Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Shanghai

Shanghai pagode om natten

Praktisk informasjon om Shanghai

Slik kommer man seg rundt i byen

De fleste besøkende foretrekker å bruke drosje i Shanghai. Det finnes mange Volkswagen-drosjer med taksameter i sterke primærfarger, og det er lett å kjenne dem igjen. De mindre, eldre bilene er vanligvis billigere. Alle kan praies på gata eller bestilles via telefon. Det er ikke et godt alternativ å kjøre selv, for trafikken er tøff, gatene er trange og det er lett å bli frustrert og forvirret. Shanghais t-bane er et godt alternativ. Den er billig og dekker det meste av sentrum. Den er fortsatt under utbygging. Alternativt kan man velge buss. Det er veldig billig, men svært ukomfortabelt og upraktisk. Bussene er varme, fulle, upålitelige og populære blant lommetyver. Mange besøkende velger å slå følge med byens rundt syv millioner syklister og leie sykkel fra hotellet eller en av byens mange utleiefirmaer. Shanghai er også en by det er fint å utforske til fots, og av og til er det den beste måten å se byen på.

Tid

Lokal tid er GMT +8.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpseltypen kan variere, men støpsler med to flate stifter eller med tre skråstilte flate stifter er vanlige. Det er generelt nødvendig med adaptere.

Valuta

Kinas muntenhet er yuan renminbi (CNY), som deles i 10 jiao eller 100 fen. Sørg for å veksle yuan som du har til overs før du reiser hjem, for denne valutaen kan bare veksles innenfor Kinas grenser. Utenlandsk valuta kan veksles på Kinas banks kontorer i byer. Bankene er stengt i helgen. Større hoteller og de spesielle "Vennskapsbutikkene", som er spesielt rettet mot utlendinger, godtar betaling med de fleste vestlige valutaer. Vanlige kredittkort godtas i de viktigste byene, men i mindre grad utenfor bystrøk. Det er få minibanker utenfor de store byene.

Kommunikasjon

Landskoden for Kina er +86. Telefonkort er lett å få tak i, og man kan ringe fra postkontorer og hoteller. Telefonkiosker på gaten er bare for lokalsamtaler. På hoteller er lokalsamtaler vanligvis gratis eller tilgjengelig for en symbolsk sum. Mobiltelefonnettverkene er avanserte, og kinesiske nettverk har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste ikke-nord-amerikanske, internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de fleste byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 120 (ambulanse - Beijing)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan. - 3. jan.
Vårfestival 31. jan. - 6. feb. 19. feb. - 25. feb.
Qingming-festival (gravfeiedagen) 5. apr. - 7. apr. 4. apr. - 6. apr.
Maidag 1. mai - 3. mai 1. mai - 3. mai
Dragebåtfestival 31. mai - 2. jun. 20. jun. - 22. jun.
Midthøstfest 6. sep. - 8. sep. 26. sep. - 28. sep.
Folkerepublikken Kinas fødselsdag 1. okt. - 3. okt. 1. okt. - 3. okt.

Klima

+

Shanghai har et fuktig, subtropisk klima med fire tydelige årstider. Temperaturforskjellen mellom de varme somrene og de kalde vintrene er ekstrem. Om sommeren kan temperaturen komme opp i 32 ºC. De ​​varmeste månedene er juli og august, med ca. 80 prosent luftfuktighet. De meste av Shanghais nedbør kommer i denne perioden, men Shanghai er en regnfull by på grunn av sin beliggenhet ved en elvemunning, og det regner en av tre dager i året. Til tross for varmen, og den store risikoen for regn, er sommeren den mest populære tiden for turister som besøker Shanghai. Om vinteren kan temperaturen synke til under null, og været er grått og trist. Det snør imidlertid aldri. Våren (mars til juni) er kanskje den beste tiden til å besøke Shanghai på. Da er det ikke så varmt som om sommeren, selv om været kan være svært variabelt på denne tiden. Høsten (september til november) er også en fin tid med solrike, tørre dager, selv om det hender det kommer en tyfon mellom september og oktober. Tyfoner og sykloner kan forårsake alvorlig skade i byen, så lytt til værmeldingen før du reiser. Alt i alt er våren og høsten de beste årstidene i Shanghai.

Shanghai Hongqiao internasjonale lufthavn

www.shanghaiairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det går offentlige busser mellom lufthavnen og Folkets plass og de viktigste jernbanestasjonene. Bussene går hvert 15. minutt fra 06.00 til 23.00. Metroens linje 2 og 4 går også mellom lufthavnen og sentrum. De største hotellene tilbyr transport til og fra lufthavnen.

Bilutleie

Bilutleie er tilgjengelig.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor lufthavnen, med det kan være forvirrende å finne den riktige uten hjelp. Husk at det kan være lurt å få navnet på reisemålet skrevet ned på kinesisk på en lapp eller vise det på et kart. Det er få sjåfører som snakker engelsk. Prisen fra lufthavnen inn til Folkets plass er rundt RMB 60.

Transport mellom terminalene

De tre terminalene er knyttet sammen med gratis skyttelbusser og t-banelinjene 2 og 10.

Fasiliteter

Det finnes minibanker, vekslingskontor, postkontor og tollfrie butikker. Det finnes også flere spisesteder, barer, en informasjonsskranke og businessenter. Det er forbudt å røyke på hele lufthavnen, men det finnes et røykerom. Dersom du virkelig ønsker å shoppe, finnes det et kjøpesenter rett utenfor lufthavnen.

Parkering

Parkering er tilgjengelig og koster RMB 7-10 per time.

Internett

Det finnes gratis trådløst Internett i restauranter og VIP-lounges.