Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

København

Frederiksborg hage, København

Praktisk informasjon om København

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport er eksepsjonelt trygg, pålitelig, ren og billig i København. Metro, busser og tog bruker samme billettsystem, slik at man kan bytte uten ekstra kostnader. Åpen fra 05.00 til 23.30. Det går nattbusser fra City Hall Square til forstedene. Metroen kjører også natt til lørdag og søndag. Metroen kjører fra Vanløse stasjon til Lergravsparken i Amager Øst, til Ørestad i Amager Vest samt Frediksberg. Bussene er gule, og holdeplassene er tydelig merket med gule skilt. Både lokalbefolkningen og besøkende er glade i å sykle, og København har sykkelveier langs alle større gater. Gratis bysykler er tilgjengelige fra mai til september. Disse kan hentes på sykkelparkeringsplasser rundt om i byen, og leveres tilbake på den samme eller en annen sykkelparkeringsplass etter bruk. Det finnes godt med drosjer i København. De drives av fem ulike selskaper. Drosjene har et lysende skilt på taket når de er ledige, og kan praies hvor som helst. Trafikken er ofte tett i sentrum, og en bil kan lett bli en byrde snarere enn en fordel.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsler med to runde stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Den danske myntenheten er dansk krone (DKK), som deles i 100 øre. Det finnes rikelig med minibanker over hele landet, og alle vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt Visa. De fleste banker er stengt i helgene, men i København er det flere vekslingskontorer som holder åpent til sent på kvelden, syv dager i uken.

Kommunikasjon

Landskoden for Danmark er +45. Det finnes flere GSM-nettverk for mobiltelefoni. Disse har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper. De fleste steder finnes det offentlige telefoner som kan brukes både til lokale og internasjonale samtaler, og som fungerer både med mynter og kontantkort. Det finnes internettkafeer i de fleste byområdene.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Skjærtorsdag 17. apr. 2. apr.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Første påskedag 20. apr. 5. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Store bededag 16. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Grunnlovsdagen 5. jun. 5. jun.
Første pinsedag 8. jun. 24. mai
Andre pinsedag 9. jun. 25. mai
Nyttårsaften 31. des. 31. des.
Julaften 24. des. 24. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Været i København er mildt hele året. Sommertemperaturen ligger i gjennomsnitt på 20 °C, men midt på vinteren kan temperaturen lett krype under null. Den varmeste måneden er juli, og den kjøligste måneden er februar. Det regner moderat, men det kan komme en skur uansett årstid. Det er færre soltimer om vinteren enn om sommeren. Sommerdagene er lange. Våren er den beste tiden i København, og særlig juni er flott. Da er også været på sitt fineste.

København internasjonale lufthavn

www.cph.dk

Slik kommer man seg til byen

Busser, tog og drosjer tilbyr transport inn til København sentrum. Det finnes flere lokale bussruter som stopper ved lufthavnen. De bruker 45 minutter og koster USD 4,50. Tog- og metrobilletter selges på billettkontoret overfor togstasjonen i terminal 3. Metroen kjører kontinuerlig hele dagen og hvert 15. minutt hele natten fra 5.00 til 24.00 mandag til torsdag og hele døgnet natt til lørdag og søndag. Avhengig av hvor langt man skal, ligger prisen på rundt USD 5.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Europcar, Hertz, Budget og Avis har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor terminal 1 og 3. Drosjer tar kontanter eller kredittkort og koster rundt USD 34 inklusiv tips og tillegg.

Transport mellom terminalene

Det kjører en gratis skyttelbuss mellom terminal 3 og terminal 2 (internasjonal) og terminal 1 (innland).

Fasiliteter

Alle terminaler har banker, barer, restauranter og møterom. Lufthavnen i København har et stort kjøpesenter med blant annet 48 spesialbutikker og 16 tillfrie butikker. Egen skranke for retur av mva.

Parkering

Det finnes flere parkeringsplasser på København internasjonale lufthavn, og prisen er høyere jo nærmere terminalen de ligger. De fleste tilbyr 15 minutter gratis parkering, og alle er forbundet med terminalen via gratis skyttelbusser.

Internett

Det er raskt, gratis trådløst Internett på hele København lufthavn for passasjerer som registrerer seg for et gratis CPH fordelsprogram. Vanlig pris er USD 11 for en time eller USD 14,60 for fire timer.