Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Hamburg

Blankenesedistriktet, Hamburg

Praktisk informasjon om Hamburg

Slik kommer man seg rundt i byen

Hamburg har et godt utbygd transportnett med t-bane, lokaltog, busser og ferjer som gjør det enkelt og bekvemt å komme seg rundt uten bil. T-banen (U-bahn) er rask og betjener hele sentrum. Lokaltog (S-bahn) kjører ut til forstedene og kjører generelt raskere enn t-banen. Buss er også et godt alternativ, og det kjører også nattbusser i sentrum. Drosje er rimeligere enn i andre tyske byer og tilgjengelig døgnet rundt. Det er mulig å leie bil, men i enkelte områder, som f.eks. den kjente Reeperbahn, er det ekstremt vanskelig å finne parkering, og det kan være nokså stressende å kjøre her. I likhet med de fleste byer i Tyskland er det mulig å leie sykkel til lav pris, og dette er en fin måte å komme seg rundt på. Deler av byen kan fint oppleves til fots, og Hamburg anses generelt for å være en trygg by. Men ta vare på eiendelen dine når du beveger deg til fots og når du bruker offentlig transport.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene har GSM-nettverk og avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi); 112 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Helligtrekongersdag 6. jan. 6. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Første påskedag 20. apr. 5. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Andre pinsedag 9. jun. 25. mai
Kristi legemsfest 19. jun. 4. jun.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Reformasjonsdagen 31. okt. 31. okt.
Dagen for tysk enhet 3. okt. 3. okt.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Bots- og bønnedag 19. nov. 18. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Sankt Stefanus' dag 26. des. 26. des.

Klima

+

Hamburg ligger nær Nordsjøen, og det preger klimaet, som er ganske vått og forblåst. Den dominerende vinden fra vest tar med seg fuktig luft fra havet. Somrene er varme, men det regner en del, selv om det også er mange fine og solfylte dager. Vintrene er kalde, noen ganger ned mot -2 ºC eller lavere i januar, den kaldeste måneden. Det hender at Elben og innsjøer i sentrum av byen fryser slik at man kan gå på skøyter. Vanligvis snør det lett, og Hamburg opplever vanligvis bare ett eller to større snøfall i året, fra begynnelsen av desember. Ellers er det mest sludd om vinteren. Våren er veldig deilig i Hamburg. Da blomstrer byens mange tusen trær, og dagene begynner bli varme etter den gufne vinteren. Selv om sommeren er den mest populære årstiden blant turister, er våren den beste tiden å reise til Hamburg på. Ikke minst viser byens mange hager og parker seg da fra sin beste side. Sommeren kan være deilig, og det finnes mange arrangementer i de varmeste månedene. Men det kan bli veldig fullt, og det meste er ekstra dyrt på denne tiden.

Hamburg lufthavn

www.ham.airport.de

Slik kommer man seg til byen

Det går lokaltog (S-bahn) fra Hamburg lufthavn og inn til sentrum. Turen tar rundt 25 minutter. Det finnes flere busselskaper som kjører mellom lufthavnen, byens sentrum og områdene rundt. Drosje er lett tilgjengelig utenfor alle terminalene. De bruker rundt 30 minutter til sentrum.

Bilutleie

Avis, Europcar, Hertz, National, Budget og Sixt har kontorer i terminal 2.

Drosjer på flyplassen

Drosje er lett tilgjengelig utenfor alle terminalene. De bruker rundt 30 minutter til sentrum.

Fasiliteter

Det er flere restauranter, butikker, barer og kafeer over hele flyplassen samt banker, valutaveksling og minibanker i terminal 1 og 2. Det er tilgang til trådløst Internett i alle terminaler. Gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Korttidsparkering koster € 1 for hvert kvarter inntil € 21 (P1 og P2) eller € 24 (P4 og P5) per dag. Langtidsparkering koster € 100 (P1 og P2), € 60 (P8), eller € 70 (P9) per uke og € 3 per påfølgende dag. Korttidsparkering for henting og bringing er tilgjengelig for € 1,50 for de første femten minuttene. Reisende bør være oppmerksom på at enkelte parkeringsplasser skal oppgraderes og vil bli stengt på grunn av ombygging.

Internett

Trådløst Internett er gratis den første timen, deretter må man betale et gebyr.