Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Nairobi

Afrikanske halskjeder, Nairobi

Praktisk informasjon om Nairobi

Slik kommer man seg rundt i byen

Den mest populære offentlige transporten i Nairobi er matatu, vanligvis en Nissan minibuss som kjører faste ruter som plukker opp så mange passasjerer som mulig langs ruten. Folk går på og av når og hvor de måtte ønske. Det spilles høy musikk underveis, og reisen er billig, men uregulert. Disse overfylte bilene har blitt en del av Kenyas kultur. Ikke mindre risikofylte, men litt mindre fargerike, er de lokale busselskapene som kjører faste ruter etter tidstabeller gjennom byens gater. De er kjent for å være overfylte og kjøre fort. Det finnes rikelig med drosjer, og de er praktiske. Det er vanligvis lett å finne drosjer utenfor hoteller og andre områder der det ferdes turister. Drosjene har ikke taksameter, så avtal pris på forhånd. Nairobis drosjer har en gul stripe på siden. Eventuelt kan det overraskende være store, svarte London-drosjer. De bedre drosjeselskapene har mer moderne drosjer som kan bestilles via telefon. Det beste er å leie drosje og en sjåfør som er anbefalt av hotellet eller turoperatøren dersom du skal være en dag eller to i byen. Motoriserte rickshawer med tre hjul, eller tuk-tuk, brukes også som drosje i Nairobi. Det kan være farlig å gå i byen, og det anbefales absolutt ikke etter mørkets frembrudd eller utenfor turistområdene.

Tid

GMT +3.

Elektrisitet

240 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel av britisk type med tre stifter .

Valuta

Myntenheten er kenyansk shilling (KES), som deles i 100 cent. Det anbefales ikke å ta med kenyanske shilling ut av landet, ettersom det er vanskelig å få vekslet dem andre steder. Utenlandsk valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og hoteller. Det er lettest å få vekslet amerikanske dollar, britiske pund eller euro. Pengevekslere som opererer i gatene bør unngås, ettersom de driver ulovlig virksomhet. Bankene er åpne mandag til fredag fra 9.00 til 15.00, og første og siste lørdag i måndeden. Banker og vekslingskontorer på den internasjonale flyplassen holder åpent døgnet rundt. Internasjonale kredittkort godtas på større hoteller og butikker, og i noen leirer og turistanlegg/lodges. Det finnes mange minibanker i Nairobi og andre større byer.

Kommunikasjon

Landskoden for Kenya er +254. Hoteller legger til et heftig gebyr på telefonutgiftene. Det er rimeligere å enten ringe fra et av de internasjonale telefonsentrene som du finner i større byer eller kjøpe et forhåndsbetalt telefonkort som kan brukes i offentlige telefonkiosker. Ring 0196 for internasjonale telefonsamtaler med operatørassistanse. Alle større byområder er dekket av mobilnettverket. De lokale telefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonoperatører. Det finnes mange internettkafeer i de fleste byene og turistområdene.

Nødnummer

Nødnummer: 999

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Madaraka-dagen 1. jun. 1. jun.
Id al-fitr (slutt på ramadan) 28. jul. 18. jul.
Kenyatta-dagen 20. okt. 20. okt.
Uavhengighetsdagen 12. des. 12. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Nairobi har moderat klima som følge av høy beliggenhet og er mindre varm enn resten av Kenya. Byen ligger nær ekvator, så det er lite variasjon mellom årstidene, og vanligvis snakker folk heller om våte og tørre årstider enn sommer, vinter, vår og høst. Sommeren fra november til februar er varm og deilig med temperaturer rundt 25 °C. Vinteren mellom juni og august er milde til kjølige, med kalde kvelder da temperaturen kan synke ned mot 10 °C. Regntiden i Nairobi er på slutten av sommeren og begynnelsen av høsten, og da er det ofte overskyet og fuktig, men det kommer sjelden kraftige regnskyll. Det kommer mest nedbør i mars-mai og oktober-desember. De fleste besøkende reiser til Kenya i de tørre årstidene mellom januar og mars, og juli og oktober. Det er de beste tidene dersom man ønsker å reise på safari til en av nasjonalparkene. Sommeren mellom november og februar er den beste tiden å besøke Nairobi på, men egentlig kan man reise hit hele året. Besøkende bør tenke mindre på klima og heller velge besøkelsestid ut fra hvilke aktiviteter de ønsker å ta del i.

Jomo Kenyatta internasjonale lufthavn

https://www.kaa.go.ke/

Slik kommer man seg til byen

KBS-buss 34 kjører nokså regelmessig til sentrum, men de fleste besøkende tar drosje eller avtaler å bli hentet av hotell eller turoperatør.

Bilutleie

Avis, Europcar og Hertz er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Mercedes-drosjer kjører passasjerer til hotellene i sentrum, og prisen er fast.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen er begrensede, men omfatter bank, vekslingskontor, bagasjeoppbevaring, telefoner og faks, førstehjelp, bar og restaurant, tollfri shopping, postkontor, turistinformasjon og hotellreservasjon. Det finnes fasiliteter for funksjonshemmede, men personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Parkering på Jomo Kenyatta internasjonale lufthavn koster KSH 60 per time for korttidsparkering og KSH 70 per time for langtidsparkering.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig på kafeene for betalende kunder.