Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Warszawa

Gamlebyen, Warszawa

Praktisk informasjon om Warszawa

Slik kommer man seg rundt i byen

Busser og trikker kjører i gatene mellom 05.00 og 23.00 hver dag og er den rimeligste måten å komme seg rundt på. Billetter kan brukes på alle typer transport, men må kjøpes på forhånd. Metroen kjører hvert femte minutt mellom de sørlige forstedene og sentrum, og dette er det raskeste transportalternativet i Warszawa, Drosjer med taksameter kan praies på gata eller bestilles via telefon fra ulike selskaper. Det er best å avtale pris før man setter seg inn. Drosjer som bestilles via telefon er ofte mye billigere. Det er unødvendig å leie bil, med mindre du ønsker å reise på utflukter utenfor byen. Den historiske gamlebyen oppleves best til fots eller på leiesykker.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to stifter av standard europeisk type.

Valuta

Den offisielle myntenheten er zloty (PLN), som deles i 100 groszy. Polen er generelt et kontantland. Det kan være vanskelig å bruke kredittkort i byene og nesten umulig utenfor byene. Kredittkort godtas imidlertid på steder som retter seg mot turister. Det finnes minibanker i alle byer av en viss størrelse. Utenlandsk valuta (fortrinnsvis amerikanske dollar eller euro) kan veksles i byer av en viss størrelse i banker, på hoteller eller vekslingskonterer kalt "kantor". Sistnevnte gir best kurs. Bankene er åpne fra mandag til fredag fra 9.00 til 17.00. Noen er også åpne lørdag til 13.00.

Kommunikasjon

Landskoden for Polen er +48. Mobiltelefoner kan brukes i hele landet. Nettverksoperatørene bruker GSM-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen mobiltelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Første påskedag 20. apr. 5. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Grunnlovsdagen 3. mai 3. mai
Corpus Christi 19. jun. 4. jun.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Madonnaen av Czestochowas dag 26. aug. 26. aug.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Uavhengighetsdagen 11. nov. 11. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Warszawa har et fuktig, kontinentalt klima med milde til varme somrer og kalde vintrer med snø. Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på mellom 9 °C og 22 °C. Om vinteren ligger gjennomsnittstemperaturen på mellom -4 °C og 6 °C. Den gjennomsnittlige temperaturen i Warszawa er -3 °C i januar (midt på vinteren) og 19,3 °C i juli (midt på sommeren), selv om sommertemperaturen ofte kan komme opp i 30 °C. Juli er den våteste måneden, men det regner sporadisk hele året. Det regner mest om sommeren og minst om vinteren. Våren (mars, april, mai) og høsten (september, oktober, november) er begge herlige sesonger med deilige, milde temperaturer og mye sol, selv om høsten kan være tåkete. Warszawa har en lang turistsesong, og det er fint å besøke byen i hele perioden fra april til oktober. Det kommer flest turister om sommeren, særlig i juli og august, og da kan byen bli ubehagelig folksom. For de som synes det er greit med kulde og snø, er Warszawa er et flott reisemål om vinteren.

Warszawa Frederic Chopin lufthavn

www.lotnisko-chopina.pl

Slik kommer man seg til byen

De offentlige bussene 175 og 188 kjører daglig fra 04.40 til 23.00 til Warszawa sentrum og den høyre elvebredden. Turen tar 30 minutter, og en billett koster PLN 2,40. Billetter selges i Ruch-kiosker og i turistinformasjonen i avgangshallen. Enkelte hoteller tilbyr skyttelbuss mellom hotell og lufthavn på forespørsel. Polski Express kjører til de største polske byene. Bussen stopper utenfor ankomsthallen i terminal 2.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Hertz og National er representert utenfor ankomsthallen i terminal 1.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen.

Transport mellom terminalene

Terminalene ligger i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Det finnes butikker, barer og restauranter på lufthavnen. Andre fasiliteter er banker, minibanker, vekslingskontor, postkontor, turistinformasjon og hotellreservasjonsskranke. Det finnes også en utsiktsplattform. Man må betale for å få adgang, og besøkende må gjennom en sikkerhetskontroll.

Parkering

P1 og P2, i parkeringshuset rett overfor terminalen, koster PLN 8 per time for en til tre timer og PLN 10 for hver etterfølgende time. Utendørs korttidsparkering på P3 koster PLN 6 per time for de tre første timene. P4 er langtidsparkering og koster PLN 50 per dag. Prisen per dag blir lavere desto lenger du står der.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i executive- og business-lounger som krever et inngangsbeløp på PLN 98 for ikke-medlemmer.