Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Venezia

Romantiske venetianske kanaler, Venezia

Praktisk informasjon om Venezia

Slik kommer man seg rundt i byen

Som du kan forvente av en by som er berømt for kanalene sine, så er båt det viktigste transportmiddelet i Venezia. Vannbusser, kjent som Vaporetti, kjører på Canal Grande og har faste holdeplasser. Vaporetti er den billigste måten å ta seg rundt på i Venezia og mye billigere enn de kjente gondolene som ros av gondolierer i stripete gensere og som synger en serenade for passasjerene mot et ekstra gebyr. En tur ned Canal Grande er obligatorisk, og Vaporetti er et godt alternativ til dette. På land er den eneste måten å utforske byen på til fots, gjennom trange smug og livlige torg, for det finnes ingen biler i Venezia. Sørg for at du har et godt kart, for byen kan lett fremstå som en forvirrende labyrint.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag september).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Italias myntenhet er euro (EUR), som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Helligtrekongersdag 6. jan. 6. jan.
Første påskedag 20. apr. 5. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Frigjøringsdagen 25. apr. 25. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Årsdag for republikken 2. jun. 2. jun.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Jomfru Marias uplettede unnfangelse 8. des. 8. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Sankt Stefanus 26. des. 26. des.

Klima

+

Midt på sommeren, særlig i juli og august, er det varmt i Venezia, og i tillegg er luftfuktigheten høy. Om sommeren, fra juni til august, ligger gjennomsnittstemperaturen på mellom 30 °C og 33 °C. Om vinteren, fra desember til februar, ligger gjennomsnittstemperaturen på mellom 0 °C og 3 °C. Venezia opplever ofte tordenvær og regnbyger som spesielt om våren og høsten har en tendens til å forårsake flom. Det er best å pakke vanntette sko eller støvler for å unngå å bli våt i disse flommene. Både vår, sommer og høst er høysesong i Venezia, og aller flest turister er det i april og oktober. Men dette er et populært reisemål hele året, og det kan bli utrolig folksomt her.

Venezia Marco Polo lufthavn

www.veniceairport.it

Slik kommer man seg til byen

Busser går til Venezia-Santa Lucia jernbanestasjon, via Piazzale Roma hvert 20. minutt. ATVO flybuss går omtrent hver tredje time fra 06.00 til 23.40 hver dag. Billetter koster € 7, og bussene går fra holdplass tre. ACTV-busser kjører oftere fra lufthavnen. Buss og 4 og 5 kjører lufthavnen og Venezia sentrum. Buss 4 er en nattbuss og kjører fra lufthavnen 22.07, 23.07 og 23.47 fra mandag til lørdag. Buss 5 kjører mellom 04.08 og 23.10 med 10-20 minutters intervaller fra mandag til lørdag. Søndager går det buss mellom 04.08 og 23.10 med 40 minutters intervaller. Alilaguna-båter er en raskere måte å komme seg inn til Venezia sentrum. Det finnes fire ulike linjer, og prisen ligger på mellom € 7 og € 15. Havnen ligger 5-10 minutters gange fra lufthavnen.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Europa, Maggiore, Sixt, Avis, Europcar, Hertz, Thrifty, Locauto og Budget er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Både vanlige drosjer og vanndrosjer er tilgjengelig fra lufthavnen. En autorisert (gul) drosje til sentrum tar mellom 40 minutter og en time og koster fra € 30.

Transport mellom terminalene

Ikke aktuelt. Det finnes kun en terminalbygning.

Fasiliteter

På lufthavnen finnes det valutaveksling, minibanker, postkontor, banker, tollfri shopping, VIP-lounger, businessenter, bønnerom, informasjonsskranke, reisebyråer, stellerom, familieområde, spa og førstehjelp. Det finnes et godt utvalg av butikker og restauranter.

Parkering

P1 og P2 er kortidsparkering. Prisen starter på € 5 for de første to timene og € 8 for de første seks timene. Det finnes langtidsparkering på P3, P4 og P5. Der er prisen fra € 5-11 per dag, avhengig av sesong og parkeringsplass. Alle parkeringsplasser ligger i gangavstand fra terminalen.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig via Linkem for € 6,50 per time.