Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Singapore

Rikdomsfontenen, Singapore

Praktisk informasjon om Singapore

Slik kommer man seg rundt i byen

Billeie er svært dyrt i Singapore. Singapore har imidlertid et godt utbygd bussnettverk og pålitelig MRT-bane, og begge er billige og brukervennlige alternativer. Elektroniske ez-link-billetter kan brukes på både tog og busser. Da unngår man behovet for småpenger, og det er også litt billigere en standardprisene. Byen har også tusenvis av drosjer med taksameter. De er trygge og overraskende rimelige, og har dessuten klimaanlegg. Sjåførene er hjelpsomme og ærlige. Den eneste ulempen er de lange drosjekøene i rushtiden. Mange av turistattraksjonene ligger i nærheten av hverandre, og det er trygt og hyggelig å gå dersom du holder ut i varmen.

Tid

GMT +8.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med tre firkantede stifter.

Valuta

Singapores myntenhet er singaporsk dollar (SGD), som deles i 100 cent. Amerikanske og australske dollar, yen og britiske pund godtas også i større kjøpesentre. Vanlige kredittkort godtas i hoteller, butikker og restauranter. Det finnes rikelig med minibanker, og man kan ta ut kontanter med kredittkort i bankene. Bankene åpner hver dag, men noen veksler ikke utenlandsk valuta lørdager.

Kommunikasjon

Landskoden for Singapore er +65. Offentlige telefoner kan brukes til lokale og internasjonale samtaler. De tar kredittkort og telefonkort som kan kjøpes i aviskiosker og telebutikker. Det er gebyrfritt å ringe fra hoteller. Flere lokale mobiltelefonoperatører bruker GSM 900/1800-nettverk. Det finnes internettkafeer over hele Singapore.

Nødnummer

Nødnummer: 999 (politi); 995 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Kinesisk nyttår 31. jan. - 1. feb. 19. feb. - 21. feb.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Vesak-dagen 6. mai 1. jun.
Hari raya puasa (slutt på ramadan) 28. jul. 18. jul.
Nasjonaldagen 9. aug. 9. aug.
Hari raya haji (offerfesten) 4. okt. 23. sep.
Diwali (hinduistisk lysfestival) 24. nov. 11. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Klimaet i Singapore er tropisk, noe som betyr varme og fuktighet året rundt med lite variasjon mellom årstidene. Det regner en del hele året, og det kommer gjerne i form av kraftige byger. De våteste månedene er november og januar. Det regner mer på vestsiden enn på østsiden. Gjennomsnittstemperaturene ligger på mellom 26 °C og 30°C om dagen, med noe kjøligere nattetemperaturer. Luftfuktigheten er konstant høy, vanligvis over 75 %. April og mai er de varmeste månedene. Klimaanlegget i de fleste bygningene gir et kjærkomment avbrekk fra varmen og luftfuktigheten, men det er av og til så kaldt at mange føler behov for en lett genser innendørs. Fra juni til september kan luftforurensningen i Singapore være ubehagelig. Den skyldes skogbranner i Indonesia. Det finnes egentlig ikke en spesiell tid på året som er best i Singapore, men været er ofte på sitt beste mellom juni og august.

Singapore Changi lufthavn

www.changiairport.com.sg

Slik kommer man seg til byen

MRT-tog kjører fra MRT-stasjonen på lufthavnen. Den ligger under terminal 2 og 3. Det kjører tog mellom 05.00 og midnatt, og prisen er S$ 3. Turen tar rundt 27 minutter. Det kjører også offentlige busser til byen mellom 06.00 og midnatt. Disse stopper på nederste nivå i hver terminal. Prisen er rundt S$ 2, og turen tar en time. I tillegg finnes det skyttelbusser som kjører mellom lufthavnen, sentrum og de fleste hotellene i Singapore. Bussene kjører når alle de seks setene er fulle eller hvert 15.-30. minutt. Prisen er S$ 9 per voksen og S$ per barn.

Bilutleie

Avis, Budget og Hertz er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor ankomsthallene i begge terminalene. Prisen inn til byen er rundt S$ 25, og turen tar rundt 25 minutter. Bestillinger kan gjøres ved egne skranker. I MaxiCab betales sjåføren direkte.

Transport mellom terminalene

Et gratis skytrain kjører mellom de tre terminalene.

Fasiliteter

Changi lufthavn har en rekke fasiliteter som minibanker, vekslingskontor, businessenter, lounger, tollfri shopping, stellerom og multimedietelefoner for Internett og epost. Andre fasiliteter omfatter et minisupermarked, snackbarer og restauranter, putting green, treningsstudio, svømmebasseng på taket, frisør, vaskeri, karaokelounge, vitenskapssenter, røykerom, bønnerom og postkontor. Terminal 3 er en ny og "grønn" terminal med naturlig lys, sommerfuglhage, fiskedammer og over 200 løvtretyper.

Parkering

Standard parkering på Changi lufthavn koster fra S$ 0,04 per minutt opp til en dagspris på S$ 20.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig på hele lufthavnen. Passasjerer som ønsker raskere nett kan registrere seg for Starhub's premium mot et gebyr.