Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

St Maarten

Fargerike hus, Saint Martin

Praktisk informasjon om St Maarten

Slik kommer man seg rundt i byen

Det går busser, men de følger enn litt vilkårlig rutetabell rundt St. Maarten. De tar betalt for hver by du passerer (i USD), inkludert Philipsburg, Mullet Bay, Simpson Bay, Marigot og Grand Case. Det er mye raskere å ta en drosje, som kan bestilles via telefon. Det å leie bil for en dag eller to er en fin måte å få mest mulig ut av ferien på, og veinettet består stort sett av en kystvei samt mindre veier i innlandet. Det går greit å kjøre. Sjåførene er kjent for å være veldig høflige, og tuter for det meste for å hilse på andre.

Tid

GMT -4.

Elektrisitet

110/220 volt, 60 Hz. Det brukes standard støpsler med to eller tre flate stifter.

Valuta

På nederlandsk side er myntenheten antilliansk gylden eller florin (ANG), som deles i 100 cent. Amerikanske dollar godtas imidlertid mange steder, og priser oppgis vanligvis både i dollar og gylden. På fransk side er euro (EUR) den lokale myntenheten, men mange steder tar også amerikanske dollar. Det finnes mange vekslingsbyråer og banker over hele St. Martin, og minibanker i de viktigste tettstedene i begge nasjonale sektorer. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Sint-Maarten, som del av De nederlandske Antiller, er +599. Landskoden for franske St. Martin er +590. En telefonsamtale fra den ene siden av øya til den andre regnes som en internasjonal samtale. Det er mobildekning med GSM-nettverk på begge sider av øya. Det finnes internettilgang på internettkafeer og i de fleste turistanlegg.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Kongens dag 26. apr. 27. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. apr.
Andre pinsedag 9. jun. 25. mai
Bastilledagen 14. jul. 14. jul.
Schoelcher-dagen 21. jul. 21. jul.
Antillenes dag 25. okt. 21. okt.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Sint-Maartens dag 11. nov. 11. nov.
Kongedømmets dag 15. des. 15. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Øya er solrik og varm hele året, og temperaturene varierer lite. Temperaturene varierer mellom 22 og 30 ºC i kystnære områder og 19 til 27 ºC i innlandet. Kjølende vinder gir en svalende effekt hele året. Det kan komme regnbyger når som helst på året, men de varer aldri lenge. Orkansesongen i Karibia varer fra juni til november, og de fleste stormene oppstår i september. Desember til mai regnes som den tørre årstiden (selv om det kan komme regn da også), og dette anses å være den beste tiden å besøke St. Maarten på. Vinteren og jul/nyttår er tradisjonelt den mest populære tiden å besøke øya på, men sommeren kan også være en fin tid. Da er hotellene billigere, og både veiene, strendene og restaurantene er mindre folksomme.

Prinsesse Juliana internasjonale lufthavn

www.sxmairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det finnes ingen offentlig transport fra lufthavnen, men det finnes drosjer, og noen hoteller tilbyr også transport.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene holder til i ankomsthallen. Her finnes blant annet Avis, Hertz, Alamo, Paradise Islance, U-Save, Empress, Sunshine, Safari, Budget, Dollar, National og Thrifty.

Drosjer på flyplassen

Drosjene reguleres av Airport Taxi Association og venter utenfor ankomsthallen. Der er det også en drosjeskranke. Drosje til Philipsburg koster rundt USD 15. Det forventes tips.

Fasiliteter

Lufthavnen har fasiliteter som bank, minibank, restaurant, forfriskninger, businessklasselounge, assistanse for personer med spesielle behov og tollfri shopping.

Parkering

Utenfor terminalen er det korttidsparkering for henting og avsetting. Vanlig parkering finnes innen gangavstand fra inngangen. Parkering koster USD 1 per halvtime de første åtte timene og USD 1 for hver annen time etter det. Prisen er USD 24 for en dag og USD 120 for en uke.

Internett

Lufthavnen tilbyr gratis trådløst Internett.