Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Aruba

Palm Beach, Aruba

Praktisk informasjon om Aruba

Slik kommer man seg rundt i byen

Leiebil er en fin måte å komme seg rundt på øya på, og mange selskaper har spesialtilbud for tre dager. Men dersom du planlegger å for det meste holde deg i ro rundt feriesenteret ditt, vil du ikke trenge leiebil. Aruba har et godt bussystem med linjer fra de fleste hotellene og inn til Oranjestad sentrum, Bussene kjører hvert 20. minutt mellom kl. 08.00 og 18.00 og en gang i timen fra kl. 18.00 til midnatt fra mandag til og med lørdag. Enkeltbillett koster fra AWG 2,25, og rutetabeller fås på Arubus' kontor. Det finnes også drosjer, men det kan være vanskelig å få tak i dem, så det er best å be hotellet eller restauranten om å ringe etter en. Drosje er absolutt å foretrekke etter mørkets frembrudd. Drosjene har ikke taksameter, men sjåførene har en liste med offisielle priser. Minstepris er USD 5 med et tillegg på USD 3 på søndag, helligdager og etter midnatt.

Tid

GMT -4.

Elektrisitet

Nettstrømmen i Aruba er på 127 volt, 60 Hz. Støpsler med to og tre flate stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er arubansk florin (AWG), som deles i 100 cent. Florinen har fast kurs i forhold til amerikansk dollar. Amerikansk valuta godtas overalt, og vanlige store valutaer kan veksles i banker. Kreditt- og debetkort godtas de fleste steder, og det finnes minibanker i Oranjestad.

Kommunikasjon

Landskoden for Aruba er +297. Det brukes ikke retningsnummer for byene. Øya har mobildekning med et GSM-nettverk. Det kan leies mobiltelefooner, og det finnes mange internettkafeer i turistområder.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Betico Croes-dagen 25. jan. 25. jan.
Karnevalsmandag 3. mar. 16. feb.
Nasjonalsangen og flaggets dag 18. mar. 18. mar.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Kongens dag 26. apr. 27. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Oranjestad har et temperert klima. Gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 28 °C. Kjølige vinder sørger for at det aldri blir for varmt, men den beste tiden for å besøke Oranjestad er i høysesongen fra midten av desember til midten av april. Det regner sjelden, men det kan komme enkelte skurer fra oktober til januar.

Aruba Queen Beatrix internasjonale lufthavn

www.airportaruba.com

Slik kommer man seg til byen

Busser kjører regelmessig til Oranjestad fra bussholdeplassene rett utenfor lufthavnen. Turbusser kan kjøre passasjerene til deres respektive reisemål. Det finnes også drosjer.

Bilutleie

Det finnes 26 lokale og internasjonale bilutleiefirmaer på lufthavnen, inklusiv Avis, Alamo, Budget og Hertz.

Drosjer på flyplassen

Det er drosjeholdeplass på flyplassen, og det koster rundt USD 20-30 til de fleste hoteller. Tillegg for ekstra bagasje, offentlige helligdager og nattkjøring.

Fasiliteter

Lufthavnen har flere butikker, tollfri butikk og flere restauranter og snackbarer. Åpen bank syv dager i uka. Internettstasjoner og trådløst Internett er tilgjengelig.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering.

Internett

Trådløst internett mot betaling i avgangshallen.