Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Buenos Aires

Kleurrijk La Boca, Buenos Aires

Praktische info over Buenos Aires

Vervoer in de stad

De stratenstructuur die is opgebouwd in een rasterpatroon, maakt het eenvoudig Buenos Aires te verkennen en de beste manier om dit te doen en het karakter van de stad in u op te nemen is te voet. De stad beschikt echter ook over een efficiënt en goedkoop openbaar vervoersysteem dat bestaat uit bussen en een uitstekende ondergrondse treindienst (de Subte). Hoewel hiermee het grootste deel van het stadscentrum kan worden bereikt, komt de Subte niet ver buiten de kern. De Subte kost ARS 3,50 per rit. De Subte is in de zomer erg warm en vol, met name tijdens het spitsuur en is tussen 22.00 en 05.00 uur gesloten. Het busnetwerk ( colectivo) is enorm en dekt de hele stad. Hoewel dit systeem erg handig is om u te verplaatsen, kan het behoorlijk verwarrend zijn voor toeristen. Buskaartjes worden bij het betreden van de bus met muntjes betaald via een automatische kaartjesautomaat en de kosten zijn minimaal ARS 2,50. Veel busdiensten rijden de hele nacht door, zij het minder frequent. Er zijn ook stadstreinen die handig kunnen zijn voor het bereiken van de verste buitenwijken. Taxi's zijn overal en redelijk goedkoop, maar het is veiliger om telefonisch een radiotaxi of een remisete bestellen. Dit is een radiotaxi met een vaste prijs die vooraf is geboekt en werkt als een auto met privéchauffeur. Dit kan op langere afstanden goedkoper zijn. Ze zijn handiger dan het huren van een auto voor excursies vanuit de stad en zelfs voor een dagtripje naar of door de buitenwijken.

Tijdzone

GMT-3.

Netspanning

Netspanning in Argentinië is 220 volt, 50Hz. De meeste hotels en kantoren hebben platte drie-pinsstekkers, maar in de meeste oudere gebouwen zijn ronde twee-pinsstekkers nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 101

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Herdenkingsdag voor waarheid en gerechtigheid 24 maart 24 maart
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Falklands herdenkingsdag 2 apr 2 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Nationale feestdag 25 mei 25 mei
Dag van de vlag 20 jun 20 jun
Onafhankelijkheidsdag 9 jul 9 jul
Herdenking generaal José de San Martin 18 aug 17 aug
Dag van de rassen 13 okt 12 okt
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Soevereiniteitsdag 24 nov 23 nov
Carnaval 3 maart - 4 maart 16 feb - 17 feb

Klimaat

+

Buenos Aires heeft een gematigd klimaat met gemiddelde temperaturen variërend van 35°C in januari tot 10°C in juli. De meeste regen valt in de herfst en de lente, hoewel het hele jaar door regen verwacht mag worden. Veel lokale bewoners verlaten Buenos Aires tijdens de hete zomermaanden (december, januari en februari) en trekken naar de kustresorts.

Internationale luchthaven Ezeiza Ministro Pistarini

www.aa2000.com.ar/

Vervoer naar de stad

Er rijdt elk uur een shuttlebus van Manuel Tienda Leon naar de Madero Terminal in het centrum van de stad, vanwaar kleinere shuttlebussen passagiers naar hun eindbestemming brengen. Ritten naar het stadscentrum duren ongeveer 40 minuten en kosten ongeveer US$ 14. Openbare bussen zijn goedkoper, maar de rit naar de stad kan tot wel twee uur duren. Privé-auto's, ook wel remi's genoemd, zijn een betrouwbare optie met vaste prijzen. Ze zijn te huur op het onderste niveau van beide terminals of via de telefoon en kosten minimaal US$ 35.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven hebben balies in terminal A.

Luchthaventaxi's

Taxi's met meters zijn beschikbaar buiten de terminalgebouwen en kosten tussen de ARS 150 en ARS 250. Taxi's hebben reserveringsstands in de luchthaven en bezoekers moeten de prijs navragen voordat ze de reservering maken. Vermijd klanten lokkende chauffeurs en illegale taxi's.

Transfer tussen terminals

De twee terminals zijn met elkaar verbonden via een overdekt voetpad.

Voorzieningen

Er zijn verschillende winkels, apotheken/drogisten, restaurants, cafés en bars en taxfreewinkels. Daarnaast is er een geldwisselkantoor en zijn er pinautomaten en een 24-uurs bank. Er is een bagagedepot en een toeristeninformatiebalie in terminal A. Andere faciliteiten zijn onder andere verhuur van mobiele telefoons, medische diensten, een VIP-lounge en internettoegang.

Parkeren

Er is gelegenheid voor lang en kort parkeren in zowel een meerlaagse overdekte parkeergarage (naast terminal A) en een openluchtterrein. Overdekt parkeren kost ARS 20 per uur, tot maximaal ARS 120 per dag, terwijl open parkeerterreinen een dagelijks limiet hebben van ARS 80.

Internet

Er is wifi beschikbaar in terminal A en B.