Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Brussel

Grand Place, Brussel

Praktisk informasjon om Brussel

Slik kommer man seg rundt i byen

Det morderne og velorganiserte offentlige transportsystemet i Brüssel består av metro, trikk og buss. Systemet er brukervennlig med rutediagrammer og rutetabeller på de fleste holdeplassene. Gratis kart fås på turistkontoret. Trikken er en ideell måte å ta seg rundt på, og den er raskere enn bussen, særlig der den kjører under jorden (prémétro). Trikk og buss stopper kun på signal. Det finnes et eget system for lokaltog som knytter sentrum sammen med utkanten av byen. De er kanskje ikke så nyttige for turister, men man kan ta dem til og fra flyplassen. Billettene er de samme på alle transportmidler bortsett fra på lokaltogene. Når billetten er aktivert, kan den brukes til flere overganger i løpet av en time. Det står drosjer på egne holdeplasser rundt om i byen. De har taksametre og er dyre. Skatter og tips er inkludert i prisen. Det er relativt enkelt å ta seg rundt i byen, men generelt er det unødvendig å leie bil.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra mars til oktober)

Elektrisitet

Nettstrømmen i Belgia er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter vil fungere. Støpsler med tre stifter, med jordingsstift, kan også brukes.

Valuta

Den belgiske myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. De fleste internasjonale kredittkort godtas. Det finnes minibanker i alle små og store byer. Bankene er åpne fra mandag til fredag kl. 9.00 til 16.00, og er lukket lørdag, søndag og offentlige fridager. Noen banker stenger en time i lunsjtiden. Det finnes imidlertid noen vekslingskontorer som har åpent søndag.

Kommunikasjon

Landskoden for Belgia er +32. Det er svært god mobildekning. Mobiloperatørene bruker GSM-nettverk. Det finnes mange internettkafeer, og dessuten vanlige kafeer og barer med gratis trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 101, eller 112 fra mobiltelefoner

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Andre pinsedag 9. jun. 25. mai
Nasjonaldagen 21. jul. 21. jul.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Våpenstillstandsdagen 11. nov. 11. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Brüssel har et maritimt klima, med varme somrer og milde vintrer. Det regner mye i byen, og besøkende må regne med en skur året rundt. Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på 27 °C. Om vinteren ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 7 °C. Det hender det snør om vinteren, men det er ikke ofte.

Brüssel internasjonale lufthavn

www.brusselsairport.be

Slik kommer man seg til byen

Togstasjonen ligger på nedre nivå. Det går et tog i skytteltrafikk mellom lufthavnen og stasjonene Nord, Sør og Central i Brüssel. Dette kjører hvert 15.-20. minutt, og turen tar rundt 20 minutter. Det går mellom 05.30 og 00.20 fra lufthavnen. Busstasjonen befinner seg under ankomsthallen. Buss nr. 12 kjører på hverdager før 08.00, og nr. 21. kjører på alle andre tidspunkter til EU-kvarteret i byen. Det går busser til Antwerpen fra Brüssel lufthavn. Det går også buss mellom Brüssel lufthavn og de ulike toglinjene. Det finnes drosjer med lisens utenfor ankomsthallen. Reisen inn til byen tar 30 minutter og koster € 45.

Bilutleie

Flere store bilutleiefirmaer som Avis, Budget og Hertz har egen skranke i ankomsthallen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen. Drosje til sentrum tar rundt 30 minutter og koster rundt € 45. Det anbefales å ta drosjer med lisens, og disse kjennes igjen på sine blå og gule skilt.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter minibanker, vekslingskontorer, postkontor, tollfri butikk, kafeer, restauranter, parfymeri, kommunikasjonssenter med internettilgang, religiøse tjenester, toginformasjon og -reservasjon, reisebyråer og bagasjeoppbevaringsskap. Det er også et kontor som leier ut mobiltelefoner.

Parkering

Ekspressparkeringen befinner seg rett overfor terminalbygningen. Prisen er € 5 per time, og tiden er begrenset til tre timer. P1 og P2 tilbyr korttidsparkering til henholdsvis € 4 og € 3,50 per time. Det finnes også et rimeligere alternativ for langtidsparkering (inntil en uke) til € 17,00 per dag.

Internett

Det er trådløst Internett på hele lufthavnen via rent2connect eller følgende tjenesteleverandører: Boingo, Quiconnect, iPass, Telenet, T-Systems, Trustive eller WeRoam. Gratis trådløst Internett på Sheraton Brussels Airport Hotel som ligger rett ved.