Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Christus de Verlosser op hoog niveau

Hoog op de berg Corcovado torent Christus de Verlosser 710 meter boven de stad uit. Met zijn armen wijd gespreid waakt hij al sinds 1931 over Rio de Janeiro. Dit 38 meter hoge beeld is hét icoon van de stad en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

Priester Pedro Maria Boss droomde er in 1850 van om een standbeeld te laten bouwen boven op de Corcovado. Pas in 1921 lukte het de kerk om genoeg geld in te zamelen en kon aan de bouw begonnen worden. Tien jaar later is het inmiddels wereldberoemde standbeeld klaar.

Van Parijs naar Rio de Janeiro

Christ statue Rio de Janeiro

De Portugese naam van het beeld is Cristo Redentor wat ‘Christus de Verlosser’ betekent. Het massieve beeld heeft een spanwijdte van 28 meter en is ontworpen door ingenieur Heitor da Silva Costa. De Frans-Poolse beeldhouwer Paul Landowski heeft het beeld in Parijs gemaakt. De Verlosser werd gebouwd in blokken van elk 16 ton. Deze blokken werden in 1931 naar Rio de Janeiro verscheept.

Klimmen of met de lift

Het beeld is op diverse manieren bereikbaar. Met een taxi of een trein rijdt u naar de voet van de Corcovado. Sportievelingen kunnen er voor kiezen om de 222 treden naar de top te beklimmen, maar er is ook een lift. Het uitzicht is adembenemend met vergezichten over de Suikerbroodberg, de favelas, het centrum en de witte Braziliaanse stranden.

Ontsnappen aan de drukte

Na een bezoek aan Cristo Redentor is het de moeite waard om onder aan de berg even te stoppen bij Parque Enrique Lage. Dit park is vernoemd naar de rijke industrieel Enrique Lage die hier in het begin van de twintigste eeuw samen met zijn vrouw, zangeres Gabriela Bezanzoni, in een enorme villa woonde. Sinds de jaren ’60 is het park open voor publiek. Een wandeling door het subtropische bos in het park geeft even pauze van de vele toeristen bij het monument. In de villa van Enrique Lage is nu een café waar u kunt genieten van een sterke kop Braziliaanse koffie.

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com