC sterk afhankelijk is van de seizoenen, met extreme verschillen tussen de zomer en winter, staat het weer ook bekend als onvoorspelbaar. De zomers zijn erg heet en vochtig en de tegenstellingen in de kern van de stad worden versterkt door al het beton en staal. De herfst en de lente zijn de beste seizoenen voor een bezoek, als de dagen fris maar zonnig en helder zijn, hoewel plotselinge regen of sneeuw altijd mogelijk is. In de winter is de stad onderhevig aan hevige sneeuwval, met gemiddeld 43 cm per jaar en plotselinge Arctische winden of hagelstormen.

Internationale luchthaven Washington-Dulles

www.metwashairports.com

Vervoer naar de stad

De Washington Flyer-tourbusdienst biedt een directe verbinding tussen de luchthaven en het West Falls Church Metrorail-station, van waaruit om de 30 minuten een metro naar het centrum vertrekt, voor $ 10. De tourbusdienstkaartjes zijn te koop bij deur 4 van de aankomsthal in de hoofdterminal. Een openbaar bussysteem is beschikbaar bij het station voor vervoer naar gebieden waar de Metrorail niet komt. Supershuttle runt een deur-tot-deur dienst met gedeelde busjes. Gratis vervoer naar uw hotel/motel kan worden geregeld met de telefoons aan de hoteldienstenborden bij de bagageband.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar op het lagere niveau van de hoofdterminal. De enige taxidienst die geautoriseerd is bij de luchthaven is Washington Flyer. Taxi's rekenen minimaal $ 60 voor de 30-60 minuten durende rit naar de stad. Creditcards worden geaccepteerd.

Voorzieningen

Er zijn pinautomaten en geldwisseldiensten beschikbaar. Overige faciliteiten zijn onder andere restaurants, bars, winkels en taxfreewinkels, zakelijke diensten, mobiele telefoonverhuur, toeristeninformatie en hotelreserveringen.

Parkeren

Parkeren per uur op de internationale luchthaven Washington-Dulles is beschikbaar in de parkeergarage naast het terminalgebouw vanaf $ 5, oplopend tot $ 36 per dag. Parkeren per dag in garages 1 en 2 is goedkoper en deze zijn verbonden met de terminal via shuttlebussen.

Internet

Laptop- en tabletgebruikers hebben in de terminal gratis toegang tot wifi. Er zijn ook een aantal internetkiosken in de terminal als u door de beveiliging bent.

Luchthavens in de buurt