Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

De beste bierbars van Praag

Volgens sommigen is het de beste Tsjechische uitvinding ooit: pils! Praag kent dan ook talloze bars die in historische kelders en gebouwen zijn gevestigd. Maar ook grote bierhallen en moderne cafés zijn hier populair. In de pubs is bier goedkoper dan water en het wordt ambachtelijk gemaakt. Er gaat in de bierhoofdstad van Europa geen dag voorbij of er wordt een stevig pilsje gedronken. Daarom: de vijf beste bierbars van Praag. Na zdravi, proost!

1. Double Trouble

Deze grote kelderbar annex club ligt tussen het Wenceslasplein en het Oude Stadsplein in. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Double Trouble de populairste gotische kelderkroeg in Praag. Het pand is met veel zorg voor detail gerestaureerd. Hier komt alles en iedereen een pilsje pakken: van de lokale bevolking, groepen vrijgezellen tot aan toevallige passanten en zakenmensen. Voor wie een onvergetelijke avond uit wil in Praag is dit is het juiste adres.

Addres: Melantrichova 17, Prague

2. U Vejvodu

beer on prague map

Binnen de vier muren van U Vejvodu bevinden zich een historische kroeg, een bierhal én een restaurant. Vergezeld van stevig Tsjechisch pubvoedsel, serveert U Vejvodu één van de meest verse Urquell-bieren in de stad. Ook hier komt publiek uit alle lagen van de bevolking met slechts dat ene doel: plezier maken. Met een beetje geluk is er live accordeonmuziek voor nog wat extra sfeer.

Adres: Jilska 4, Prague

3. U Sedmi Svabu

In deze middeleeuwse taverne staat gastvrijheid met stip op nummer één en dat geldt hier voor alle gasten. U Sedmi Svabu is voorzien van een levendig brandende open haard. Overal hangen harnassen, de inrichting bestaat grotendeels uit gietijzeren voorwerpen en de serveersters sjouwen met immense dienbladen vol koud bier en hartige gerechten.

Adres: Jansky Vrsek 14, Prague

4. U Medvidku

U Medvidku is de een traditionele Tsjechische bierhal. Sinds 1466 wordt hier bier gebrouwen. Na vijfhonderd jaar kwam de bierhal erbij. Gasten zitten hier rechttoe rechtaan, her en der zijn tapgelegenheden en er is ruimte genoeg voor enkele honderden personen. Wie voor pure sfeer gaat, kan beter een andere locatie zoeken, maar wie graag veel en voordelig wil drinken, voelt zich hier onmiddellijk thuis.

Adres: Na Perstyne 7, Prague

5. U Fleku’s

U Fleku beer cafe

Een bijzondere gelegenheid is U Fleku. Hier kunt u kiezen uit maar liefst acht bierhallen én er is een microbrouwerij. Gasten schuiven gezellig bij elkaar aan aan de lange houten tafels en accordeonisten lopen tussen de tafels door en zorgen voor muziek. Bij mooi weer is ook de biertuin open, gemodelleerd naar Duits model. U Fleku is zonder twijfel een bijzondere ervaring

Adres: Kremencova 11, Prague

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com