Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Cape Town

Taffelberget ruvende over Cape Town

Praktisk informasjon om Cape Town

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er dårlig med offentlig transport i sentrum, så de fleste besøkende leier bil, ikke minst dersom de planlegger utflukter utenfor byen. Det kan være forvirrende å kjøre egen bil, men med GPS burde erfarne sjåfører klare seg bra. For turer i byen eller til strendene langs Atlanterhavskysten, er minibussdrosjer billige og praktiske. De kan praies over alt, men mange av bilene er i dårlig forfatning, og kjøringen kan være så som så. Prisen bør ligge på rundt R 7 for de fleste turer i byen. Unngå å sette deg inn i en tom minibuss. De nye MyCity-bussene er trygge og pålitelige, men husk å kjøpe billett på en stasjon før du går ombord. Turister blir anbefalt å unngå tog, bortsett fra Simon's Town line som kjører forbi Muizenberg og langs den fantastiske False Bay-kysten. Lommetyverier forekommer ofte, og passasjerer er ofte utsatt for angrep. Drosjer er dyre, men et godt alternativ om natten for de som ikke har bil. Offentlig transport bør ikke brukes etter mørkets frembrudd, og unngå township-områder med mindre du deltar på en organisert tur.

Tid

GMT +2.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre runde stifter er standard.

Valuta

Sør-Afrikas myntenhet er rand (ZAR), som deles i 100 cent. Penger kan veksles i banker, på vekslingskontorer og større hoteller. Det finnes rikelig med minibanker (det finnes en dagsgrense for kontantuttak), og de vanlige internasjonale kredittkortene godtas de fleste steder. Besøkende bør være forsiktige når de tar ut penger fra minibank, ettersom det er fare for å bli utsatt for forsøk på svindel. Alle handelsbanker veksler utenlandsk valuta.

Kommunikasjon

Landskoden for Sør-Afrika er +27. Landet har god dekning med GSM 900- og 1800-nettverk for mobiltelefoni, og det finnes avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Leverandører av mobiltjenester tilbyr svært billige SIM-kontantkort. Disse kan være et godt alternativ for besøkende som blir værende en stund. Det finnes internettkafeer. Kort- og myntbetjente telefonapparater er også utbredt.

Nødnummer

Nødnummer: 10111 (politi); 10177 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Menneskerettighetsdagen 21. mar. 21. mar.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Frihetsdagen 27. apr. 27. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Ungdommens dag 16. jun. 16. jun.
Kvinnedagen 9. aug. 9. aug.
Nasjonalarvdagen 24. sep. 24. sep.
Forsoningsdagen 16. des. 16. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Godviljens dag 26. des. 26. des.

Klima

+

Cape Town ligger på Cape-halvøya og har et middelhavsklima med varme, tørre og solrike somrer og kalde, våte vintrer. Årstidene skiller seg tydelig fra hverandre med vinter fra juni til september. Da kommer det ofte en kald front innover halvøya fra Atlanterhavet. Kraftig regn om vinteren, en sterk nordvestlig vind og lave temperaturer. Om sommeren er Cape Town varm og tørr, men den deilige solen forstyrres ofte av sterk vind fra sørøst. I de varmeste sommermånedene, juni til august, ligger temperaturen på mellom 16 °C og 26 °C i Cape Town. Om vinteren ligger temperaturen på mellom 8,5 °C og 18 °C. Om sommeren kan det bli godt over 30 °C, og om vinteren kan nattetemperaturen synke til under null, selv om dette ikke skjer så ofte. Den mest populære tiden for å besøke Cape Town er om sommer og tidlig høst (desember til mars).

Cape Town internasjonale lufthavn

www.airports.co.za

Slik kommer man seg til byen

MyCity-bussen er det raskeste og billigste valget for å komme seg rundt i byen. Ekspress til sentrum koster R 50. Minibuss fra dør til dør er også mulig inn til byen. Turen tar rundt en halv time. Mange hoteller har egne busser, og det finnes også en backpacker-buss som kjører innom flere vandrerhjem og rimeligere innkvartering: Avgang en gang i timen.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Hertz, Avis, National, Alamo, Budget, Europcar og Tempest har kontorer her.

Drosjer på flyplassen

En drosje til sentrum av Cape Town tar rundt 30 minutter, og prisen avhenger av tid på døgnet og antall passasjerer. Vanligvis ligger prisen på mellom R 150 og R 250. Inntil 50 prosent ekstra om natten. Kun selskapet Touch Down Taxis, det autoriserte lufthavndrosjeselskapet, har lov til å operere fra lufthavnen.

Fasiliteter

Minibanker, barer, restauranter og vekslingskontor finner man over hele flyplassen. Det finnes også flere butikker, bl.a. tollfri shopping, i den internasjonale avgangshallen. Mva-retur er mulig ved den internasjonale innsjekkingsskranken. Hotellreservasjon og turistinformasjon befinner seg i den internasjonale terminalen.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering i parkeringshus med flere etasjer i tilknytning til terminalen. Prisen går fra ZAR 16 for den første timen til ZAR 275 for fem dager på langtidsparkeringen. Det finnes også et eget henteområde som tilbyr 30 minutter gratis parkering.

Internett

Det finnes flere Internett-hotspots på lufthavnen.