Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Lisboa

Oversikt over byen Lisboa

Praktisk informasjon om Lisboa

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport er billig Lisboa, og en praktisk måte å bevege seg mellom de ulike severdighetene. Det er nemlig temmelig bratt i Lisboa. Den raskeste måten å komme seg rundt på er med metro. Den dekker det meste av byen, og suppleres av et nettverk av trikker, busser, kabelbaner og en heis som tar en rundt til de ulike områdene i Lisboa. Det finnes også et moderne, elektrisk tog som knytter byen sammen med byene på den portugisiske rivieraen, og ferjer som krysser elven Tejo. Trikker og busser er billige, og de gamle trikkene har blitt en viktig turistattraksjon. Det er best å unngå offentlig transport i rushtiden. Da er det svært fullt, og alt ligger godt til rette for lommetyver. Det finnes mange og rimelige drosjer med taksameter. Det er en populær form for transport, men pass på at sjåførene ikke tar unødige omveier. Det anbefales ikke å kjøre bil i byen.

Tid

GMT (GMT +1 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to runde stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes mange banker, vekslingskontorer og minibanker i de viktigste byene og turistområdene. Utenlandsk valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og valutaautomater. Bankene er vanligvis åpne mandag til fredag fra 8.30 til 15.00. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Portugal er +351. Landet har god dekning med lokale GSM-nettverk for mobiltelefoni, og disse har avtaler om internasjonal nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de fleste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Første påskedag 20. apr. 5. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Frigjøringsdagen 25. apr. 25. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Nasjonaldagen 10. jun. 10. jun.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Jomfru Marias uplettede unnfangelse 8. des. 8. des.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Lisboa har et varmt klima med solrike vår- og sommerdager med temperaturer på 30 ºC eller over. Vintrene er våte og vindfulle med temperaturer som i gjennomsnitt ligger på rundt 10 ºC. Våren (mars til mai) og høsten (september til oktober) er den fineste tiden i Lisboa. Da er det varmt, hotellene er billigere, og det er færre besøkende enn i høysesongen midt på sommeren.

Lisboa Portela lufthavn

www.ana.pt/en-US/Pages/Homepage.aspx

Slik kommer man seg til byen

Metroen går fra stasjonen under lufthavnen fra 06.30 til 01.00. En enkeltbillett koster € 1,40, og dagskort koster € 6. Begge krever kjøp av metrokort for € 0,50. Carris busser kjører hver dag fra 5.35 til 00.30 mellom Lisboa lufthavn og sentrum. Billetter som kjøpes på bussen koster € 1,80 og dagskort koster € 6. Flybussen kjører også inn til sentrum hvert 20. minutt mellom 07.00 og 23.20. Billetter koster fra € 3,50. Det kjører også skyttelbuss mellom lufthavnen og feriebyene Estoril og Cascais.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor terminal 1. Enkelte drosjer tar ekstra betalt for bagasje, og alle tar ekstra betalt om kvelden. Taksameteret bør starte på € 2,35 på dagtid ved henting, og € 2.50 om kvelden. Prisen er 20 prosent høyere i helgene, på helligdager og om kvelden.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss forbinder de to terminalene.

Fasiliteter

Det finnes en rekke fasiliteter på Lisboa lufthavn, inkludert minibanker, vekslingskontor, dusjer, postkontor, bagasjeoppbevaring, stellerom, møterom og informasjonsskranke i både i ankomst- og avgangshallene. Det finnes flere restauranter og butikker samt tollfri shopping. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. Personer som trenger rullestol bør kontakte flyselskapet.

Parkering

Korttidsparkering på Lisboa Portela lufthavn i P1 koster fra € 0,80 for 30 minutter og deretter € 2,15 per time. P2 ligger lenger unna terminalbyggene, men er litt billigere. P3 tilbyr langtidsparkering til € 15,30 per dag. Det er billigere dersom man forhåndsbestiller parkering på lufthavnens nettside.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig via HotSpot Portugal, PT wifi, Vodafone, Vex og Novaspot.