Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Lapa leeft de hele dag

In het centrum van Rio ligt de wijk Lapa. Hier worden interessante bezienswaardigheden gecombineerd met een uitbundig nachtleven. Met zijn koloniale aquaduct, kleurrijke kunstprojecten, groene parken en groot aantal bars bruist Lapa dag en nacht.

Van aquaduct naar trambaan

Lapa aquaduct Rio de Janeiro

Het opvallend witte aquaduct Arcos da Lapa is een van de weinige overblijfselen van het Portugese tijdperk in Rio de Janeiro. Het aquaduct stamt uit 1750, telt 48 bogen en is meer dan 100 meter lang. Ooit vervoerde het aquaduct water van de Carioca-rivier naar de stad. Tegenwoordig rijdt de populaire en kleurrijke Bondinho da Teresa-tram er overheen. De tram brengt mensen van het centrum van Rio naar de pittoreske buurt Santa Teresa, een leuke manier om Rio de Janeiro te verkennen.

Adres: Estação Carioca, Rua Professor Lélio Gama, Rio de Janeiro

Franse en Portugese invloeden (Passeio Público Park)

Een van de mooiste parken van Rio de Janeiro is Passeio Público. De beroemde Braziliaanse beeldhouwer Mestre Valentim ontwierp het park in 1783 naar een ontwerp van een botanische tuin in Lissabon. In 1860 werd het park gerenoveerd door de Franse tuinarchitect Glaziou. Dankzij de inspanningen van beide heren is het park nu een plaatje om doorheen te wandelen. Zo is er een enorme vijver met zwanen, een fontein in de vorm van een krokodil en staan er metershoge bomen.

Adres: R. Cel. Alfredo Portugal

250 treden aan kunst

Lapa tiles Rio de Janeiro

Een van de grootste kunstwerken in de wijk is de kleurrijk betegelde trap van Jorge Selarón. De Chileense kunstenaar kwam in 1983 naar Rio de Janeiro. In 1990 begon Selarón met het betegelen van de 250 treden tellende trap. De trap is versierd met honderden tegeltjes van over de hele wereld. Zo verwerkte Selarón een tegeltje met de afbeelding van de Nederlandse koningin Beatrix in zijn kunstwerk. Volgens de kunstenaar was de trap nooit af en hij verving de mozaïeken dan ook regelmatig. De trappen vormen nog steeds een van de grootste trekpleisters van Lapa.

Adres: Rua Manuel Carneiro, Rio de Janeiro

Lapa’s bruisende nachtleven

Ieder weekend is het feest op straat in Lapa. Overal zijn klanken van forró, choro, samba en axé te horen en iedereen danst buiten. Is het iets te druk op straat dan is het mogelijk om uit te wijken naar een van de vele barretjes of discotheken. Een van de meest trendy clubs van Lapa is het Rio Scenarium. Hier wordt gedanst op Braziliaanse muziek en sieren rariteiten als kinderwagens, paspoppen en koekoeksklokken de muren.

Adres: R. do Lavrádio, 20 - Centro Rio de Janeiro

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com