Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Chengdu

Gigantisk panda, Chengdu

Praktisk informasjon om Chengdu

Slik kommer man seg rundt i byen

Det anbefales ikke å leie bil i Chengdu, Trafikken er kaotisk, ikke minst i rushtiden. Det finnes drosjer med taksameter, men i noen områder kan det være vanskelig å finne dem. Husk at det kan være lurt å få navnet på reisemålet skrevet ned på kinesisk på en lapp. Det er få sjåfører som snakker engelsk. Det finnes imidlertid mange muligheter for offentlig transport, og de fleste er markert på turistkart som fås både på lufthavnen, togstasjoner og i suvenirbutikker. Offentlig transport i Cengdu består stort sett av et omfattende bussnett, og en tur med bussen koster ¥ 2 (betales til sjåføren). Det kan lønne seg å kjøpe et flerreisekort. Da får du rabatt og er ikke avhengig av småpenger for å kjøpe billett. Det finnes også metro i Chengdu. Den knytter sammen de to jernbanestasjonen i nord og sør. Prisen er ¥ 2-4 avhengig av hvor langt man reiser. Det finnes nå også en ny metrolinje som går fra nordvest til sørøst.

Tid

GMT +8.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpseltypen kan variere, men støpsler med to flate stifter eller med tre skråstilte flate stifter er vanlige. Det er generelt nødvendig med adaptere.

Valuta

Kinas muntenhet er yuan renminbi (CNY), som deles i 10 jiao eller 100 fen. Sørg for å veksle yuan som du har til overs før du reiser hjem, for denne valutaen kan bare veksles innenfor Kinas grenser. Utenlandsk valuta kan veksles på Kinas banks kontorer i byer. Bankene er stengt i helgen. Større hoteller og de spesielle "Vennskapsbutikkene", som er spesielt rettet mot utlendinger, godtar betaling med de fleste vestlige valutaer. Vanlige kredittkort godtas i de viktigste byene, men i mindre grad utenfor bystrøk. Det er få minibanker utenfor de store byene.

Kommunikasjon

Landskoden for Kina er +86. Telefonkort er lett å få tak i, og man kan ringe fra postkontorer og hoteller. Telefonkiosker på gaten er bare for lokalsamtaler. På hoteller er lokalsamtaler vanligvis gratis eller tilgjengelig for en symbolsk sum. Mobiltelefonnettverkene er avanserte, og kinesiske nettverk har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste ikke-nord-amerikanske, internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de fleste byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 120 (ambulanse - Beijing)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan. - 3. jan.
Vårfestival 31. jan. - 6. feb. 19. feb. - 25. feb.
Qingming-festival (gravfeiedagen) 5. apr. - 7. apr. 4. apr. - 6. apr.
Maidag 1. mai - 3. mai 1. mai - 3. mai
Dragebåtfestival 31. mai - 2. jun. 20. jun. - 22. jun.
Midthøstfest 6. sep. - 8. sep. 26. sep. - 28. sep.
Folkerepublikken Kinas fødselsdag 1. okt. - 3. okt. 1. okt. - 3. okt.

Klima

+

Været i Chengdu er mildt og fuktig hele året, men likevel skiller de fire årstidene seg nokså mye fra hverandre. Våren er lang og varm, sommeren er kort og dampende, høsten er kald og regnfull og vinteren er kald og tåkete. Temperaturen kan variere fra -6 °C om vinteren (desember til februar) til 37 °C om sommeren (juni til august). Chengdu er fuktig og tåkete det meste av året. Dette gir ofte færre soltimer og gir et inntrykk av at det er kaldere enn det egentlig er. Regntiden varer fra juli til august, og da må man også forvente enkelte stormbyger. Den beste tiden å besøke Chengdu på er høsten og våren, inklusiv april til juni og september til november.

Chengdu Shuangliu internasjonale lufthavn

www.cdairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det kjører skyttelbusser inn til Chengdu sentrum, og i tillegg går det langdistansebusser til andre byer i Sichuan-provinsen.

Bilutleie

Det er ikke mulig å leie bil på Chengdu lufthavn, men flere bilutleiefirmaer har kontorer inne i byen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor utgang 1 i terminal 1 og utgang 4 og 5 i terminal 2.

Transport mellom terminalene

Terminalene på lufthavnen er i gangavstand fra hverandre, men det finnes også skyttelbuss for passasjerer som må bytte terminal.

Fasiliteter

Lufthavnen har informasjonssenter, bagasjevogner, røykerom, minibanker, telefonladere, salgsautomater, bagasjeoppbevaring og -pakking, hittegods, førstehjelp, stellerom, VIP- og førsteklasselounger, restauranter og butikker samt businessfasiliteter som omfatter faks, kopiering, utskriving av dokumenter og Internett.

Parkering

Parkering foran terminal 1 Den første timen koster ¥ 4. Ytterligere ¥ 2 for hver halvtime etter det.

Internett

China Telecom tilbyr fem timer gratis Internett mot registrering via mobiltelefon.