Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Bologna

Typiske farger i Bologna

Praktisk informasjon om Bologna

Slik kommer man seg rundt i byen

Bolognas sentrum er kompakt, og det er morsomt å gå i de trange, brolagte gatene, så det å gå er en god måte å se de ulike severdighetene på. Sykler og motorsykler er også vanlig i bybildet. Besøkende som er bekymret for å gå seg bort i gamlebyens labyrint, kan ta en av de mange bussene som går fra 06.30 om morgenen til sent om kvelden. Det selges såkalte bypass som er gunstige dersom du trenger flere reiser. Da får du 10 reiser à 70 minutter. Det finnes også drosjer og leiebiler, men store deler av byen er stengt for biler.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i september).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Italias myntenhet er euro (EUR), som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Helligtrekongersdag 6. jan. 6. jan.
Første påskedag 20. apr. 5. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Frigjøringsdagen 25. apr. 25. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Årsdag for republikken 2. jun. 2. jun.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Jomfru Marias uplettede unnfangelse 8. des. 8. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Sankt Stefanus 26. des. 26. des.

Klima

+

Bolognas klima er fuktig og subtropisk, med store svingninger i temperaturen mellom sommer og vinter. Somrene er varme og klamme med temperaturer som ligger høyere enn ved kysten. I de varmeste sommermånedene, juli og august, ligger temperaturen på mellom 17 °C og 31 °C. Besøkende bør være klar over at mange lokale tar ferie i august, og da stenger en rekke restauranter og forretninger, i hvert fall deler av måneden. Januar er den kaldeste måneden med temperaturer mellom 1°C og 10 °C. Det regner en del om vinteren, og det kan også blåse kaldt. Av og til kommer det til og med snø. November er den våteste måneden, men besøkende kan også forvente regn i oktober, desember, mars og april. Våren (april og mai) og høsten (september) er den fineste tiden i Bologna. Da er det varmt og færre besøkende.

Bologna G Marconi lufthavn

www.bologna-airport.it

Slik kommer man seg til byen

Det kjører direkte busser til Modena og Siena hver annen time fra lufthavnen. Den nærmeste togstasjonen ligger 6 km unna, men sentralbanestasjonen i Bologna er et knutepunkt med forbindelser til steder i hele Italia. Det går en skyttelbuss fra stasjonen hver annen time hele dagen. Prisen er € 5.

Bilutleie

Det finnes mange bilutleiefirmaer på lufthavnen, blant andre Hertz, Avis, Alamo, Budget, Sixt og Thrifty.

Drosjer på flyplassen

Utenfor terminalen finnes det drosjer som kjører for fast pris, men de er svært etterspurt i rushtiden, så det kan være lurt å forhåndsbestille. Prisen er € 10 med et gebyr for henting på lufthavnen som kan variere i henhold til klokkeslett: € 3 på hverdager fra kl. 06.00 til 22.00. € 4,70 på søndager og helligdager mellom kl. 06.00 til 22.00 og € 5,60 fra kl. 22.00 til 06.00 hver dag.

Transport mellom terminalene

Det finnes kun én terminalbygning. Avgang er på øvre nivå, mens nedre nivå er for ankomst.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter bank og vekslingskontorer, minibanker, bagasjeoppbevaring, businesslounge, reisebyråer, informasjonsskranke og mange restauranter og butikker.

Parkering

Det finnes en ekspressparkering rett ved siden av terminalbygningen. Prisen er € 2,20 per time eller € 22 per dag. Prisen for langtidsparkering er € 9,50 for inntil syv timer og € 15 per dag.

Internett

Gratis trådløst Internett i Marconi Business Lounge som krever en inngangspris på € 23.60.