Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Paris

Notre Dame de Paris, Paris

Praktisk informasjon om Paris

Slik kommer man seg rundt i byen

Paris har et flott system med offentlig transport. Det er delt inn i fem soner med sentrum i midten. Billettprisene avhenger av hvor mange sonegrenser du skal krysse. Offentlig transport består av busser, metro og ekspresstog (RER). Det finnes også drosjer. Den enkleste måten å ta seg rundt på er metro, og den er også generelt alltid trygg. Man kan benytte overgang mellom metro og RER uten å betale ekstra. Det finnes også mange busser, men de tar lenger tid og har ikke like mange avganger. Derfor er busser først og fremt et alternativ for reiser til steder som ikke dekkes av metroen. Nattbuss, Noctambus, dekker byen mellom 01.00 og 05.30. Det finnes godt med drosjer som kan praies på gaten eller oppsøkes på holdeplassen. Bysykler er også en populær måte å ta seg rundt i byen på. Det finnes 1450 sykkelstativer på ulike steder, og prisen er € 1 så lenge du returnerer den innen en time.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Europeisk støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Frankrike er euro (EUR), som deles i 100 cent. Valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og enkelte store hoteller, men du vil få bedre kurs i minibanker. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt i viktige turistområder. Utenlandsk valuta godtas ikke.

Kommunikasjon

Landskoden for Frankrike er +33. De fleste offentlige telefonkiosker tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker. De fleste hoteller tar gebyr for telefonsamtaler, og disse kan være svært høye. Den billigste måten å ringe til andre land er ofte å bruke telefonkort i en offentlig telefonkiosk eller på et postkontor. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk, og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper. Det finnes internettkafeer i de fleste små- og storbyer i hele Frankrike.

Nødnummer

Nødnummer: 112.

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Første påskedag 20. apr. 5. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Dagen for seier i den andre verdenskrig 8. mai 8. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Andre pinsedag 9. jun. 25. mai
Bastilledagen 14. jul. 14. jul.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Våpenstillstandsdagen 11. nov. 11. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Sankt Stefanus' dag (Alsace) 26. des. 26. des.

Klima

+

Paris har et temperert klima, men byen er kjent for plutselige regnbyger som kan komme hele året. Våren, fra mars til mai, er den tørreste årstiden i Paris, men eller i året regner det nokså jevnt. Du bør ta med paraply når du reiser til Paris, men de plutselige regnskurene pleier heldigvis å være korte. Det er sjelden det snør, men det kommer gjerne noen fnugg i løpet av vinteren. Somrene er milde til varme, og det hender byen opplever hetebølger. Vintrene er svært kjølige med temperaturer som ofte ligger rundt frysepunktet. Gjennomsnittstemperaturen i Paris ligger generelt mellom 5 °C om vinteren og 20 °C om sommeren. Juli er den varmeste måneden, tett fulgt av august. Januar er den kaldeste. Fra november til januar blåser det ofte litt i Paris, men dette er sjelden et problem.

Paris Charles de Gaulle internasjonale lufthavn

www.aeroportsdeparis.fr

Slik kommer man seg til byen

Jernbanens linje RER B kjører fra lufthavnen og inn til sentrum der den også stopper på flere metrostasjoner. Det kjører en skyttelbuss fra terminal 2s RER B-stasjon. Tog på RER B-linjen kjører hvert 15. minutt mandag til fredag og tar rundt 50 minutter inn til sentrum. Prisen er € 9,50. Busslinjen til Roissy kjører også inn til sentrum og koster € 10 for den 50 minutter lange kjøreturen. Bussene kjører hvert 15.-20. minutt mellom 07.00 og 23.00. Air France har også busser som kjører til visse steder i byen. Nattbussen, Noctilien, kjører mellom 00.30 og 05.00. Prisen avhenger av hvor du skal og starter på € 7.60.

Bilutleie

Alle større bilutleiefirmaer er representert.

Drosjer på flyplassen

Det venter drosjer utenfor bagasjeområdet på ankomstterminalene. Drosje til sentrum koster rundt € 50.

Transport mellom terminalene

De tre terminalene er knyttet sammen med gratis skyttelbusser.

Fasiliteter

Det finnes minibanker, banker og vekslingskontor i alle terminaler samt mange butikker, restauranter og barer. Terminal 1 har også frisør og businessfasiliteter som inkluderer møterom, faks og kopimaskin. Mobiltelefoner kan leies på flyplassen.

Parkering

Det er korttidsparkering i P1, P3 og PAB i nærheten av terminal 1. Prisen er € 5 for 30 minutter og opp til € 39 for 24 timer. PCD og PEF i nærheten av terminal 2 har lignende priser. PR tilbyr langtidsparkering, og her er prisen € 26 for den første dagen, € 22 per dag inntil en uke og € 8 per påfølgende dag. Det går gratis skyttelbuss mellom PR og alle terminalene.

Internett

Alle passasjerer kan benytte seg av 15 minutter gratis Internett. Deretter er prisen € 2,90 for 30 minutter € 4,50 for en time og € 9,90 for 24 timer. Det finnes også flere internettkiosker på lufthavnen.

Flyplasser i nærheten