Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Tokyo

Det travle Shibuyadistriktet, Tokyo

Praktisk informasjon om Tokyo

Slik kommer man seg rundt i byen

Tokyo har et av verdens beste systemer for offentlig transport. Det er rent og trygt og kombinerer et stort jernbanenettverk med 13 t-banelinjer og et bussystem. De fleste besøkende foretrekker tog (JR) og t-bane, men det kompliserte t-banenettverket kan skape frustrasjon. Unngå rushtiden fra 07.30 til 09.00 og 17.00 til 19.00. De fleste stasjonene har engelske skilt. Fordi linjene eies av ulike selskaper, må man vanligvis over på et nytt system med et annet billettsystem når man skifter tog. Det er derfor lett å bli forvirret. T-banebilletter selges i automater. Bussystemet er mer komplisert for besøkende. De fleste skiltene er kun på japansk, og bussjåførene snakker ikke engelsk. Drosje kan være praktisk, men ikke billig, spesielt i rushtiden. Drosjer kan praies på gata, bortsett i enkelte sentrale områder der de bare plukker opp passasjerer på holdeplassene. Sjåførene snakker ofte lite engelsk. Det anbefales ikke å kjøre i byen. Det er fint å gå rundt i byen, og det er den beste måten å oppleve den på.

Tid

GMT +9.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 100 volt, 60 Hz. i vest (Osaka, Kyoto, Nagoya, Hiroshima); 100 volt, 50 Hz i øst (Tokyo, Sapporo, Yokohama). Det brukes støpsler med to eller tre flate stifter.

Valuta

Myntenheten er japanske yen (JPY), som deles i 100 sen. Vanlige kredittkort godtas i større hoteller og butikker, men de fleste japanere bruker kontanter. Penger kan veksles i banker, postkontorer og vekslingskontorer. Bankene er vanligvis åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00. Minibanker er utbredt, mens tar ikke alltid alle kreditt- og debetkort. Kun internasjonale minibanker på postkontorer, flyplasser og noen større butikker tar utenlandske kort.

Kommunikasjon

Landskoden for Japan er +81. Man kan ringe lokalt fra alle telefonkiosker, men bare noen av dem er åpne for internasjonale samtaler. Telefonkort selges i kiosker og automater. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker teknologi som ikke alltid er kompatibel med internasjonale nettverk, men 3G har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale nettverk, og lokale telefoner kan leies på flyplassene og diverse andre steder. Det finnes mange internettkafeer.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 119 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Myndighetsdagen 13. jan. 12. jan.
Nasjonal grunnleggelsesdag 11. feb. 11. feb.
Vårjevndøgn 21. mar. 21. mar.
Shôwa-dagen 29. apr. 29. apr.
Grunnlovsdagen 3. mai 3. mai
Barnas dag 5. mai 5. mai
Havets dag 21. jul. 20. jul.
Respekt for de eldre-dagen 15. sep. 21. sep.
Idrettens dag 13. okt. 12. okt.
Kulturens dag 3. nov. 3. nov.
Arbeidernes takksigelsesdag 23. nov. 23. nov.
Keiserens fødselsdag 23. des. 23. des.

Klima

+

Tokyo har et fuktig, subtropisk klima med fire tydelige årstider. Sommermånedene (juni, juli og august) er varme og klamme som følge av høy luftfuktighet, mens vintrene kan bli svært kalde. Den varmeste måneden er august med en gjennomsnittstemperatur på 27 °C. Den kjøligste måneden er januar med en gjennomsnittstemperatur på 6 °C. Somrene kan være regnfulle, og Tokyos våte årstid varer gjerne fra tidlig i juni til slutten av juli. Det regner imidlertid ikke konstant, og det er også mye sol i samme periode. Det er størst fare for tyfoner i august og september. Det er vanlig med snø i januar og februar. Den beste tiden for å besøke Tokyo er våren og sommeren.

Tokyo Narita internasjonale lufthavn

www.narita-airport.or.jp/airport_e

Slik kommer man seg til byen

Hver av terminalene har sin egen togstasjon. Terminal 1 bruker Narita Airport Station og Terminal 2 bruker Airport Terminal 2 Station. Ulike togtilbud på JR- eller Keisei-linjene kjører til Tokyo og andre reisemål i omegnen. Reisen inn til Tokyo tar en time. Prisen starter på rundt JPY 3000. Busser kjører til innenlandslufthavnen og hoteller i sentrum. Reisen tar mellom en og to timer fra holdeplassen ved avgangshallen i terminal 1 og 2. Billetter kjøpes i billettskranken og koster rundt JPY 3200.

Bilutleie

Det går også an å leie bil på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med faste priser venter utenfor ankomsthallen, og det enkleste er å bestille en fastprisdrosje ved en av skrankene på lufthavnen. Prisen inn til sentrum er fra JPY 15 000.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss forbinder de to terminalene.

Fasiliteter

Det finnes svært gode fasiliteter på Tokyo lufthavn, og disse inkluderer butikker (også tollfri shopping), banker, minibanker, vekslingskontor, massasjetjenester, stellerom, kjæledyrhotell, skjønnhetssalonger og bagasjeoppbevaring. Det finnes også en rekke restauranter som tilbyr japansk, kinesisk og vestlig mat. Begge terminalene har dusjfasiliteter og soverom som kan leies per time.

Parkering

Terminal 1 har parkering på P1 og P5, mens terminal 2 har parkering på P2 og P3. Parkering på Tokyo Narita internasjonale flyrlass starter på JPY 400 per time og JPY 1500 per dag på P3 og P5, og JPY 500 per time og JPY 2000 per dag på P1 og P2.

Internett

Det finnes flere områder med Internett, og dessuten internettkafeer.

Flyplasser i nærheten