Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Rome

Utsikt over byen, Roma

Praktisk informasjon om Rome

Slik kommer man seg rundt i byen

Nettverket av busser, trikker, metro og tog dekker hele byen fra 05.30 og midnatt. Fra da er de viktigste rutene dekket av nattbusser til 05.00 om morgenen. Metroen har kun to linjer, men dette er den enkleste og raskeste måten å ta seg rundt på. Bussene er billige og pålitelige, men tett trafikk kan føre til at det tar nokså lang tid. Billettene dekker alle transportalternativene. De må kjøpes på forhånd og aktiveres før starten på hver reise. Det finnes dagskort med ubegrenset antall turer og standardbilletter som er gydlige for en metrotur eller 75 minutter på bussene. Drosje er alltid dyrt og har en liste med tillegg. Romas historiske sentrum er kompakt og fint for fotgjengere. Det meste er stengt for vanlig trafikk. Å kjøre bil i Roma er en opplevelse du kan være foruten.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i september).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Italias myntenhet er euro (EUR), som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Helligtrekongersdag 6. jan. 6. jan.
Første påskedag 20. apr. 5. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Frigjøringsdagen 25. apr. 25. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Årsdag for republikken 2. jun. 2. jun.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Jomfru Marias uplettede unnfangelse 8. des. 8. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Sankt Stefanus 26. des. 26. des.

Klima

+

Roma har middelhavsklima med varme, tørre somrer og milde vintrer. Januar er den kaldeste måneden, og juli og august de varmeste. Om sommeren (juni-august) kan været i Roma være ubehagelig varmt, med temperaturer midt på dagen som ofte overstiger 35 °C, og lokalbefolkningen stenger ofte butikker og restauranter i august. Vinteren (desember til februar) er mild med en gjennomsnittstemperatur på rundt 13 °C. Det snør sjelden, men det hender det kommer enkelte fnugg. Regnbyger kan komme hele året, men det er sjelden plagsomt for besøkende. Den beste tiden for et besøk i Roma er sent på våren fra mars til mai. Da er himmelen blå og været varmt og deilig. Høsten er også populært for turister, for også i september og oktober er været deilig.

Roma Leonardo da Vinci (Fiumicino) lufthavn

www.adr.it

Slik kommer man seg til byen

Jernbanestasjonen ligger tvers over gata for terminal 3, nær parkeringsplass D. Det går to tog til sentrum. Leonardo Express kjører direkte til Roma Termini, jernbanestasjonen i sentrum, hver halvtime fra 06.30 til 23.30. Prisen er € 14. Den billigere, men langsommere metrolinje 1 kjører til de fleste større stasjonene hvert 15. minutt (hver halvtime på søndag og helligdager) og koster € 8. Cotra-busser går fra Roma Tiburtina jernbanestasjon og stopper på Piazza dei Cinquecento foran nasjonalmuseet. Forhåndskjøpte billetter kan kjøpes fra automat i ankomsthallen. De koster € 4,50. Billetter som kjøpes på bussen koster € 7.

Bilutleie

Leiebilfirmaene holder til i garasjehuset nær felt C og B, rett foran terminalen. Følg skiltene i terminalen. Avis, Hertz, Sixt og Budget tilbyr leiebil på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor ankomsthallen. Turen inn til Roma sentrum tar rundt 40-60 minutter og koster rundt € 60. Offentlige helligdager, søndager og kveld/natt koster ekstra. Enkelte drosjer tar ekstra betalt for bagasje.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss kjører mellom terminalene og parkeringsplassene hvert 15. minutt.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter minibanker, valutaveksling, baggasjeinnpakking, informasjonsskranker, reisebyråer, apoteker, massasjesalonger, fotoautomat, skjønnhetssalong, frisør, solarium samt enarmede banditter og vaskeri. ATA Hotel Executive Centre i område B tilbyr businessfasiliteter, og det finnes gode shopping- og restauranttilbud.

Parkering

Parkering koster fra € 3 for en times parkering rett foran terminalen, men det finnes også mange andre muligheter i parkeringshus og for langtidsparkering. Alle parkeringsplasser er knyttet til terminalene via gangbro eller skyttelbuss.

Internett

Det finnes gratis trådløst Internett samt internettkiosker.