Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Mexico by

Teotihuacán, Mexico by

Praktisk informasjon om Mexico by

Slik kommer man seg rundt i byen

Den effektive og svært rimelige offentlige transporten gjør det overraskende enkelt å ta seg frem i Mexico by. Her finnes det metro, busser, trolleybusser og minibusser ( peseros). Metroen er den beste måten å reise på. Den er rask og enkel å bruke (06.00-24.00). Men det går også mange busser. De er relativt pålitelige, men kan være litt vanskeligere å bruke dersom man ikke snakker spansk. Peseroser mindre, mer komfortable og raskere enn busser, men litt dyrere. De kan praies hvor som helst langs faste ruter. Alle former for offentlig transport er svært overfylt i rushtiden, så unngå disse timene om mulig. Besøkende bør også være oppmerksomme på at det er mye kriminalitet på busser og metro. Særlig når det er fullt. Unngå offentlig transport om kvelden, og pass godt på eiendelene dine. Besøkende bør ikke praie drosje på gata. De fleste hoteller har faste drosjesjåfører som de bruker, og hoteller og restauranter kan også ringe etter drosje. Dette er dyrere, men tryggere og mer pålitelig. Det er et mareritt å kjøre bil i byen, og biler bør parkeres på bevoktet parkering. Det er dyrt å leie bil, og enslige bilister blir ofte utsatt for kriminelle handlinger om natten.

Tid

Tidssonen er GMT -6 (GMT -5 mellom første søndag i april og nest siste lørdag i oktober).

Elektrisitet

130 volt, 60 Hz. Støpsel med to flate stifter er standard.

Valuta

Mexicos myntenhet er ny peso (MXN), som deles i 100 centavos. Kredittkort godtas de fleste steder, spesielt Visa, MasterCard og American Express. Det finnes minibanker i de fleste store og små byer, og dette er den enkleste måten å få tak i kontanter. Imidlertid bør man for sikkerhets skyld bare bruke dem i åpningstidene og vise aktsomhet. Selv om mange forretninger godtar utenlandsk valuta (spesielt amerikanske dollar), er det best å bruke pesos. Utenlandsk valuta kan veksles på et av de mange casas de cambio (vekslingskontor) som har lengre åpningstider og gir raskere service enn bankene.

Kommunikasjon

Landskoden for Mexico er +52. Noen firmaer som tilbyr internasjonale samtaler til USA har tilgangsnumre som man kan ringe for å bruke telefonkort. Denne typen samtaler er normalt billigere enn direktesamtaler fra et hotellrom. Hvis du ringer internasjonalt fra en telefonkiosk, bør du bruke de offisielle TelMex-kioskene. De andre tar svært høye priser. GSM-mobilnettverk dekker det meste av landet, men internasjonale kostnader ved nettveksling (roaming) kan være skyhøye. Det finnes mange internettkafeer, spesielt i områder som retter seg mot turisme.

Nødnummer

Nødnummer: 066/911 (politi); 065/911 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag (Año nuevo) 1. jan. 1. jan.
Grunnlovsdagen (Día de la Constitución) 3. feb. 2. feb.
Benito Juárez' fødselsdag 17. mar. 16. mar.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Uavhengighetsdagen 16. sep. 16. sep.
De dødes dag (El Día de Muertos) 2. nov. 2. nov.
Revolusjonsdagen 17. nov. 16. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Mexico by har subtropisk klima med varme somrer og milde vintrer. Gjennomsnittstemperaturen er 18 °C. Sesongvariasjonene er små, men mai er den varmeste måneden i året. Januar er den kaldeste, og da hender det at temperaturen synker under null om natten. Maksimumstemperaturene på slutten av våren og sommeren kan komme opp i 32 °C, og de ​​laveste vintertemperaturene kan krype ned til -5 °C i lavtliggende områder, men disse ytterpunktene er sjeldne. Mexico by har en høy gjennomsnittlig årlig nedbør, og det meste faller om sommeren. Den våteste måneden er juli, og den tørreste måneden februar. Selv i regntiden om sommeren kan de besøkende regne med mye sol mellom bygene. Mexico by har svært dårlig luft, og forurensningen er så høy at sikten ofte er dårlig. Luftforurensningen er verst på vinteren. Mexico by egner seg som reisemål hele året, men den beste tiden er om våren, i april og mai.

Mexico by internasjonale lufthavn

www.aicm.com.mx/en/

Slik kommer man seg til byen

Mexico bys metrosystem kjører mellom lufthavnen og sentrum av byen. Det finnes også busser, bl.a. Autobuses del Oriente (ADO), Autobuses Estrella Roja og Autobuses Pullman de Morelos Enkelte hoteller tilbyr henting, men det kan lønne seg å sammenligne prisene. Det er vanligvis rimeligere å ta drosje.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, National og Hertz har kontorer her.

Drosjer på flyplassen

Drosjeprisene er regulert, og passasjerer kan betale på forhånd ved drosjeskranken i ankomsthallen. Autoriserte drosjer er hvite og sennepsgule med flylogo. Det tar rundt 45 minutter inn til byen, og prisen er rundt USD 20.

Transport mellom terminalene

Passasjerer kan ta et gratis Air Train mellom de to terminalene. Andre må bruke vanlig offentlig transport mellom terminalene og betale vanlig pris.

Fasiliteter

På lufthavnen finnes det banker og valutaveksling, minibanker, businessenter, postkontor, butikker, restauranter, hotellreservasjon og turistinformasjon.

Parkering

Parkering på Mexico by internasjonale lufthavn koster MXN 44 per time og inntil MXN 288 per dag.

Internett

Trådløst Internett i den internasjonale terminalen koster MXN 0,50 per minutt.