Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Nice

Fargerik havn i Nice

Praktisk informasjon om Nice

Slik kommer man seg rundt i byen

Nice sentrum er nokså kompakt, og det går greit å komme seg rundt til fots. Byen har et godt utbygd bussnettverk, og dette er den vanligste måten å ta seg rundt på. Bussene går frem til midnatt. Sunbus er en populær turistservice. Den kjører daglig til populære severdigheter i Nice. Billetter selges på lokale kafeer eller i tobakksbutikker ( tabac). Drosjer er ikke så populære, fordi de er kjent for å ta overpris når de kjører turister. I tillegg kan det være vanskelig å få dem til å stoppe. Fra sentralbanestasjonen går det lokaltog til andre byer langs kysten som Antibes, Cannes, Monaco og flere andre.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Europeisk støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Frankrike er euro (EUR), som deles i 100 cent. Valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og enkelte store hoteller, men du vil få bedre kurs i minibanker. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt i viktige turistområder. Utenlandsk valuta godtas ikke.

Kommunikasjon

Landskoden for Frankrike er +33. De fleste offentlige telefonkiosker tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker. De fleste hoteller tar gebyr for telefonsamtaler, og disse kan være svært høye. Den billigste måten å ringe til andre land er ofte å bruke telefonkort i en offentlig telefonkiosk eller på et postkontor. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk, og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper. Det finnes internettkafeer i de fleste små- og storbyer i hele Frankrike.

Nødnummer

Nødnummer: 112.

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Første påskedag 20. apr. 5. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Dagen for seier i den andre verdenskrig 8. mai 8. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Andre pinsedag 9. jun. 25. mai
Bastilledagen 14. jul. 14. jul.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Våpenstillstandsdagen 11. nov. 11. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Sankt Stefanus' dag (Alsace) 26. des. 26. des.

Klima

+

Nice har et typisk middelhavsklima med varme somrer og milde vintrer. I løpet av de varmeste sommermånedene, spesielt i august, kan det bli opp mot 30 °C, mens maksimumstemperaturen om vinteren vanligvis ligger mellom 10-15 °C. August er den varmeste måneden og januar den kaldeste. Det regner ikke så mye, og det meste av nedbøren kommer om vinteren. Oktober er vanligvis den våteste måneden. Snø er ekstremt sjeldent. Åsene rundt byen beskytter Nice mot vinden, så bare sporadisk mistralvind skaper urolig vær av og til. Sommeren er toppsesong i Nice, og dersom man ønsker å benytte strendene er dette den beste årstiden. Men april og mai kan også være fint, og da er det mye bedre plass. Da skinner solen, men vannet er kanskje for kaldt til å bade i. Våren er perfekt for deg som først og fremst ønsker å se deg rundt. Høsten kan også være en fin tid i Nice. Temperaturen er mild, men det hender det regner.

Nice Cote dAzur

www.nice.aeroport.fr

Slik kommer man seg til byen

Det går regelmessig busser til flere hundre reisemål mellom Marseille og Genova, og buss 98 og 99 kjører inn til Nice sentrum hvert 20.-30. minutt. Buss 98 går fra terminal 1 og inn til sentrum av Nice, mens buss 99 går til jernbanestasjonen fra begge terminalene. TER- og SNCF-tog går til Cannes og de fleste andre større byer fra Nice. Stasjonene ligger rundt en kilometer fra lufthavnen.

Bilutleie

Alle større bilutleiefirmaer som Avis, Europcar, Hertz, Sixt, National og Libertans er representert i ankomsthallen.

Drosjer på flyplassen

Det venter drosjer utenfor begge terminalene, og prisen inn til sentrum ligger på rundt € 22-30 om dagen og € 27-32 om kvelden.

Transport mellom terminalene

Det går gratis skyttelbuss mellom de to terminalene hvert 5.-10. minutt mellom 04.30 og 00.30. Det er også mulig å gå mellom terminalene.

Fasiliteter

Det finnes restauranter, barer og butikker, banker og vekslingsmuligheter i begge terminaler. Andre fasiliteter omfatter postkontor, førstehjelpsstasjon, VIP-lounger, bønnerom, møtesteder og businessenter med møterom, faks, kopimaskin og Internett. Det finnes bagasjeinnpakking (€ 8) og bærere (€ 3 per kolli) samt bagasjeoppbevaring (€ 5 per dag).

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering ved begge terminalene. P9 er den rimeligste. P2 og P3 ligger nærmere terminalene, men koster det dobbelte. G1 og G2 tilbyr parkering med ekstra sikkerhet, og det er langtidsparkering i P8. Hit går det gratis skyttelbuss.

Internett

Det er gratis Internett i 30 minutter. Det finnes også flere terminaler der man kan bruke Internett mot betaling.