Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Seoul

Hyangwonjeong-paviljongen, Seoul

Praktisk informasjon om Seoul

Slik kommer man seg rundt i byen

Den enkleste og raskeste veien å ta seg frem i byen er med metro, som dekker alle de viktigste områdene. Stasjonsnavnene er skrevet på engelsk og koreansk, og på de fleste linjene blir også navnene lest opp på engelsk. Metroen er ofte svært full i rushtiden, men den er stort sett trygg. Det hender det går gateselgere og tiggere rundt. Billetter kjøpes i automater eller i luker. Bussene går ofte og dekker hele byen. De kan imidlertid være veldig fulle. Billetter kan kjøpes ombord eller på forhånd. Det finnes godt med drosjer. Vanlige drosjer (hvite eller sølvfargede) har en startpris på KRW 1600. Deretter beregnes prisen av et komplisert taksametersystem. Sorte luksusdrosjer, kalt Mobeom-drosjer, har både bedre standard og service. Startprisen er KRW 4000.

Tid

GMT +9.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 110 eller 220 volt, 60 Hz. De fleste hoteller bruker 220 volt. Støpsel med to runde stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er sørkoreansk won (KRW). Utenlandsk valuta kan veksles i de fleste banker og på kasinoer. De fleste forretninger i byene godtar kredittkort, men koreanere foretrekker som regel kontanter. Minibanker i banker kan vanligvis bare brukes i bankenes åpningstider. De fleste offentlige minibanker i dagligvarebutikker og undergrunnsstasjoner er tilgjengelige døgnet rundt. Amerikanske dollar er en allment godtatt form for utenlandsk valuta, og kan brukes i områdene i og rundt de amerikanske militærbasene i Sør-Korea.

Kommunikasjon

Landskoden for Sør-Korea er +82. Infrastrukturen for telekommunikasjon er godt utbygd, og det finnes mange internettkafeer. Selv om lokalbefolkningen bruker mobiltelefoner, finnes det ikke noe GSM-nettverk, og noen utenlandske mobiltelefoner vil ikke fungere i Sør-Korea selv på internasjonal nettveksling (roaming). Man kan leie en lokal mobiltelefon.

Nødnummer

Nødnummer: 112 (politi), 119 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Seollal (månenyttår) 31. jan. 19. feb.
Uavhengighetsbevegelsens dag 1. mar. 1. mar.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Orininal (barnas dag) 5. mai 5. mai
Buddhas fødselsdag 6. mai 6. mai
Minnedag 25. mai 25. mai
Kwang bok jul (uavhengighetsdagen) 15. aug. 15. aug.
Chuseok (fullmånen etter høstjevndøgn) 8. sep. 27. sep.
Kae chun jul (nasjonal grunnleggelsesdag) 3. okt. 3. okt.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Seoul har temperert klima med fire årstider, og forskjellene mellom de varme somrene og de kalde vintrene er ekstreme. Sommeren bringer varmt, fuktig vær med temperaturer opp til 35 °C. Om vinteren kan temperaturen synke så lavt som -13,7 °C. Den mest behagelige årstiden er våren og høsten, når du kan være ganske sikker på blå himmel og behagelige temperaturer. Det hender det regner, men det meste kommer med monsunen om sommeren fra juni til september.

Seoul Incheon internasjonale lufthavn

www.airport.kr/eng/airport/

Slik kommer man seg til byen

Det går ekspresstog mellom Gimpo lufthavn (innenlands) og Incheon internasjonale lufthavn. Besøkende kan reise inn til byen med flybuss eller vanlig rutebuss fra transportsenteret. Reisen tar rundt en og en halv time. Billetter og informasjon kan fås ved bussbillettkontoret ved utgang 4 og 9 (innendørs) og utgang 4, 6, 7, 8, 11, 13 og 9C (utendørs). Det finnes også en ferje som går fra Incheon havn til Yeongjong-do.

Bilutleie

Avis, Hertz og Kumho Rent-A-Car har skranker i ankomsthallen på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

For å finne drosje: Gå ut av ankomsthallen via utgang 4 eller 8. Kryss gaten, og gå mot drosjeholdeplassene utenfor ved 4D til 8C. Turen inn til Seoul sentrum koster mellom KRW 60 000 og 100 000 på dagtid og tar rundt en time. Bompenger og gebyrer kan komme i tillegg. Det er sjelden sjåførene snakker engelsk, så få noen til å skrive ned reisemålet ditt på koreansk på en papirbit.

Transport mellom terminalene

Terminalene er knyttet sammen med rullefortau og skyttelbusser.

Fasiliteter

Den velutstyrte lufthavnen har vekslingskontor og banker, en rekke restauranter og spisesteder, flere tollfrie butikker og et supermarked. Det er mulig å leie mobiltelefon, og det finnes også internettkiosker, apoteker, badstuer, frisører, postkontor og bagasjeoppbevaring.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering i gangavstand fra hovedterminalen. Korttidsparkering koster fra KRW 1200 for de første 30 minuttene opp til KRW 12 000 for en dag. Prisene varierer mellom de ulike parkeringsplassene. Skyttelbusser kjører fra terminalen til langtidsparkeringen, som koster KRW 8000 per dag.

Internett

Seoul Incheon internasjonale lufthavn tilbyr gratis trådløst Internett på hele flyplassen. Signalet er best i ankomsthall B og E, og på nivå 2 og 3 i avgangsområdet.