Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Helsinki

Sjøutsikt utenfor Helsinki

Praktisk informasjon om Helsinki

Slik kommer man seg rundt i byen

Helsinki har et enkelt og svært effektivt offentlig transportsystem, et av de beste i Europa, noe som gjør det enkelt å hoppe på trikker, busser, t-bane eller en ferge med en enkeltbillett som kjøpes hos sjåføren, i billettautomater eller via SMS på mobiltelefon. Spesielle turistbilletter er tilgjengelige for besøkende for en, tre eller fem dager med ubegrenset bruk av kollektivsystemet. Det finnes mange drosjer med taksameter, og det er lett å finne drosjer på holdeplassene eller bestille via telefon. Det er enkelt å kjøre bil og finne veien i Helsinki. Helsinki er så kompakt at det går fint å ta seg frem til fots. Mange av de mest populære attraksjonene ligger i nærheten av hverandre, og kan lett nås til fots. Eventuelt kan man om sommeren benytte hundrevis av kilometer med sykkelveier. Det finnes bysykler som man kan bruke mot et lite beløp. Disse står i stativer spredt rundt i byen.

Tid

Lokal tid er GMT +2.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter brukes.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Finland er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes banker, minibanker og vekslingskontorer i alle byer og flyplasser. Bankene er stengt i helgen. American Express, Diner's Club, Eurocard, Access, MasterCard og Visa godtas på hoteller, restauranter og i større butikker. Den enkleste måten å få tak i kontanter, er å bruke minibank.

Kommunikasjon

Landskoden for Finland er +358. Store deler av landet er dekket av mobiltelefonnettverk. Nettverksoperatørene bruker GSM-nettverk. Disse er kompatible med de fleste internasjonale mobiloperatører. Det går an å ringe fra offentlige telefonkiosker og hoteller, og dessuten post- og telekontorer. Det finnes internettkafeer i alle små- og storbyer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Helligtrekongersdag 6. jan. 6. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Maidag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Sankthansaften 20. jun. 19. jun.
Uavhengighetsdagen 6. des. 6. des.
Julaften 24. des. 24. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Helsinki har et klima som er en mellomting mellom maritimt og kontinentalt. Somrene er varme og lyse med temperaturer fra kjølige 15 °C opp til 30 °C i den varmeste måneden, som er juli. Sommerdagene er lange med dagslys i inntil 19 timer. Mot slutten av september synker temperaturen drastisk, og dagene blir kortere. I november er været på frysepunktet, og ikke lenge etter setter den kalde, snørike vinteren inn. Byen er dekket av snø om vinteren, med temperaturer som ligger godt under frysepunktet. Selv havet fryser, og det blir aldri helt lyst selv midt på dagen. Våren kommer sent, i begynnelsen av april. Den beste tiden å besøke Helsinki på er om sommeren, og det er også da mange av byens festivaler finner sted. Våren er også fint med blomster og mye grønt.

Helsinki-Vantaa internasjonale lufthavn

www.finavia.fi/en/helsinki-airport/

Slik kommer man seg til byen

Det er regelmessige bussruter mellom Helsinki, Tikkurila jernbanestasjon og flyplassen. Ta flybuss 615 (620 om natten) tra sentrum eller buss nummer 61 fra Tikkurila til flyplassen. Begge alternativer tar rundt 30 minutter. Busstransport fra flyplassen til lokale hoteller og parkeringsplasser er gratis. Finnairs flybuss kjører også til Helsinki sentrum.

Bilutleie

Avis, Budget, Hertz og Europcar er representert på lufthavnen. Serviceskrankene ligger i ankomsthall 2.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen i både innenlands- og utenlandsterminalen. Drosje til sentrum tar rundt 30 minutter og koster rundt € 40.

Fasiliteter

Flyplassen har flere banker med vekslingsfasiliteter, og det finnes minibanker over hele flyplassen. Det finnes mange restauranter og kafeer i terminalene i tillegg til tollfrie butikker og tre shoppingområder med en rekke butikker. Det finnes også reisebyråer, apotek og bagasjeoppbevaring.

Parkering

Parkering på Helsinki Vantaa lufthavn koster fra € 10 til € 30 per dag i inntil tre dager, og deretter € 3 til € 10 per dag. Korttidsparkering for henting og levering koster € 1 for hvert 10. minutt

Internett

Lufthavnen tilbyr gratis trådløst Internett.