Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Nossa Senhora do Brasil, Sao Paulo

Praktische info over Sao Paulo

Vervoer in de stad

In een enorme stad zoals São Paulo kan het verkeer vast komen te zitten, met spitsuren tussen 06.00 en 09.00 uur en 16.00 tot 20.00 uur. Autorijden in de stad wordt niet aanbevolen, aangezien parkeren net zo'n groot probleem is als de verkeersdrukte. Er zijn honderden bussen de door de stad rijden, maar deze kunnen overvol en langzaam zijn tijdens de spitsuren. De bussen stopen niet tenzij ze worden aangehouden en zakkenrollers zijn alom aanwezig. Het metrosysteem is doorgaans de snelste manier om rond te reizen in São Paulo. Er zijn vijf verschillend gekleurde lijnen: Lijn 1 (Blauw), Lijn 2 (Groen), Lijn 3 (Rood), Lijn 4 (Geel), en Lijn 5 (Lila). Alle lijnen rijden van zondag tot vrijdag, van 04.40 tot middernacht en zaterdagnacht tot 01.00 uur." De Bilhete Único is een smartcard die het eenvoudig maakt om te betalen voor vervoer per bus, metro en trein in São Paulo. U kunt deze kopen bij metrostations en ze opladen met krediet voor het openbaar vervoer bij krantenkiosken. Taxi's zijn ruim beschikbar en absoluut cruciaal in het donker. Witte taxi's zijn te vinden bij standplaatsen nabij belangrijke locaties en centrale gebieden. Radiotaxi's hebben een betere reputatie en genieten de voorkeur van toeristen, maar zijn duurder en moeten telefonisch besteld worden. São Paulo is groot en uitgebreid. U kunt niet overal naartoe lopen, maar de verschillende wijken zijn op zichzelf eenvoudig te voet te verkennen en overdag doorgaans veilig.

Tijdzone

GMT-3 (GMT-2) tussen de laatste zondag in oktober en de derde zondag in februari).

Netspanning

Het voltage in Brazilië loopt zeer uiteen, soms zelfs in één en dezelfde stad. De betere hotels beschikken over 220 volt, 60Hz. Voor alle andere gevallen zijn transformators te koop in elektronicazaken. In de stopcontacten passen doorgaans diverse soorten stekkers.

Valuta

De Braziliaanse munteenheid is de real (BRL). In de meeste grote toeristische gelegenheden in de grote steden is de Amerikaanse dollar ook welkom. In de grote steden kunnen buitenlandse valuta worden ingewisseld bij banken of cambios. Er is een uitgebreid netwerk aan geldautomaten in het land en de meeste gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Brazilië is +55. Netwerken van mobiele telefonie dekken de belangrijkste steden en plaatsen, en telefoons zijn ook te huur. Overal in het land zijn internetcafés te vinden, en de meeste hotels beschikken over internet. In iedere stad is een centrale belwinkel, Posto Telefonico genaamd, waar internationaal kan worden gebeld. Openbare telefooncellen zijn overal aanwezig en werken met telefoonkaarten.

Alarmnummer

Alarmnummer: 190 (politie), 192 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2015 2016
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Carnaval / Mardi Gras 16 feb - 18 feb 8 feb - 10 feb
Goede vrijdag 3 apr 25 mrt
Tiradentesdag 21 apr 21 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Sacramentsdag, Corpus Christi 4 jun 26 mei
Revolutie van São Paulo (alleen in de staat São Paulo) 9 jul 9 jul
Onafhankelijkheidsdag 7 sept 7 sept
Heilige vrouwe Aparecida 12 okt 12 okt
Allerzielen 2 nov 2 nov
Uitroeping van de republiek 15 nov 15 nov
Nationale dag van het zwarte bewustzijn (bepaalde steden) 20 nov 20 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Het klimaat in São Paulo is niet zo aangenaam als in andere Braziliaanse steden, maar het is warm en zonnig genoeg in vergelijking met andere werelddelen. Het weer is het hele jaar door mild tot warm, met de laagste gemiddelde temperaturen rond de 12°C in juli en de hoogste gemiddelde temperaturen rond de 27°C in de heetste maand, februari. In São Paulo valt ongeveer 135 cm regen per jaar, voornamelijk in de zomermaanden.

Internationale luchthaven Governador André Franco Montoro

www.gru.com.br

Vervoer naar de stad

Er vertrekken EMTU-bussen van luchthaven GRU naar luchthaven Congonhas, Praça da Repúblicam Tietê Bus Terminal en Barra Funda, Iaim Bibi, Circuit Paulista en Brooklin Novo. Het metrostation het dichtst in de buurt van de luchthaven is Tietê. Van daaruit dient de passagier een bus te nemen om de luchthaven te bereiken. Er is een luchthavenshuttlebus die passagiers afzet bij de belangrijkste hotels.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis en Hertz.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten de terminals. Bezoekers wordt geadviseerd gebruik te maken van de vooraf betaalde taxi's. Deze zijn vaak iets duurder, maar brengen gemoedsrust.

Transfer tussen terminals

De luchthaven heeft vier terminals. Terminals 1 en 2 bevinden zich op korte loopafstand van elkaar. De afstand naar de andere terminals is iets langer, maar kan nog steeds lopend worden overbrugd.

Voorzieningen

Er zijn een aantal bars, restaurants en winkels bij de luchthaven. Er zijn banken, geldwisselkantoren en pinautomaten. Voor arriverende passagiers zijn er taxfreewinkels, toeristeninformatiebalies, zakelijke faciliteiten en congresruimtes vóór de douane.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid aanwezig in diverse parkeergebouwen rond de terminals, waaronder standaard- en eersteklasopties.

Internet

Er is wifi waarvoor op basis van gebruik moet worden betaald beschikbaar in beide terminals.