Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Bangkok

Det flytende markedet, Bangkok

Praktisk informasjon om Bangkok

Slik kommer man seg rundt i byen

Bangkok har også et skytrain som kjører to linjer over sentrale deler av byen, mens metroen har en linje som dekker områder som skytrain ikke dekker. Metroen krysser skytrain på tre steder og har 18 stasjoner. Den har hyppige avganger frem til midnatt. Bussene utgjør hovedtyngden av den offentlige transporten, men vær oppmerksom på lommetyver hvis du bruker dem. Den mest interessante måten å ta seg rundt på er på Chao Phraya-elva der det kjører mange vanndrosjer, long-tail-båter og store vannbusser. For THB 10 kan du komme til de fleste turistattraksjonene. Tuk Tuks (fargerike trehjulinger) er standard for kortere turer. De er billigere og raskere enn vanlige drosjer, men husk å avtale pris før du setter deg inn. Drosjer både med og uten taksameter har klimaanlegg, men vær oppmerksom på at sjåførene ofte ikke har så mye vekslepenger. Alle drosjer og tuk tuker kan leies for dagsturer (THB 500-800). Bangkok har også gratis sykler for turister på to faste sykkelruter langs elva. Østsiden går forbi noen av de største templene, mens vestsiden går gjennom mer utpregede boligområder.

Tid

GMT +7.

Elektrisitet

220 volt vekselstrøm, 50 Hz. Det brukes både støpsel med to runde og to flate stifter.

Valuta

Myntenheten er baht (THB), som deles i 100 satang. Penger kan veksles på flyplassen, i banker, på hoteller og vekslingskontor. Bankene er åpne mandag til fredag. Det finnes minibanker i de fleste byer og turistanlegg. De fleste vanlige kredittkort godtas på hoteller, større butikker og restauranter.

Kommunikasjon

Landskoden for Thailand er +66. Man kan ringe direkte til utlandet fra hvor som helst i landet. De fleste små og store byer og turistsentre er dekket av mobiltelefonnettverk. Nettverksoperatørene bruker GSM-nettverk. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 191

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Chakri-dagen 7. apr. 7. apr.
Songkran-festvalen 14. apr. - 15. apr. 14. apr. - 15. apr.
Nasjonal arbeiderdag 1. mai 1. mai
Kroningsdagen 5. mai 5. mai
Hennes majestet dronningens fødselsdag 12. aug. 12. aug.
Chulalongkorn-dagen 23. okt. 23. okt.
Første nyttårsdag 31. des. 31. des.
Hans majestet kongens fødselsdag 5. des. 5. des.
Grunnlovsdagen 10. des. 10. des.

Klima

+

Bangkok har et varmt, tropisk klima med en gjennomsnittlige makstemperaturer på mellom 31 °C og 34 °C året rundt. November til februar er den tørreste tiden av året, og den mest populære for turister. Mars til mai er de varmeste månedene, og regntiden varer fra mai til oktober. I regntiden kommer det ofte korte skurer om ettermiddagen, og noen dager regner det hele dagen.

Suvarnabhumi internasjonale lufthavn

www.bangkokairportonline.com

Slik kommer man seg til byen

En gratis skyttelbuss (ekspressrute) transporterer reisende til transportsenteret. Herfra går det busser og drosjer, eller man kan leie leiebil. Det står også drosjer på nivå 1 i ankomsthallen. Det går flere offentlige bussruter fra transportsenteret til Bangkok, og det går også en flybuss med klimaanlegg som kjører mellom lufthavnen og de beste hotellene i sentrum av Bangkok. Det finnes også limousinservice i 3. etasje i ankomsthallen.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt og Thai-Rent-a-Car er representert på lufthavnen. Bestillinger kan gjøres ved egen bilutleieskranke i ankomsthallen.

Drosjer på flyplassen

Reisende kan enten ta en drosje utenfor avgangshallen eller en gratis skyttelbuss til transportsenteret og ta en drosje der. Reisetiden avhenger mye av trafikken, men beregn minst 30 minutter. Ofte tar det mye lenger. Det må betales en utkjøringsavgift som det forventes at passasjeren skal betale. Avgiften kan betales ved reisens slutt. Passasjerer kan be sjåføren bruke ekspressveien. Det koster litt mer. En tur koster mellom THB 200 og 400

Transport mellom terminalene

Det kjører gratis skyttelbusser mellom hovedterminalen og transportsenteret samt til andre lufthavnfasiliteter.

Fasiliteter

Man kan veksle valuta på nivå 2 i ankomsthallen. Det finnes minibanker flere steder i terminalbygningen. Det finnes mange offentlige telefoner. Turistinformasjon finner man i ankomsthallen på nivå 2. Det finnes også tollfri shopping samt en rekke restauranter, vinbarer og steder som selger hurtigmat.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering på Suvarnabhumi internasjonale lufthavn. Prisen for korttidsparkering er fra THB 25 for den første timen opp til THB 250 for en dag. Prisen for langtidsparkering er fra THB 20 for den første timen opp til THB 140 for en dag.

Internett

Det er trådløst Internett i hele lufthavnen. I noen områder er det gratis, fortrinnsvis i hallene.